Έξυπνες ιδέες και λύσεις για τον κήπο — και όχι μόνο!

    Ο κήπος, η βεράντα, η αυλή, είναι η προέκταση του σπιτιού σου. Στα καταστήματα Πλαίσιο και στο plaisio.gr θα βρεις όλα όσα αναζητάς για την αναβάθμιση και τη φροντίδα αυτών των χώρων, ώστε να απολαμβάνεις αμέτρητες στιγμές χαλάρωσης, με ή χωρίς παρέα!

    A bench, a door and a succulent inf front of a door with twinkle lights hanging from above

    Καλοκαίρι και χαλάρωση πάνε μαζί. Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να απολαύσεις το παγωμένο καφεδάκι μας στον κήπο, στην αυλή ή στη βεράντα.

     

    Όντας προέκταση του σπιτιού μας, οι εξωτερικοί αυτοί χώροι θέλεις να είναι άψογα διαμορφωμένοι και όμορφα διακοσμημένοι — ένας μικρός… επίγειος παράδεισος μέσα στον καύσωνα. Μία περιποιημένη αυλή ή κήπος μπορεί να αποτελέσει το προσωπικό σου ησυχαστήριο μετά από μια κουραστική ημέρα. Ακόμα και ένα μπαλκόνι, εφόσον διακοσμηθεί σωστά και με τα κατάλληλα αντικείμενα, μπορεί να δώσει ένα υπέροχο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

     

    Family having a BBQ in the garden

     

    Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι σε αυτούς τους χώρους φιλοξενείς τακτικά και τους φίλους σου — είτε για να παρακολουθήσετε μαζί την πορεία της αγαπημένης μας ομάδας στο Euro 2024, είτε για να θαυμάσετε τα κατορθώματα των Ελλήνων αθλητών στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας, είτε για να απολαύσετε ένα κοκτέιλ με χαλαρή μουσική…

     

    Friends Movie Night in the garden

     

    Ας δούμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ομορφιά και τη λειτουργικότητα αυτών των χώρων, κάνοντας μικρές και οικονομικά προσιτές επεμβάσεις.

     

    Smart Lights | Πρωτότυπες λύσεις φωτισμού

     

    Οι… δάδες και τα κεριά ανήκουν στο παρελθόν. Οι τάσεις, σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση εξωτερικών χώρων, προτείνουν έξυπνα φωτιστικά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τον κήπο σου σε έναν υπέροχο και χαλαρωτικό αίθριο χώρο, τον οποίο μπορείς να ευχαριστηθείς όλο το καλοκαίρι.

     

    WiZ Smart String Lights
    Αδιάβροχα φώτα String χαμηλής τάσης από τη WiZ με προσαρμοζόμενο φωτισμό και πλήρες εύρος χρωμάτων.

     

    Eιδικά σχεδιασμένα για χρήση σε υπαίθρια περιβάλλοντα, εκτός από το να φωταγωγούν άνετα τους επιμέρους χώρους και τις εισόδους, τα εν λόγω συστήματα φωτισμού είναι ιδανικά και για ειδικές περιστάσεις — όπως τραπέζια με φίλους ή ρομαντικά δείπνα, πάρτι, βραδιές κινηματογράφου, χαλάρωση κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό και πολλά άλλα.

     

    Nanoleaf String Lights Starter Kit 250LEDs 20m
    Συγχρονίσου με τα αγαπημένα σου γιορτινά τραγούδια για να παρακολουθήσεις τα Nanoleaf String Lights να… χορεύουν στο ρυθμό!

     

    Παράλληλα, σου επιτρέπουν να αυτοματοποιήσεις τη λειτουργία τους, ώστε να ταιριάζουν στις καθημερινές ή τις εβδομαδιαίες σου συνήθειες (π.χ. να ανάβουν πριν φτάσεις σπίτι και να σβήνουν όταν δεν τα χρειάζεσαι), δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο αισθητικό αποτέλεσμα και περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό την κατανάλωση του ρεύματος, μιας και ενσωματώνουν λαμπτήρες LED.

     

    Philips Hue Festavia String Light 250 LEDs
    Τα Festavia String Lights είναι αδιάβροχα, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός και εκτός σπιτιού.

     

    Βάλε την φαντασία σου να δουλέψει και φτιάξε την ιδανική ατμόσφαιρα μέσα στην οθόνη του κινητού σου ή με μία προφορική εντολή στον ψηφιακό βοηθό σου.

     

    Power Stations | Ενέργεια on-the-go!

     

    Είτε πρόκειται για ένα πάρτι στον κήπο, είτε έχεις προσκαλέσει τους φίλους σου για να παρακολουθήσεις μια ταινία σε εξωτερικό χώρο ένα βράδυ, η παρουσία ενός φορητού σταθμού ενέργειας (Power Station) μπορεί να προσθέσει πολλά στην υπαίθρια ψυχαγωγία σας. 

     

    Αποδοτικές και πρακτικές, οι λύσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας σου επιτρέπουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο οποιαδήποτε φορητή ηλεκτρονική συσκευή χωρίς να κινδυνεύεις να… σκοντάψεις σε κάποιο καλώδιο.

     

    Bluetti EB3A Power Station
    Τεράστια χωρητικότητα 268Wh και και ισχύς μέχρι 1200W. Το Bluetti EB3A είναι ο φορητός σταθμός ενέργειας που έψαχνες!

     

    Διαθέτουν συμπαγή σχεδιασμό, είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και μπορείς να τις μεταφέρεις οπουδήποτε στον κήπο ή στην ιδιοκτησία σου, ξεχνώντας τις πρίζες για αρκετές ώρες. Αν μάλιστα τις συνδυάσεις και με κάποιο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης (πωλείται χωριστά), τότε το αποτέλεσμα είναι ιδανικό: φόρτιση την ημέρα, «καθαρή» και δωρεάν ενέργεια το βράδυ.

     

    Τέλος, επειδή η σύνδεσή σου με το διαδίκτυο είναι απαραίτητη ακόμη και όταν βρίσκεσαι έξω, η χρήση ενός φορητού σταθμού ενέργειας για τη φόρτιση των smartphones, των tablets και άλλων συσκευών βοηθά να είσαι πάντα συνδεδεμένος. Και με ένα πολύπριζο ή μία προέκταση ρεύματος εξωτερικού χώρου έχουμε αρκετές υποδοχές για όλη την παρέα!

     

    DIY | Συντήρηση εξωτερικών χώρων

     

    Αναπόσπαστο κομμάτι ενός όμορφου και περιποιημένου κήπου ή ενός εξωτερικού χώρου γενικότερα, αποτελεί σίγουρα η συντήρηση του. 

     

    Fazn Allen Wrench Kit
    Το σετ κλειδιά Allen Fazn 9 τεμαχίων είναι μια οικονομική και ποιοτική λύση για τις DIY κατασκευές σου.

     

    Το καλοκαίρι έχεις στη διάθεσή σου περισσότερο φως, άρα και περισσότερες ώρες για μαστορέματα. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάς ότι εκτός από τα κατάλληλα εργαλεία θα πρέπει να λάβεις και τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και την προσωπική σου ασφάλεια — μιας και οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας δυσχαιρένουν τις υπαίθριες εργασίες.

     

    Xiaomi Electric Precision Screwdriver
    Το Xiaomi Electric Precision Screwdriver είναι ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι ακριβείας με βραβευμένο σχεδιασμό.

     

    Δεν χρειάζεται να μπείς σε έξοδα. Με «όπλο» τη φαντασία σου μπορείς να στήσεις μία καινούρια άνετη καρέκλα, να επισκευάσεις το φράκτη, να κρεμάσεις μία αιώρα, να τοποθετήσεις ένα νέο φωτιστικό — βελτιώνοντας όχι μόνο την αισθητική αλλά και τη λειτουργικότητά του.

     

    Xiaomi Smart Laser Measure
    Ρεαλιστική μέτρηση υψηλής ακρίβειας, σε πραγματικό χρόνο, με το έξυπνο laser μέτρο της Xiaomi.

     

    Χρειάζεσαι περισσότερες συμβουλές για να αναβαθμίσεις τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου; Εδώ θα βρεις ολοκληρωμένες λίστες με προτάσεις για κάθε γούστο και βαλάντιο!