Γιατί… «σαν τη Χαλκιδική ΔΕΝ έχει» !

    Η Χαλκιδική είναι ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Θες ήλιο και θάλασσα; Τα έχεις! Θες καλό φαγητό με θέα το ηλιοβασίλεμα; Το έχεις! Ή μήπως ψάχνεις ξέφρενη νυχτερινή ζωή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες;…

    Spain,,Ibiza,€“,July,2018:,The,Tropical,Beach,Club.,Sunny

    Η Χαλκιδική είναι ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Θες ήλιο και θάλασσα; Τα έχεις! Θες καλό φαγητό με θέα το ηλιοβασίλεμα; Το έχεις! Ή μήπως ψάχνεις ξέφρενη νυχτερινή ζωή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες; Αυτό ειδικά… να είσαι σίγουρος ότι θα το βρεις στη Χαλκιδική!

    Όπως είπαμε, η Χαλκιδική τα έχει όλα. Όμως, το ερώτημα που απασχολεί όλους τους «εν δυνάμει» επισκέπτες της είναι ένα:

    «Σε ποιο από τα τρία πόδια να μείνω τέλος πάντων

    Αν ταυτίστηκες -έστω και λίγο- με το παραπάνω #fact, μην αγχώνεσαι… Παρακάτω σου έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να αποφασίσεις ποιο πόδι είναι για εσένα και την παρέα σου. Ας γνωρίσουμε λοιπόν, τη Χαλκιδική λίγο καλύτερα και… ετοιμάσου να φτιάξεις βαλίτσες!

    [mks_icon icon="fa-map-marker" color="#dd2121" type="fa"] Κασσάνδρα ή αλλιώς… το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής

    Η Κασσάνδρα είναι η δυτικότερη από τις τρεις Χερσονήσους της Χαλκιδικής και αυτή που συγκεντρώνει τον περισσότερο τουρισμό, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι’ αυτόν το λόγο, θα βρεις πολλές επιλογές σε εστιατόρια, beach bars, διαμονή και διασκέδαση που εξυπηρετούν όλα τα γούστα. beach bar Χαλκιδική Συνήθως, η Κασσάνδρα επιλέγεται απ’ όσους αναζητούν την έντονη νυχτερινή ζωή. Καθώς, το μέρος διαθέτει πολλά night clubs και beach bars με αποτέλεσμα, όπως καταλαβαίνεις, να υπόσχεται ξεφάντωμα όλη τη μέρα (στην κυριολεξία!). Επίσης, είναι No1 σε προτίμηση και απ’ όσους αναζητούν την πολυτέλεια στις διακοπές τους, αφού εκεί μπορεί να βρει κανείς luxurious καταλύματα, μέσα στα οποία κι ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας.

    [mks_icon icon="fa-map-marker" color="#dd2121" type="fa"] Σιθωνία ή αλλιώς… το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής

    Η Συθωνία ενδείκνυται για όσους θέλουν να αποφύγουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Κασσάνδρας. Που αναζητούν λίγη ηρεμία και μία εναλλακτική διάσταση στις διακοπές τους. Επίσης, αποτελεί ιδανική επιλογή διαμονής και για οικογένειες με παιδιά. Στη Συθωνία έχεις να κάνεις πολλά, να «γεμίσεις» με εικόνες και εμπειρίες. Έχεις να κολυμπήσεις σε υπέροχες παραλίες με καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά. Να κάνεις βόλτες στη φύση για περπάτημα και εξερεύνηση. Να απολαύσεις πεντανόστιμα θαλασσινά με δροσερό ουζάκι εκεί που σκάει το κύμα… Όσο για τη διαμονή στη Σιθωνία, δε θα συναντήσεις αυτόν τον luxurious χαρακτήρα της Κασσάνδρας. Αντίθετα θα βρεις μικρά ξενοδοχεία και φυσικά, οργανωμένα camping! Επομένως, αν είσαι fan του «αθλήματος», μην το σκέφτεσαι λεπτό… η Συθωνία είναι το μέρος σου στη Χαλκιδική.


    Pro Tip! Αν αποφασίσεις να περάσεις τις μέρες σου στη Συθωνία, τότε πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στο πρόγραμμα τις Καβουρότρυπες. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα πανέμορφο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βράχια και πυκνά πεύκα. Μιλάμε για έναν πραγματικό, επίγειο παράδεισο… μόλις φτάσεις θα μας θυμηθείς!


    [mks_icon icon="fa-map-marker" color="#dd2121" type="fa"] Άθως ή αλλιώς… το τελευταίο πόδι της Χαλκιδικής

    Αν τώρα, θες να συνδυάσεις τις διακοπές σου με τον εκκλησιαστικό τουρισμό, η Χερσόνησος Άθως είναι το μέρος που θα λατρέψεις. Μπορείς να επισκεφτείς την Κωμόπολη της Ιερισσού για μία ξενάγηση στα εκκλησιαστικά κειμήλια. Και ύστερα να κατευθυνθείς προς την Ουρανόπολη, ένα από τα πιο όμορφα θέρετρα της Χαλκιδικής! Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις πεζοπορία μέσα στο δάσος, αλλά και να «χαζέψεις» την πιο εντυπωσιακή θέα προς το Άγιο Όρος που αλήθεια… μοιάζει με αληθινό πίνακα ζωγραφικής!  Η Ουρανούπολη επίσης, φημίζεται για τις γραφικές ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα, αλλά και για τον πύργο της, ο οποίος στο παρελθόν αποτελούσε Βυζαντινό φρούριο και σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον να τον επισκεφθείς αν βρεθείς εκεί γύρω. Τέλος, αν αποφασίσεις να κάνεις τις διακοπές σου στο Άθως, με τίποτα μην παραλείψεις να φτάσεις μέχρι την Αμμουλιανή. Πρόκειται για ένα μικρό, γραφικό νησάκι με πεντακάθαρα νερά, πανέμορφες αμμουδιές και μάλιστα, είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί στη Χαλκιδική!

    Όποιο μέρος της Χαλκιδικής αποφασίσεις τελικά να επισκεφθείς, ένα είναι το σίγουρο… Θα περάσεις Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Α! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι «Σαν τη Χαλκιδική δεεεεν έχει»!
    Κι αν έχεις επισκεφτεί πρόσφατα το μέρος, σου έχουμε ετοιμάσει κι άλλες προτάσεις διακοπών για:

    Μάνη,  Λευκάδα,  Κύθνο & Σπέτσες!