Ξέρουμε τι δεν θα κάνεις τη φετινή Καθαρά Δευτέρα! 

    Καθαρά Δευτέρα χωρίς να πετάξεις χαρταετό ή με Κούλουμα μακριά από την εξοχή; Τη λαγάνα όμως ουδείς θα σου τη στερήσει! Δυστυχώς ένα χρόνο μετά την έλευση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, άλλο ένα…

    AshMonday-5

    Καθαρά Δευτέρα χωρίς να πετάξεις χαρταετό ή με Κούλουμα μακριά από την εξοχή; Τη λαγάνα όμως ουδείς θα σου τη στερήσει! Δυστυχώς ένα χρόνο μετά την έλευση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, άλλο ένα «κάστρο» αναμένεται να πέσει. Έτσι, μετά το περσινό εναλλακτικό Πάσχα, τα Χριστούγεννα «μόνος στο σπίτι» edition και την φετινή Τσικνοπέμπτη η οποία ήταν άλλη μία συνηθισμένη «Πέμπτη καραντίνας» με πολύ φαγητό, έφτασε η στιγμή για μια Καθαρά Δευτέρα χωρίς χαρταετό!  Ναι, θα το ζήσουμε και αυτό, οπότε οφείλεις να προετοιμαστείς για το τι (δεν) θα κάνεις αυτή την Καθαρά Δευτέρα. Είσαι έτοιμος;

    1. Οι χαρταετοί θα παραμείνουν καθηλωμένοι στο έδαφος

    Αρχικά αν δεν γνωρίζεις το λόγο που τρέχεις κάθε χρόνο τέτοια μέρα στην εξοχή για να πετάξεις χαρταετό, έφτασε η στιγμή να τον μάθεις. Επί της ουσίας συμβολίζει το πέταγμα της ψυχής προς τον ουρανό με τελικό προορισμό τον ίδιο τον Θεό. Μήπως και εισακουστούν οι προσευχές των ανθρώπων. Προφανώς το συγκεκριμένο έθιμο δεν λαμβάνει χώρα τυχαία την Καθαρά Δευτέρα, καθώς πρόκειται για την πρώτη μέρα της Σαρακοστής. Την εν λόγω μέρα οι χριστιανοί ξεκινούν την σωματική και πνευματική κάθαρση. Μετά από αυτή την χρήσιμη γνώση που σου μεταφέραμε, έφτασε η στιγμή να σε ενημερώσουμε ότι δυστυχώς φέτος δεν θα έχεις την ευκαιρία να πετάξεις χαρταετό.

    2. Η λαγάνα είναι ιδέα και οι ιδέες επιτρέπονται

    Η αγαπημένη σε όλους λαγάνα θα κάνει και φέτος την εμφάνιση της, τόσο σε φούρνους όσο και χειροποίητη για όσους έχουν το χρόνο και κυρίως τη διάθεση να δημιουργήσουν το δικό τους Σαρακοστιανό τραπέζι. Να σημειωθεί ότι η λαγάνα φτιάχνεται χωρίς προζύμι και συμβολίζει το πρόχειρο ψωμί που κατανάλωσαν οι Ισραηλίτες κατά την έξοδό τους από την Αίγυπτο, μέχρι τη στιγμή που ο Χριστός ευλόγησε τον ένζυμο άρτο.  

    3. Κούλουμα Home Edition 2021

    Ναι ΟΚ, είσαι ήδη αρκετά περιορισμένος και κουρασμένος λόγω καραντίνας και σίγουρα έχεις ανάγκη να ξεσκάσεις λίγο, ωστόσο μπορείς να καταλάβεις γιατί τα Κούλουμα φέτος δεν θα εορταστούν ούτε σε πάρκα, ούτε στην εξοχή, ούτε με αντίστοιχες εκδηλώσεις, καρναβάλια και συναυλίες ανά την επικράτεια. Κούλουμα στο σπίτι λοιπόν για φέτος, με την ελπίδα αυτή να είναι η τελευταία φορά!  

    4. Οικογενειακή υπόθεση η Καθαρά Δευτέρα

    Ευκαιρία να δεις και την θετική πλευρά της φετινής ιδιαίτερης Καθαράς Δευτέρας. Αρχικά θα ταλαιπωρηθείς λιγότερο, καθώς δεν θα χρειαστεί να ξεμπλέξεις την «καλούμπα» του χαρταετού, ούτε να μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις «πιλότου» τις οποίες διαθέτεις στο πέταγμα του, ενώ την ίδια στιγμή θα έχεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σου, με τις ίδιες - αν όχι ακόμη μεγαλύτερες - ποσότητες φαγητού!  Μετά από όλα τα παραπάνω, είσαι έτοιμος να μας πεις τα δικά σου σχέδια για την Καθαρά Δευτέρα;  Μπες στο Official Instagram @Plaisioofficial, παρακολούθησε τα stories και μοιράσου μαζί μας τα σχέδια σου.