Πάμε Σύρο του Αγίου Πνεύματος! ‘Ετοιμος;

    Η Canon παρέα με το Πλαίσιο σε στέλνουν τριήμερο ταξίδι στην υπέροχη Σύρο! Όχι, όμως πριν μοιραστούμε μαζί σου όλα τα μυστικά, για μια αξέχαστη διαμονή στο νησί!

    Σύρος

    Η Σύρος μας… Λαμπερή κοσμοπολίτισσα, αλλά και αθεράπευτα ρομαντική! Αυτή η μικρή στεριά στη μέση του απέραντου γαλάζιου είναι η καρδιά των Κυκλάδων, και για όσες μέρες της παραδοθείς θα σου προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι ιστορίας, πολιτισμού και απόλυτης χαλάρωσης. 

     

    Το κόσμημα του Αιγαίου υπόσχεται μια εμπλουτισμένη εμπειρία με την εκπληκτική αρχιτεκτονική, τις όμορφες παραλίες και την θεσπέσια κουζίνα του. Είσαι έτοιμος να τα απολαύσεις;

     

    Ομορφιά… άλλης εποχής!

     

    Φτάνοντας στο νησί θα νιώσεις αμέσως την θετική ενέργεια μιας και η πρωτεύουσα της Ερμούπολης θα σε υποδεχτεί «ανοιχτόκαρδα», με τα μεγαλοπρεπή νεοκλασικά της κτίρια και τη ζωντανή ατμόσφαιρά της. Μια επίσκεψη στην πλατεία Μιαούλη και το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, είναι εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Εδώ, θα δεις το εντυπωσιακό Δημαρχείο, ενώ τα μαγαζιά της πλατείας είναι το τέλειο μέρος για το πρωινό καφεδάκι σου, παρέα με τους ντόπιους.


    Tip No1: Δοκίμασε παραδοσιακό, ελληνικό καφέ με κάρδαμο και θα μας θυμηθείς!


    Σε λίγα βήματα θα βρεθείς στο Θέατρο Απόλλων, μια μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου. Είναι, πραγματικά, το αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης και αξίζει την επίσκεψη, που θα σου δώσει μια ματιά στην καλλιτεχνική ψυχή της Σύρου.


    Η διάθεση για εξερεύνηση σίγουρα θα σε οδηγήσει στην ξακουστή -κι όχι άδικα- συνοικία Βαπόρια. Το πιο αριστοκρατικό κομμάτι του νησιού θα σε μαγέψει από την πρώτη ματιά. Τα αρχοντικά καπετανόσπιτα, χτισμένα σχεδόν πάνω στα βράχια αποτελούν μοναδικό αξιοθέατο. Κάνε τη βόλτα σου ξέγνοιαστα και θαύμασε το τοπίο!


    Και φυσικά, ήρθε η ώρα για την Άνω Σύρο! Ανηφορίζοντας στα γραφικά, δαιδαλώδη στενά ο δρόμος θα σε οδηγήσει στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης. Εκεί, που η πανοραμική θέα στο καταγάλανο πέλαγος θα σου κόψει την ανάσα. Πέρα, όμως από απέραντη ομορφιά, στην Άνω Σύρο θα συναντήσεις τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη, αλλά και πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, για να… σβήσεις την πείνα σου. Εεε τόσο δρόμο έκανες, να μην τσιμπήσεις και κάτι;


    Tip No2: Αν είσαι γατολάτρης, εδώ θα βρεις τις περίφημες και περήφανες Συριανές γάτες, για χάδια και φωτογραφίες!

     

    Βαπόρια

     

    Αιγαιοπελαγίτικη αύρα

     

    Καλά, ήρθες σε νησί και δεν θα πας παραλία; Α-Π-Ο-Κ-Λ-Ε-Ι-Ε-Τ-Α-Ι! Καμία επίσκεψη στη Σύρο δεν είναι ολοκληρωμένη, χωρίς να γνωρίσεις τις όμορφες ακρογιαλιές της. 

     

    Ξεκινάς από την πιο δημοφιλή παραλία του νησιού, που δεν είναι άλλη από τον Γαλησσά. Με αμμώδη ακτή και κρυστάλλινα νερά, σε προσκαλεί για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. 

     

    Στο Κίνι, εκτός από την πεντακάθαρη θάλασσα θα βρεις και αρκετές επιλογές σε ταβερνάκια, για φρέσκο ψάρι μετά τη βουτιά σου.


    Κι αν σου αρέσει να part-άρεις, το Κόμητο είναι για σένα! Χρυσή αμμουδιά, νέος κόσμος που θέλει να διασκεδάσει και επιλογές για θαλάσσια σπορ. Έφυγες;

     

    Για ένα πιο ήσυχο καταφύγιο, κατευθύνσου προς τις Αγκαθωπές, όπου το ήρεμο περιβάλλον προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για χαλάρωση.

     

    Αλλά και στο Δελφίνι, σε περιμένει ένας μικρός, επίγειος παράδεισος. Αυτή η παραλία, κρυμμένη σε έναν απάνεμο όρμο θα γίνει το μικρό σου καταφύγιο.

     

    Παραλία

     

    Γεύσεις και Αρώματα

     

    Η γαστρονομική σκηνή της Σύρου είναι τόσο διαφορετική όσο και η ιστορία της. Στην Ερμούπολη, θα συναντήσεις ένα μωσαϊκό από παραδοσιακές κυκλαδίτικες γεύσεις, με θαλασσινό άρωμα. Πιάτα όπως η καπαροσαλάτα ή η μαϊντανοσαλάτα θα εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου. Ενώ, είναι αδύνατον να μη δοκιμάσεις τοπικό λουκάνικο με μάραθο και σκόρδο, λούζα και πικάντικη κοπανιστή. Φυσικά, παντού θα βρεις σπαρταριστά ψάρια και θαλασσινά, που μοσχοβολάνε αρμύρα, για να τα απολαύσεις δίπλα στο κύμα. Κι όσο για γλυκάκι, δεν θα μείνεις παραπονεμένος! Θα… χορτάσεις συριανά λουκούμια, αρωματισμένα με ροδόνερο και πεντανόστιμες χαλβαδόπιτες.

     

    Λουκούμια

    Η Σύρος είναι ένας μαγευτικός προορισμός, που συνδυάζει την νεοκλασική γοητεία με τη νησιώτικη αύρα. Θέλεις να χαλαρώσεις σε ηλιόλουστες παραλίες; Να βολτάρεις σε παραλιακές περατζάδες με φόντο το ηλιοβασίλεμα; Ή μήπως να διασκεδάσεις με κοκτέιλ και καλή μουσική; 

    Εσύ έμαθες τα νέα;

    Με κάθε αγορά Mirrorless CANON διεκδικείς ένα ταξίδι στην Σύρο για το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος.
    Η ενέργεια ισχύει για αγορές που θα πραγματοποιηθούν έως 09/06.


    *Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε ΕΔΩ.

    Image
    Διαγωνισμός Σύρος

    Ένα τριήμερο στη Σύρο είναι βέβαιο πως θα σου δώσει ό,τι κι αν ψάχνεις. Η βασίλισσα των Κυκλάδων σε περιμένει, για να σε μαγέψει με την ομορφιά και τη φιλοξενία της.

     

    Καλό Ταξίδι!