Summer Binge-watching Guide | Περιεχόμενο που αξίζει να δεις!

    Δέκα σειρές και δέκα ταινίες που μπορείς να απολαύσεις, βγάζοντας το Euro 2024... οφσάιντ!

    Summer Binge Watching Guide 2024

    Ζούμε στην εποχή του streaming, όπου οι πλατφόρμες Video on Demand όπως το Netflix, το Amazon Prime Video, το Cinobo, η EON TV, η Vodafone TV, το ERTFLIX, το Antenna+, το Apple TV+ και η Cosmote TV προσφέρουν μέσω των Smart TVs μοναδικά πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά την ευκολία, τον έλεγχο αλλά και τη σχέση απόδοσης - τιμής, καθιστώντας το προτιμώμενη επιλογή για πολλούς θεατές.

     

    Πλέον, με το πάτημα ενός κουμπιού, έχουμε στη διάθεσή μας αμέτρητες κινηματογραφικές παραγωγές, χιλιάδες επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, παιδικά σόου αλλά και ντοκιμαντέρ για όλα τα γούστα, με εικόνα και ήχο υψηλής πιστότητας (πάντα σε συνάρτηση με το συνδρομητικό πακέτο που έχουμε επιλέξει).

     

    Friends Watching VoD at home

     

    Βάζουμε λοιπόν τα κινητά στο αθόρυβο, προμηθευόμαστε τα κατάλληλα σνακ, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του χώρου στα επιθυμητά επίπεδα, επιλέγουμε την ταινία ή τη σειρά για την οποία διαβάσαμε τόσες διθυραμβικές κριτικές, χαμηλώνουμε τα φώτα, δυναμώνουμε τα ηχεία και ξεκινάμε. Αν έχουμε και παρέα, ακόμα καλύτερα!

     

    Η επέλαση της ζέστης και της «Στρογγυλής Θεάς»

     

    Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων θα έχουμε ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι — ίσως το πιο θερμό των τελευταίων ετών. Και για αυτό σίγουρα δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη το επερχόμενο Euro 2024 (17o Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου), το οποίο θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως και τις 14 Ιουλίου στα γήπεδα της Γερμανίας, με τους αγώνες να μεταδίδονται ζωντανά από την ΕΡΤ.

     

    Euro 2024 Official Football

     

    Και ενώ εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν με ανυπομονησία αυτή τη μεγάλη και συναρπαστική ευρωπαϊκή διοργάνωση, εμείς, οι «μη ποδοσφαιρόφιλοι», θα αναγκαστούμε να αναζητήσουμε μία ψυχαγωγική «όαση», αποφεύγοντας την αφόρητη ζέστη αλλά και τα... σφυρίγματα των διαιτητών. Μπάλα και «κερκίδα» για έναν ολόκληρο μήνα αυτοί; Ταινίες και σειρές για έναν ολόκληρο μήνα εμείς. Binge-watching το σωστό, το ορθόδοξο!

     

    Watching VoD content on Home Theater

     

    Βέβαια, σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να βρούμε μια ισορροπία, απολαμβάνοντας τόσο τα οφέλη του VoD όσο και το υπερθέαμα που έχει να προσφέρει το Euro 2024 και προσέχοντας ταυτόχρονα τον χρόνο που θα αφιερώνουμε για να διατηρήσουμε έναν υγιή και ικανοποιητικό τρόπο ζωής (να ρίξουμε τις βόλτες μας, να κάνουμε τις βουτιές μας, να πάμε κανένα θερινό κ.ο.κ.).

     

    Τα πλεονεκτήματα του Video on Demand (VoD)

     

    • Στη διάθεσή μας οποιαδήποτε στιγμή: οι πλατφόρμες VoD μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε αγαπημένες τους εκπομπές και ταινίες οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να δεσμευόμαστε από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μετάδοσης.

     

    • Προσβασιμότητα σε συσκευές: το περιεχόμενο μπορεί να προσπελαστεί από διάφορες συσκευές, όπως smartphones, tablets, Smart TVs και υπολογιστές, παρέχοντας ευελιξία παρακολούθησης από σχεδόν οπουδήποτε.

     

    Binge Watching on an iPad

     

    • Έλεγχος του περιεχομένου: έχουμε στη διάθεσή μας μια τεράστια βιβλιοθήκη περιεχομένου, από ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές μέχρι ντοκιμαντέρ και εξειδικευμένα προγράμματα. Παράλληλα, μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικούς λογαριασμούς για μεγαλύτερο έλεγχο κατά την παρακολούθηση.

     

    • Προσαρμογή: οι πλατφόρμες VoD παρέχουν συχνά εξατομικευμένες συστάσεις με βάση το ιστορικό προβολής και τις προτιμήσεις, βελτιώνοντας την εμπειρία προβολής.

     

    Watching VoD with Smart Lights enabled

     

    • Χωρίς διαφημίσεις (ακόμα): οι περισσότερες υπηρεσίες VoD προσφέρουν περιεχόμενο χωρίς διαφημιστικά διαλείμματα, οδηγώντας σε μια πιο απρόσκοπτη και ευχάριστη εμπειρία θέασης.

     

    • Οικονομικά αποδοτικό: πολλές υπηρεσίες VoD προσφέρουν συνδρομητικά μοντέλα που μπορεί να είναι πιο προσιτά από άλλα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ποικιλία και τον όγκο του διαθέσιμου περιεχομένου.

     

    10 σειρές που αξίζει να δεις αυτό το καλοκαίρι!

     

    • Disney+ | Shōgun (18+)

     

    Το «Shōgun», παραγωγής FX, είναι μια πρωτότυπη τηλεοπτική μεταφορά του best-seller μυθιστορήματος του James Clavell. Μια δημιουργία από τους Justin Marks και Rachel Kondo, η μίνι σειρά, 10 επεισοδίων, διαδραματίζεται στην Ιαπωνία το 1600, εν μέσω ενός καθοριστικού εμφυλίου πολέμου. Ο παραγωγός Hiroyuki Sanada πρωταγωνιστεί ως Lord Yoshii Toranaga, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων ενώνονται εναντίον του.

     

    Shogun Poster
    © 2024 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες.

     

    • ERTFLIX | Utopia (16)

     

    Μια μικρή ομάδα ξένων βρίσκεται στην κατοχή του χειρόγραφου της Ουτοπίας, ενός καλτ graphic novel που φημολογείται ότι είχε προβλέψει τις χειρότερες καταστροφές του τέλους του 20 αιώνα. Βρίσκονται στο επίκεντρο μιας εφιαλτικής συνωμοσίας που έγινε πραγματικότητα. Στοχευόμενοι από μια σκιώδη οργάνωση που είναι γνωστή μόνο ως «The Network», έχουν μια επιλογή αν θέλουν να επιβιώσουν: πρέπει να τρέξουν.

     

    Utopia Poster
    © Channel Four Television Corporation 2024. All Rights Reserved.

     

    • Disney+ | X-Men (14+)

     

    Το «X-Men '97» επιστρέφει στην εμβληματική εποχή της δεκαετίας του 1990, όπου μια ομάδα μεταλλαγμένων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις υπερφυσικές τους ικανότητες γα να προστατεύσουν έναν κόσμο που τους απεχθάνεται και τους φοβάται, αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις και ένα μέλλον επικίνδυνο και απρόβλεπτο.

     

    X-Men '97 Poster
    © 2024 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες.

     

    • Apple TV+ | Masters of the Air (15+)

     

    Από τους Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τομ Χανκς και Γκάρι Γκέτζμαν, παραγωγούς των Band of Brothers και The Pacific. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αεροπόροι ρισκάρουν τη ζωή τους με την 100ή Ομάδα Βομβαρδισμού, μια αδελφότητα που σφυρηλατήθηκε μέσα από το θάρρος, την απώλεια και τον θρίαμβο.

     

    Masters of the Air Poster
    Copyright © 2024 Apple Inc. All rights reserved.

     

    • Amazon Prime Video | Fallout (18+)

     

    Βασισμένο σε ένα από τα σπουδαιότερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, το Fallout είναι η ιστορία των εχόντων και των μη εχόντων σε έναν κόσμο όπου δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα. 200 χρόνια μετά την καταστροφή, οι εκλεπτυσμένοι κάτοικοι των πολυτελών καταφυγίων αναγκάζονται να επιστρέψουν στο απίστευτα περίπλοκο, ευχάριστα παράξενο και εξαιρετικά βίαιο σύμπαν που τους περιμένει στην επιφάνεια.

     

    Fallout Poster
    © 1996-2024, Amazon.com, Inc. ή οι θυγατρικές της

     

    • Cinobo | The Collapse (12)

     

    Τι θα γινόταν με τον πλανήτη και την κοινωνία αν το σύστημα κατέρρεε ξαφνικά; Ποιες αρχές διέπουν τη νέα κανονικότητα; Αλληλεγγύη; Ισότητα; Ή απλώς επιβίωση; Θα ήταν το τέλος της Ανθρωπότητας; Ή μια ευκαιρία να μείνει στο ράφι μια βιομηχανική κοινωνία που φαίνεται να έχει φτάσει στο όριο; Μια περιπέτεια ανθολογίας επιχειρεί να δώσει τις απαντήσεις και κάθε επεισόδιο φέρνει τον θεατή κοντά στις κρίσιμες στιγμές οκτώ γκρουπ ανθρώπων που υφίστανται μια απότομη και αναγκαστική μετάβαση.

     

    The Collapse Poster
    © STUDIOCANAL 2024. All Rights Reserved.

     

    • ΕΟΝ TV | Years & Years (16+)

     

    Γραμμένη από τον Russell T. Davies (Doctor Who), η δραματική μίνι σειρά επιστημονικης φαντασίας «Years & Years» ξεκινά το 2019 και ακολουθεί τα μέλη μίας βρετανικής οικογένειας για τα επόμενα 15 χρόνια. Mέσα από 6 «προφητικά» επεισόδια οι Lyons βιώνουν χαρές και λύπες, γίνονται μάρτυρες συγκλονιστικών γεγονότων και παρακολουθούν την άνοδο της λαϊκίστριας Vivienne Rook στην εξουσία — οι αμφιλεγόμενες απόψεις της οποίας διχάζουν το έθνος.

     

    Years and Years Poster
    Copyright © 2024 BBC. All Rights Reserved.

     

    • Cosmote TV | Knuckles (16+)

     

    Τα γεγονότα της σειράς τοποθετούνται χρονολογικά μεταξύ των ταινιών «Sonic the Hedgehog» 2 και 3. Ο Νακλς είναι πια ο προστάτης της Γης και εκπαιδεύει τον Γουέιντ ως τον νέο του μαθητευόμενο. Παράλληλα, ένας πρώην συνεργάτης του Ρομπότνικ εμφανίζεται και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του Νακλς για τον εαυτό του (Ρόρι ΜακΚάν – Game of Thrones).

     

    Knuckles Poster
    © 2024 Paramount. All Rights Reserved.

     

    • Cinobo | The North Water (18+)

     

    Ένας ντροπιασμένος πρώην στρατιωτικός γιατρός επιβιβάζεται ως χειρουργός σε ένα φαλαινοθηρικό με προορισμό την Αρκτική, όπου η αναζήτησή του για λύτρωση γίνεται αγώνας επιβίωσης. O Άντριου Χέιγκ (All Of Us Strangers) κάνει ένα διάλειμμα από τα σπαρακτικά δράματα για τα αδιέξοδα των ανθρώπινων σχέσεων και μεταπηδά στη μικρή οθόνη με μια επική σειρά για την εξιλέωση και την επιβίωση στο αρκτικό τοπίο, με το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο των Τζακ Ο’ Κόνελ και Κόλιν Φάρελ.

     

    The North Water Poster
    Copyright © 2024 BBC. All Rights Reserved.

     

    • Netflix | Boy Swallows Universe (16+)

     

    Βασισμένη στο αυστραλιανό μυθιστόρημα best seller του Τρεντ Ντάλτον, η σειρά του Netflix με τίτλο «Boy Swallows Universe» μεταφέρει το κοινό στη δεκαετία του 1980 στη ζωή του 12χρονου Eli Bell, ενός αγοριού που ζει στα προάστια του Μπρισμπέιν με μια οικογένεια που απέχει πολύ από την εικόνα της τέλειας οικογένειας. Το «Boy Swallows Universe» συνυφαίνει πραγματικά γεγονότα με μυθοπλασία, ενσωματώνοντας στοιχεία από τη ζωή του συγγραφέα για μια συναρπαστική απεικόνιση της πολυπλοκότητας της ζωής.

     

    Boy Swallows Universe
    © 2023 Netflix. All Rights Reserved.

     

    10 ταινίες που αξίζει να δούμε αυτό το καλοκαίρι!

     

    • Cinobo | Στο Γραφείο Καθηγητών (13)

     

    Μια νέα δασκάλα μαθηματικών ξεκινά καλά στη νέα της δουλειά πιστεύοντας ιδεαλιστικά πως μπορεί να δώσει κίνητρο στους έφηβους. Όμως μια σειρά από κλοπές στο σχολικό χώρο ρίχνουν γρήγορα της υποψίες σε έναν από τους μαθητές της. Η δασκάλα προσπαθεί αγανακτισμένη να φτάσει η ίδια στην αλήθεια όμως η υπόθεση είναι πιο περίπλοκη από όσο είχε φανεί στην αρχή και προκαλεί σειρά επιπτώσεων…

     

    Teachers Lounge Movie
    © 2024 Alamodefilm. All Rights Reserved.

     

    • ERTFLIX | Punch-Drunk Love (13)

     

    Για τον Μπάρι Ίγκμαν η επιβίωση είναι δύσκολη. Βρίσκεται συναισθηματικά απομονωμένος μέσα στο χαοτικό σύμπαν μιας αμερικάνικης μεγαλούπολης, παγιδευμένος στον ιστό μιας ζωής χωρίς συναισθηματικό ενδιαφέρον και ένταση. Μια δυναστική οικογένεια με επτά αδερφές που τον καταπιέζουν, μια εργασία χωρίς ουσία και βάρος, μια κενή συναισθηματική ζωή. Όταν βρεθεί «χτυπημένος από έρωτα», θα καταστρατηγήσει τις «αρχές» του, θα αντιμετωπίσει μια σπείρα εκβιαστών και θα ταξιδέψει πρώτη φορά με αεροπλάνο.

     

    Punch Drunk Love Movie
    © 2024 CTMG. All Rights Reserved.

     

    • Ant1+ | I, Daniel Blake (13+)

     

    O Ντάνιελ Μπλέικ, μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, χρειάζεται τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, βρίσκει οικογενειακή θαλπωρή σε μια ανύπαντρη μητέρα…

     

    I, Danile Blake Movie
    Copyright © 2024 BBC. All Rights Reserved.

     

    • Disney+ | Let It Be (16+)

     

    Σκηνοθετημένο από τον Michael Lindsay-Hogg και αποκατασταμένο με προσοχή από τον Peter Jackson, τον μυαλό πίσω από την πρόσφατη σειρά ντοκιμαντέρ Get Back, το «Let It Be» προσφέρει μια ενδοσκοπική ματιά στο μεγαλύτερο συγκρότημα του κόσμου κατά τη διάρκεια της πιο ταραχώδους περιόδου τους. Αρχικά κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1970, λίγες εβδομάδες μετά το επίσημο… διαζύγιο των Beatles, και άφησε ανάμικτα συναισθήματα.

     

    Let it Be Movie
    © 2024 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες.

     

    • Amazon Prime Video | Sound of Metal (16+)

     

    Ο Ρούμπεν, ντράμερ σε μέταλ συγκρότημα, χάνει την ακοή του. Όταν ο γιατρός τού λέει ότι η κατάστασή του θα χειροτερέψει, νιώθει ότι η ζωή και η καριέρα του τελείωσαν. Ως πρώην χρήστης, κάνει εισαγωγή με την προτροπή της κοπέλας του σε κέντρο αποτοξίνωσης για κωφούς. Οι υπόλοιποι τον καλωσορίζουν, και εκείνος πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε μια νέα κανονικότητα και στη ζωή όπως τη γνώριζε ως τότε.

     

    Sound of Metal Movie
    © 1996-2024, Amazon.com, Inc. ή οι θυγατρικές της

     

    • Apple TV+ | Killers of the Flower Moon (16)

     

    Στην Αμερική των αρχών του 20ου αιώνα, το πετρέλαιο αποφέρει αμύθητα πλούτη στη φυλή των Όσεϊτζ, που γίνονται από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο μέσα σε μία στιγμή. Ο αμύθητος πλούτος των αυτόχθονων Αμερικανών προσελκύει παρείσακτους λευκούς που χειραγωγούν, εκβιάζουν και κλέβουν τις περιουσίες των Όσεϊτζ για να καταλήξουν σε δολοφονίες. Σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, με πρωταγωνιστές τους Leonardo DiCaprio, Robert DeNiro και Lily Gladstone.

     

    Killers of the Flower Moon Movie
    Copyright © 2024 Apple Inc. All rights reserved.

     

    • Apple TV+ | Flora and Son (16)

     

    Η Flora (Eve Hewson) μια νέα ανύπαντρη μητέρα δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τον αντιδραστικό έφηβο γιο της, Max (Orén Kinlan) και την παραβατική συμπεριφορά του. Μετά την παρότρυνση της αστυνομίας να βρει στον Max ένα χόμπι, η Flora προσπαθεί να τον απασχολήσει με μια παλιά ακουστική κιθάρα. Με τη βοήθεια ενός ξεπεσμένου μουσικού από το Λος Άντζελες (Joseph Gordon-Levitt), η Flora και ο Max ανακαλύπτουν τη μεταμορφωτική δύναμη της μουσικής. Από το μουσικό μυαλό του John Carney, το "Flora and Son" εξερευνά τη σχέση μιας μητέρας και του γιου της και το ταξίδι τους να βρουν μια νέα αρμονία στη ζωή τους.

     

    Flora and Son Movie
    Copyright © 2024 Apple Inc. All rights reserved.

     

    • Vodafone TV | Unforgiven (R)

     

    Σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ και σενάριο Ντέιβιντ Γουέμπ Πίπολς, με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Ίστγουντ μαζί με τους Τζιν Χάκμαν, Μόργκαν Φρίμαν και Ρίτσαρντ Χάρις, το γουέστερν «Οι ασυγχώρητοι» (Unforgiven) αφιερώθηκε από τον Ίστγουντ στους αποθάνοντες σκηνοθέτες και μέντορές του Ντον Σίγκελ και Σέρτζιο Λεόνε. Η ταινία βραβεύτηκε με τέσερα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Όσκαρ Σκηνοθεσίας για τον Κλιντ Ίστγουντ. Το 2004 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

     

    Unforgiven Movie
    © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved.

     

    • Amazon Prime Video | Roadhouse (16+)

     

    Σε αυτό το γεμάτο αδρεναλίνη ριμέικ της κλασικής καλτ της δεκαετίας του '80, ένας πρώην μαχητής του UFC, ο Ντάλτον (Τζέικ Τζίλενχαλ) πιάνει δουλειά ως μπράβος σε έναν σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στα Φλόριντα Κις. Σύντομα ανακαλύπτει ότι αυτό το μέρος δεν είναι τόσο παραδεισένιο όσο δείχνει.

     

    Roadhouse Movie
    © 1996-2024, Amazon.com, Inc. ή οι θυγατρικές της

     

    • Cinobo | Midsommar (18)

     

    Η Ντάνι και ο Κρίστιαν είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Όμως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία, αποφασίζουν να πάνε ταξίδι σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος…

     

    Midsommar
    © 2019 A24 Films LLC. All rights reserved.

     

    Βρες Smart TVs σε όλες τις διαστάσεις και τεχνολογίες, εξοπλισμό Home Cinema και αξεσουάρ στα καταστήματα Πλαίσιο και στο plaisio.gr, για αγαπημένες σειρές, ταινίες και περιεχόμενο από κορυφαίες VoD (Video on Demand) πλατφόρμες.