Καρπενήσι | Όλα όσα πρέπει να δεις!

    Ψήνεις ταξιδάκι; Έχουμε τον προορισμό: Το πανέμορφο Καρπενήσι! Ναι, η αλήθεια είναι πως μία μικρή απόσταση την έχει... αφού απέχει 3 ώρες και κάτι από την Αθήνα και 5 από την Θεσσαλονίκη. Το μέρος…

    Karpenisi-TRP-11

    Ψήνεις ταξιδάκι; Έχουμε τον προορισμό: Το πανέμορφο Καρπενήσι! Ναι, η αλήθεια είναι πως μία μικρή απόσταση την έχει... αφού απέχει 3 ώρες και κάτι από την Αθήνα και 5 από την Θεσσαλονίκη. Το μέρος όμως σε αποζημιώνει και με το παραπάνω! Ως ορμητήριο επίλεξε την πόλη του Καρπενησίου. Όμως! Μεγάλη προσοχή, μην «εγκλωβιστείς» στην ομορφιά της. Υπάρχουν τόσα πολλά γραφικά χωριουδάκια τριγύρω, που πραγματικά είναι κρίμα να τα χάσεις. Λοιπόν... Ετοίμασε βαλίτσες και βγάλε πλάνο!

    • Το χωριό Κορυσχάδες

    Μόλις δέκα λεπτά έξω από το Καρπενήσι βρίσκεται το χωριό Κορυσχάδες, που «ξεχειλίζει» παράδοση. Κάνε μία στάση για να απολαύσεις έναν μερακλίδικο ελληνικό, όπως μοναδικά ξέρουν να φτιάχνουν τα καφενεία, που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία. Αν όμως η ώρα επιβάλλει τσιπουράκι και μεζέ κάτσε σε κάποιο από τα ταβερνάκια που βρίσκονται παραδίπλα. Συνέχισε με ιππασία στις όχθες του ποταμού και με επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου-Ιωάννη.

    • Το Μεγάλο Χωριό

    Αξίζει να μπει στη λίστα του tour, αφού είναι από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής και από τα πιο... κοσμοπολίτικα. Τα hot spots είναι η κεντρική πλατεία με την υπέροχη θέα στο ποτάμι και φυσικά τις πολλές ταβέρνες (τι άλλο;)!

    • Το Μικρό Χωριό

    Τώρα πάμε σε ένα από τα μικρότερα χωριά της περιοχής και από τα πιο ξεχωριστά. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο χωριά (παλιό & νέο) που είναι χτισμένα στις όχθες του ποταμού Καρπενησιώτη. Περπάτησε από το ένα στο άλλο, είναι μισή ωρίτσα δρόμος. Τι δρόμος όμως... μέσα στην «καρδιά» της φύσης! Και επειδή μετά την πεζοπορία επιβάλλεται νόστιμο φαγητό (τόσες θερμίδες έκαψες άλλωστε), επίλεξε κάποιο από τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Για να «γεμίσεις το κενό» που δημιουργήθηκε!

    • Το χωριό Φιδάκια

    Είναι λίγο πιο μακριά από τα άλλα... όμως αξίζει και αυτό λίγο από το χρόνο σου! Εκεί κοντά βρίσκεται και η τεχνητή λίμνη Κρεμαστών. Κάνε μία στάση για να περπατήσεις κατά μήκος της λίμνης, να κάνεις καγιάκ ή απλά να χαλαρώσεις κοιτάζοντας το γαλήνιο τοπίο.

    Ας μπούμε τώρα στο «ψητό» - κυριολεκτικά!

    Σε όποια χωριά και αν επιλέξεις να πας, δοκίμασε τα παραδοσιακά τους πιάτα -στάνταρ θα σου κλέψουν την καρδιά. Και για να πας προετοιμασμένος... Συγκεντρώσαμε τα πιο ξακουστά τοπικά εδέσματα: #1. Πέστροφα (φούρνου, στο τηγάνι ή ψητή) #2. Κρέας (κοκκινιστή γίδα µε ζυµαρικά, χασάπικο, αρνάκι στην γάστρα, αγριογούρουνο στιφάδο, αρνάκι λαδορίγανη, γίδα βραστή, προβατίνα κοκκινιστή, κόκορα κρασάτο, κοτόπουλο µακαρονάδα) #3. Μανιτάρια (τηγανιτά) #4. Πίτες (χορτόπιτα, ζυμαρόπιτα... και γενικά ότι μπορείς -ή και- δεν μπορείς να φανταστείς)


    Επίτηδες αφήσαμε για το τέλος το καλύτερο αξιοθέατο της περιοχής, το φαράγγι Πανταβρέχει. Για την ιστορία... το όνομά του προέρχεται από την τεχνητή βροχή, που δημιουργούν τα νερά του βουνού Καλιακούδα, καθώς ενώνονται με τα νερά του ποταμού Κρικελιώτη. Το τοπίο είναι με μία λέξη ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ... γεμάτο με τρεχούμενα νερά, εντυπωσιακούς καταρράκτες και αιωνόβια πλατάνια. Ο δρόμος για να φτάσεις εκεί είναι λίγο δύσβατος... όμως μη διστάσεις! Η μικρή ταλαιπωρία θα ξεχαστεί αμέσως με το που αντικρίσεις το μεγαλείο της φύσης.

    Είναι ένα μέρος που «μπερδεύει» τα γραφικά χωριουδάκια, την παράδοση, το υπέροχο φαγητό με τη φύση και τις άπειρες δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα; Φυσικά μοναδικό! Τόσο το Καρπενήσι όσο και η τριγύρω περιοχή θα σε γοητεύσουν.

    Πάρε ιδέες για το επόμενο σου ταξίδι, διαβάζοντας τους αναλυτικότατους ταξιδιωτικούς οδηγούς, που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!