Εσύ ξέρεις πώς γίνεται ένα σωστό skincare routine;

    Hey! Για πες… Ποιο είναι το δικό σου skincare routine; Είσαι από εκείνες που καθημερινά, περιποιούνται σχολαστικά με σαπούνια, scrubs και τα σχετικά; Είσαι κάπου στη «μέση» ή... δεν έχεις καμία -μα…

    βούρτσα καθαρισμού 3039544
    Hey! Για πες… Ποιο είναι το δικό σου skincare routine;

    Είσαι από εκείνες που καθημερινά, περιποιούνται σχολαστικά με σαπούνια, scrubs και τα σχετικά; Είσαι κάπου στη «μέση» ή... δεν έχεις καμία -μα καμία- σχέση με το skincare; Όπου κι αν «βλέπεις» τον εαυτό σου, το point είναι ένα: Η επιδερμίδα σου είναι η εικόνα σου. Και με το σωστό skincare, θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Πίστεψέ μας… είναι ξεκάθαρα στο χέρι σου να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου. Είσαι γυναίκα και το αξίζεις βρε παιδί μου!. Τι λες; Πάμε να δούμε βήμα-βήμα πώς θα αποκτήσεις ανανεωμένη και λαμπερή επιδερμίδα;

    Εξοπλίσου με τα απαραίτητα 

    Είμαστε της άποψης ότι «αν είναι να κάνεις κάτι, καν’ το σωστά». Οπότε για αρχή θα χρειαστείς κάποια μικρό-πραγματάκια. Τίποτα τρομερό. Πολύ οικονομικά και άκρως απαραίτητα για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδα σου. [mks_icon icon="fa-arrow-right" color="#e512a6" type="fa"] Scrunchies, για να πιάνεις τα μαλλιά σου πάνω την ώρα του skincare. Διάλεξε παιχνιδιάρικα σχέδια, με χρώματα και διάφορες υφές που θα σου φτιάχνουν τη μέρα. [gallery link="none" size="medium" ids="87483,87484,87485"] [gallery link="none" size="medium" ids="87487,87488,87489"] [mks_icon icon="fa-arrow-right" color="#e512a6" type="fa"] Σαπούνι προσώπου, που να ταιριάζει με τον τύπο δέρματός σου. [mks_icon icon="fa-arrow-right" color="#e512a6" type="fa"] Βούρτσα καθαρισμού προσώπου, για βαθύ καθαρισμό και -κυρίως- για να ξεβάφεσαι σωστά. [gallery size="medium" columns="4" link="none" ids="87501,87500,87499,87498"] [mks_icon icon="fa-arrow-right" color="#e512a6" type="fa"] Ενυδατική κρέμα ημέρας & νύχτας, με βασικά κριτήρια επιλογής τον τύπο επιδερμίδας και την ηλικία.

    Your morning skincare routine[mks_icon icon="fa-sun-o" color="#f3f70c" type="fa"]

    …Ακόμα κι αν δεν είσαι πρωινός τύπος, προσπάθησε να σηκωθείς από το κρεβάτι λίγο νωρίτερα. Έτσι, θα έχεις αρκετό χρόνο για να αφιερώσεις στο skincare σου. Ετοίμασε καφέ, ένα καλό πρωϊνό και ξεκινάμε! Αρχικά, πιάσε τα μαλλιά σου πάνω με ένα λαστιχάκι, για να μη βραχούν. Πλύνε με άφθονο νερό το πρόσωπο σου, εφάρμοσε στην παλάμη σου μία καλή ποσότητα από το καθαριστικό προσώπου και τρίψε το πρόσωπό σου με απαλές, κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά. Και τώρα είναι η στιγμή που μπορείς να «βάλεις στο παιχνίδι» και τη βούρτσα καθαρισμού για ακόμα 1-2 λεπτάκια. Έτσι, θα πετύχεις καλύτερο καθαρισμό απ’ ότι κάνεις με το χέρι. Μόλις τελειώσεις, στέγνωσε καλά το πρόσωπό με μία καθαρή πετσέτα ταμποναριστά. Αν έχεις κάποιο serum, μπορείς να εφαρμόσεις λίγες σταγόνες και ύστερα να βάλεις την ενυδατική σου. Αλλιώς, εφάρμοσε απευθείας την ενυδατική σε όλα τα σημεία του προσώπου και περίμενε να την απορροφήσει καλά το δέρμα.


    TIP! Μία oil-free ενυδατική κρέμα προσώπου είναι η καλύτερη βάση για το make up σου και προτείνεται από όλους τους professional make-up artists ως primer!

    Your night skincare routine [mks_icon icon="fa-moon-o" color="#f3f70c" type="fa"]

    Έχεις βάλει ήδη πιτζάμες. Έχεις σβήσει όλα τα φώτα. Και μόλις ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου. Μη σου περνάει καν σαν σκέψη το… «Κι αύριο μέρα είναι». Όσο κουρασμένη κι αν είσαι! Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης είναι το μυστικό για λαμπερή και όμορφη επιδερμίδα. Απομακρύνει τους ρύπους και το σμήγμα, ενώ αφήνει το δέρμα να αναζωογονηθεί και να αναπνεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι ακριβώς η ίδια με την πρωινή. Τέλειο; Πρέπει όμως, να προσέξεις κάποια πραγματάκια… λίγο παραπάνω! 1ον: Αν είσαι βαμμένη, πρώτα θα απομακρύνεις καλά το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου και μετά θα ξεκινήσεις τη διαδικασία καθαρισμού. 2ον: Ολοκλήρωσε το βραδινό καθαρισμό προσώπου με μία κρέμα νυκτός. Η εφαρμογή της σωστής κρέμας είναι πολύ σημαντική, καθώς «δουλεύει» όλη τη νύχτα στο μέγιστο βαθμό, εισχωρώντας στις στιβάδες της επιδερμίδας. Οπότε, ΜΗΝ την ξεχνάς, please!


    TIP! Επειδή το βράδυ η επιδερμίδα μας είναι ταλαιπωρημένη απ’ όλη τη μέρα, καλό θα ήταν να γίνεται καλός και βαθύς καθαρισμός. Χρησιμοποίησε λοιπόν σίγουρα, τη βούρτσα καθαρισμού προσώπου ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία. Έτσι θα απολαύσεις καθαρή, λεία και απαλή επιδερμίδα πέφτοντας στο μαξιλάρι σου για ύπνο!  

    Extra TIPS!

    #Tip No1 Καλό θα ήταν 1-2 φορές την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση. Στην αγορά θα βρεις πολλά προϊόντα για peeling προσώπου, από scrubs μέχρι και ειδικά σφουγγαράκια. Πρόσεξε όμως να διαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες και να μην το παρακάνεις με τη χρήση τους. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού! #Tip No2 Γενικά να αποφεύγεις το ζεστό νερό, καθώς αφυδατώνει και ερεθίζει το δέρμα. Ιδανικά να προτιμάς το χλιαρό προς κρύο νερό, για να πλένεις το πρόσωπό σου. #Tip No3 Μπορείς, όποτε έχεις χρόνο και όρεξη, να εφαρμόσεις μια μάσκα προσώπου. Στην αγορά θα βρεις πολλά και διάφορα είδη. Σε σωληνάριο ή πάνινες μίας χρήσης. Και για διαφορετικές ανάγκες. Για σύσφιξη, θρέψη, ενυδάτωση. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, τη δική σου μάσκα προσώπου! Υπάρχουν άαααπειρες συνταγές στο διαδίκτυο με υλικά που υπάρχουν σίγουρα στα ντουλάπια της κουζίνας σου. #Tip No4 Αγόρασε ένα mini ψυγειάκι για… τα καλλυντικά και τις κρέμες σου! Συντηρεί στην κατάλληλη θερμοκρασία όλες τις κρέμες και τα πιο ευαίσθητα καλλυντικά, όπως για παράδειγμα τα κραγιόν, ενώ παράλληλα είναι το τέλειο beauty διακοσμητικό για το υπνοδωμάτιο ή το μπάνιο σου! Είναι μικρό, αλλά θαυματουργό. Μπορείς να το μεταφέρεις μαζί σου πανεύκολα, όπου κι αν πας, ακόμα και στις διακοπές! [caption id="attachment_87470" align="aligncenter" width="534"]Skincare routine ψυγειάκι Sentio Skin Care Mini Ψυγείο 4L Ροζ[/caption]

    Αυτό ήταν! Προσάρμοσε στις δικές σου ανάγκες το παραπάνω skincare routine και σίγουρα... θα δεις τεράστια αλλαγή στην όψη της επιδερμίδας σου!
    Ωστόσο, μην παραλείπεις την επίσκεψη στον/στην αισθητικό σου ή τον/την δερματολόγο σου για τον βαθύ καθαρισμό του προσώπου σου!

    *Θες να μάθεις περισσότερα για την προσωπική περιποίηση; Διάβασε τους οδηγούς αγοράς, που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!