Author's thumbnail
    Πηγή Φιλοσίδου
    Ιουλ 12, 3:35μμ

    Έξυπνα hacks, για να χωρέσει ΠΟΛΛΑ αυτή η βαλίτσα!

    Τι θα έλεγες αν φέτος η βαλίτσα των διακοπών σου έκλεινε με την πρώτη; Και χωρίς να κάτσει κάποιος… από πάνω;

    οργάνωση βαλίτσας

    Τι θα έλεγες αν φέτος η βαλίτσα των διακοπών σου έκλεινε με την πρώτη; Και χωρίς να κάτσει κάποιος… από πάνω; Αν είσαι από αυτούς που κάθε φορά αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, τότε έχουμε να σου πούμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι συμπάσχουμε. Το δεύτερο, ότι αφού διαβάσεις αυτό το άρθρο η σχέση σου με τη βαλίτσα θα είναι σίγουρα καλύτερη! Δε θα πούμε τίποτα περισσότερο.

     

    Παρακάτω θα βρεις μερικά έξυπνα #hacks για να καταφέρεις φέτος να πάρεις μαζί σου στις διακοπές όλα όσα θες… αν είσαι βέβαια και λίγο εγκρατής!

    Hack No1: Κάνε λίστα

     

    Πρώτο και κυριότερο. Πριν καλά-καλά βγάλεις τη βαλίτσα από την αποθήκη πάρε χαρτί και στυλό και γράψε τα πράγματα που θες να πάρεις μαζί σου. Τη λίστα που θα φτιάξεις πίστεψέ μας… θα την έχεις σα θησαυρό από ‘δω και πέρα!

     

    Hack No2: Έτοιμα outfits

     

    Και αφού έγινε το πρώτο βήμα της λίστας, σειρά έχουν τα ρούχα. Μην αρχίσεις να βάζεις στη βαλίτσα το ένα ρούχο μετά το άλλο. Σκέψου έξυπνα. Άνοιξε τη ντουλάπα, βγάλε τα αγαπημένα σου κομμάτια έξω και προσπάθησε να δημιουργήσεις ολοκληρωμένα outfits. Θα σου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να καταλήξεις στο τι ακριβώς θα πάρεις μαζί για πρωί-μεσημέρι-βράδυ, όμως πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια.

     

     

    Hack No3: Ξέχνα τις XL συσκευασίες

     

    Σταμάτα να φορτώνεις τη βαλίτσα σου με τεράστιες συσκευασίες από σαμπουάν, αφρόλουτρα και μάσκες μαλλιών που θα χρειαζόσουν κανονικά για μήνες! Στην αγορά θα βρεις μπουκαλάκια ταξιδίου σε διάφορα μεγέθη, μέσα στα οποία μπορείς να μεταφέρεις όση ποσότητα χρειάζεσαι για τις μέρες των διακοπών. Επίλεξε ένα μπουκαλάκι για το αφρόλουτρο, ένα για το σαμπουάν, ένα για τη μαλακτική και ένα άλλο για την κρέμα σώματος. Ο χώρος που θα εξοικονομήσεις είναι πραγματικά πολύτιμος!

     

    Hack No4: Κεφάλαιο «Παπούτσια»

     

    Ένα πρόβλημα που όλοι αντιμετωπίζουμε φτιάχνοντας βαλίτσες: «Πού  θα χωρέσουν τα παπούτσια μου;». Και κάπως έτσι καταλήγουμε να κουβαλάμε 1-2 σακίδια ΜΟΝΟ με παπούτσια… No more! Βρες ποια ζευγάρια θες να πάρεις μαζί. Φυσικά, για το ταξίδι σου προτείνουμε να φορέσεις τα πιο ογκώδη sneakers σου προκειμένου να γλυτώσεις χώρο. Τα υπόλοιπα ζευγάρια θα τα αποθηκεύσεις, το καθένα ξεχωριστά, σε μία ειδική θήκη για παπούτσια. Είναι πολύ οικονομικές και διατηρούν το χώρο στη βαλίτσα σου καθαρό και… σε τάξη.

     

    Hack No5: Ο «χρυσός κανόνας» της πυραμίδας

     

    Και έφτασε η πιο κρίσιμη στιγμή. Η ώρα να τα χωρέσουμε ΟΛΑ στη βαλίτσα. Προσπάθησε να ταξινομήσεις στο μυαλό σου τα πράγματα που θα πάρεις μαζί. Αυτά που δε θα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, θα τα τοποθετήσεις κάτω-κάτω. Αντιθέτως, όσα πράγματα ξέρεις πως θα χρησιμοποιήσεις περισσότερο -όπως για παράδειγμα τα μαγιό, τις πιτζάμες ή το νεσεσέρ σου- καλό είναι να τα έχεις πάνω-πάνω στη βαλίτσα.

     

    Αα! Και ένα τελευταίο tip που ίσως σε σώσει την τελευταία στιγμή. Όσα υφάσματα στο επιτρέπουν, αντί να τα διπλώσεις, τοποθέτησέ τα στη βαλίτσα με τη μέθοδο… rolling. Πρακτικά, κάνε τα ρολάκια και γέμισε τα κενά που έχεις αφήσει. Έτσι, όλο και κάτι επιπλέον μπορείς να χωρέσεις -έστω και την τελευταία στιγμή- πριν κλειδώσεις τη βαλίτσα σου!

    Και θυμήσου  

     Το βασικότερο πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να χωρέσει στη βαλίτσα είναι… η καλύτερή σου διάθεση!

     

    Καλές διακοπές!