Quiz Time: Πόσο καλά γνωρίζεις το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου;

    Μπορεί να μην είναι… Μουντιάλ, αλλά όπως και να το κάνουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (UEFA European Championship ή Euro) έχει τη δική του — γεμάτη με πολλές αναμνήσεις — ιστορία.

    Feeling ready for Euro 2024? Check out our questions to see how much you know about the tournament and its history!

    Τα 16 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, έχουν κερδηθεί από 10 διαφορετικές εθνικές ομάδες: η Γερμανία και η Ισπανία έχουν κερδίσει από 3 τίτλους έκαστη, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν κερδίσει 2 τίτλους, ενώ η πάλαι ποτέ κραταιά Σοβιετική Ένωση, η Τσεχοσλοβακία, η Ολλανδία, η Δανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν κερδίσει από έναν τίτλο έκαστη.

     

    Μέχρι σήμερα, η Ισπανία είναι η μόνη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που έχει κερδίσει συνεχόμενους τίτλους (2008 και 2012).

     

    Μόλις ολοκληρώθηκε η φάση των 16, η οποία θα μας οδηγήσει στην φάση των 8 και από εκεί στους ημιτελικούς, οπότε αυτή είναι μάλλον μία καλή στιγμή για να πάρουμε μία «ανάσα» και να τσεκάρουμε τις γνώσεις μας: 14 + 1 ερωτήσεις διαφορετικής δυσκολίας για πρόσωπα και στιγμές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, για να δούμε πόσα θυμόμαστε από τις διοργανώσεις του παρελθόντος.

    Είστε έτοιμοι για το quiz?
    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ