CHRISTMAS Loading: Γονείς και Παιδιά…. Ενωθείτε!

    Oι μέρες των Χριστουγέννων, είναι η καλύτερη περίοδος για να περάσεις περισσότερες ώρες με τους μικρούς φίλους και να πραγματοποιήσεις κάθε επιθυμία τους!

    Christmas family

    Oι μέρες των Χριστουγέννων, είναι η καλύτερη περίοδος για να περάσεις περισσότερες ώρες με τους μικρούς φίλους και να πραγματοποιήσεις κάθε επιθυμία τους! Το πρόγραμμα σίγουρα προβλέπει βόλτες, ύπνο, εκδρομές, ξεκούραση και πολύ παιχνίδι! Τι θα έλεγες, εάν, φέτος, κάνετε και κάτι ξεχωριστό;

    Εμείς, σου ετοιμάσαμε κάποιες προτάσεις με δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού. Για να περάσετε ευχάριστα το χρόνο παρέα, να διασκεδάσετε, να γελάσετε… Δες το και σαν μία ευκαιρία να ανακαλύψεις στοιχεία του χαρακτήρα τους και να έρθετε πιο κοντά! Πάρε χαρτί και μολύβι και… φτιάξε λίστα με τις πιο ζεστές οικογενειακές και χριστουγεννιάτικες στιγμές!

     

    #01 Κατασκευάζουμε τα πιο πρωτότυπα στολίδια

     

    Τα παιδιά λατρεύουν τις DIY κατασκευές, ειδικά εάν αυτές αφορούν τις αγαπημένες τους γιορτές. Όταν δουν στολισμένα αυτά που έφτιαξαν με τα χεράκια τους, η ικανοποίηση και η χαρά τους, θα είναι απερίγραπτη. Γι’ αυτό, μη χάνετε χρόνο… Πιάστε ψαλίδια, κόλλες, χαρτόνια, χρώματα και χρυσόσκονες και βγάλτε όλο το καλλιτεχνικό σας ταλέντο! Φέτος, διακοσμήστε το πιο εντυπωσιακό και λαμπερό Christmas δέντρο, με στολίδια… δικής σας έμπνευσης!

     

    Tip: Πριν ξεκινήσεις, πάρε ιδέες από τον οδηγό για DIY Christmas κατασκευές που ετοιμάσαμε για εσένα. Βρες τον εδώ και… Μεγαλούργησε!

     

    Extra tip: Το χριστουγεννιάτικο στεφάνι είναι -must- κατασκευή για τις γιορτές. Μπορεί να γίνει με αληθινά κλαδιά από έλατο και λουλούδια και έτσι να χαρίσεις φυσική όψη στο décor του σπιτιού.

     

    #02 Ψήνουμε τα πιο τραγανά μπισκότα

     

    Τι θα λέγατε, εάν οι κατασκευές σας δεν ήταν μόνο διακοσμητικές, αλλά μπορούσατε να τις φάτε; Ήρθε η στιγμή λοιπόν, το σπίτι να… «μυρίσει» Χριστούγεννα. Καλά κατάλαβες! Έφτασε η πιο διασκεδαστική και δημιουργική ασχολία των γιορτών, που μετατρέπει μικρούς και μεγάλους, σε επίδοξους pastry chef.

     

    Ετοιμάστε μαζί τη ζύμη για τα πιο μοσχομυρωδάτα μπισκότα. Πλάστε την, δίνοντας σχέδια με τη βοήθεια των κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα μοτίβα. Τα μπισκοτόσπιτα είναι η τέλεια ιδέα που θα λατρέψετε, αφού θα πρέπει να τα συναρμολογήσετε και να τα διακοσμήσετε με διάφορα toppings, ζαχαρωτά ή καραμελάκια. Μυρωδιές από βούτυρο, κανέλα και τζίντζερ, θα αιωρούνται ανεξέλεγκτα, σε όλο το σπίτι… Απολαύστε το!

     

    #03 Παίζουμε ώρες ατελείωτες

     

    Υπάρχει τίποτα καλύτερο, από τη στιγμή που γίνονται όλοι παιδιά και διασκεδάζουν, παίζοντας ασταμάτητα; Φυσικά και όχι! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μισή δόση έμπνευσης και άλλη τόση φαντασίας.

     

    Να μερικές ιδέες για παιχνίδια, που θα μπορούσες να προσθέσεις στη λίστα σου:

     

    • Ενώστε τα κομμάτια ενός χριστουγεννιάτικου παζλ! Και μόλις ολοκληρωθεί διακοσμήστε κάποιο δωμάτιο ή κάντε το δώρο στους θείους ή στους παππούδες.
    • Κατεβάστε τα επιτραπέζια από την βιβλιοθήκη! Καθίστε αναπαυτικά στο χαλί του σαλονιού και προσοχή στους «κλέφτες» της παρέας.
    • Πόσο καλά μπορείς να μιμηθείς; Το παιχνίδι της παντομίμας έχει σίγουρα τη λύση και προετοιμαστείτε να… κλάψετε από τα χαχανητά.
    • Its Καραόκε time! Κλείστε πόρτες και παράθυρα και κάντε το σπίτι μουσική σκηνή. Επιλέξτε μια Christmas playlist, που να ταιριάζει στο xmas mood, πιάστε τα μικρόφωνα και ζήστε τη στιγμή. Και πού ξέρετε, ένα αστέρι μπορεί να γεννηθεί!
    • Κυνήγι… χριστουγεννιάτικου θησαυρού! Η φαντασία και η περιπέτεια ανεβαίνουν στα ύψη μέσα από ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι θησαυρού. Και όσο πιο πολλά άτομα, τόσο το καλύτερο! Οπότε προσκαλέστε συγγενείς και φίλους, δημιουργήστε τους δικούς σας γρίφους και ορίστε το χριστουγεννιάτικο έπαθλο.

     

    Λάβετε θέσεις… Έτοιμοι… Ας ξεκινήσει το παιχνίδι!

     

    #04 Βλέπουμε αγαπημένες ταινίες

     

    Δημιούργησε ένα όμορφο σκηνικό… Στρωματσάδα γύρω από το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τα λαμπάκια να αναβοσβήνουν. Φορέστε τις πιτζάμες σας, φτιάξτε ζεστή σοκολάτα και χουχουλιάστε αγκαλιά, βλέποντας αγαπημένες παιδικές ταινίες. Και κάπως έτσι, περάστε μαζί το πιο cozy κινηματογραφικό βράδυ. Μήπως ένιωσες και πάλι παιδί;

     

    #05 Γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη

     

    Το γράμμα στον Άγιο Βασίλη είναι μια «ιεροτελεστία» και ειδικά για τις μικρές ηλικίες. Γι’ αυτό, δώστε επισημότητα στη στιγμή. Αγοράστε όμορφα επιστολόχαρτα και φακέλους, αλλά και αυτοκόλλητα για να κλείσετε τον φάκελο. Πηγαίντε μαζί στο ταχυδρομικό κουτί και ρίξτε το γράμμα. Δε θα πιστεύετε τον ενθουσιασμό στο βλέμμα του εκείνη τη στιγμή, αλλά πολύ περισσότερο, όταν θα βρει το δώρο που ζήτησε κάτω από το δέντρο!

     

    #06 Κάνουμε περατζάδα

     

    Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι εκθαμβωτικός. Πάρτε την γιορτινή σας διάθεση, φορέστε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και χαζέψτε τα στολισμένα σημεία της πόλης. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια χριστουγεννιάτικη, παιδική θεατρική παράσταση που μπορείτε να απολαύσετε. Ή κάποιο παγοδρόμιο για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας. Ή κάποιο υπέροχο, ρετρό καρουζέλ. Αναζητείστε στο διαδίκτυο, εάν ο δήμος της πόλης έχει οργανώσει κάποιο χριστουγεννιάτικο event. Όπως το Santa-Run, όπου μικροί και μεγάλοι τρέχουν ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες ή επισκεφθείτε τα «χριστουγεννιάτικα χωριά» και προμηθευτείτε γλυκίσματα, λιχουδιές και παιχνίδια.

     

    #07 Λέμε τα κάλαντα

     

    Ντυθείτε μικροί και μεγάλοι Άγιοι Βασίληδες, πάρτε τα τρίγωνά σας και τραγουδήστε τα πατροπαράδοτα κάλαντα σε συγγενείς και φίλους. Δείξε στο παιδί ότι αυτό που μετράει δεν είναι τα χρήματα, (που σίγουρα θα σας δώσουν), αλλά η χαρά και η μαγεία των εορταστικών ημερών.

     

    #08 Κάνουμε μια πράξη αγάπης

     

     

    Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες που μπορούμε να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στους άλλους, βοηθώντας με οποιοδήποτε τρόπο. Μάθε στο παιδί την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης, μέσα από μία καλή πράξη. Συγκεντρώστε ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια και δωρίστε τα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μαγειρέψτε μαζί και μοιράστε ένα πιάτο φαγητό. Επισκεφθείτε κάποια δομή, προσφέροντας φροντίδα σε παιδιά και ηλικιωμένους. Ό,τι κι αν κάνετε, σίγουρα θα ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, δίνοντάς τους μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς!

     

    Μικροί και μεγάλοι αφεθείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων… και σκορπίστε το παντού! Yπάρχει τρόπος να κάνεις τις φετινές γιορτές αξέχαστες και για εσένα και για τα παιδιά. Πώς; Ξεκινώντας φυσικά από το συναίσθημα…