Αίγινα | Όσα πρέπει να κάνεις εκεί!

    Η Αίγινα δικαίως θεωρείται ένα μικρό «διαμαντάκι» στον Αργοσαρωνικό -που αν το επισκεφτείς σίγουρα θα το λατρέψεις! Δε μοιάζει με άλλα νησιά. Δεν έχει ασβεστωμένα σπίτια με μπλε παράθυρα, ούτε…

    Seafood.,Delicious,Fried,Calamari,,French,Fries,,Cucumber,,Fried,Zucchini,And
    Η Αίγινα δικαίως θεωρείται ένα μικρό «διαμαντάκι» στον Αργοσαρωνικό -που αν το επισκεφτείς σίγουρα θα το λατρέψεις! Δε μοιάζει με άλλα νησιά. Δεν έχει ασβεστωμένα σπίτια με μπλε παράθυρα, ούτε πλακόστρωτα σοκάκια. Όμως έχει έναν διαφορετικό αέρα που την κάνει τόσο μοναδική.

    Το νησί έχει πολλά σημαντικά αξιοθέατα, γραφικά ψαροχώρια, παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και ταβερνάκια με τρομερό τοπικό φαγητό... Το σημαντικότερο όμως είναι ότι απέχει μόλις 1 ώρα από τον Πειραιά! Αν φέτος το Πάσχα, θες να μπεις σε καλοκαιρινό mood, πήγαινε Αίγινα! Πίστεψέ μας είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η λίστα που φτιάξαμε με τα top του νησιού! Πάρε ελεύθερα ιδέες... και βγάλε πρόγραμμα!

    #1. Φιστίκι: Το αστέρι του νησιού!

    Φυστίκι Αιγίνης Αν κάτι χαρακτηρίζει την Αίγινα είναι σίγουρα το φιστίκι. Είναι ο «πρωταγωνιστής» του νησιού και τον βρίσκεις σε όποια εκδοχή μπορείς να φανταστείς. Κάνοντας μία μικρή βόλτα θα βρεις μαγαζιά με τοπικά προϊόντα, φούρνους και ζαχαροπλαστεία, που πουλάνε φιστίκι φρέσκο, ψημένο, αλατισμένο ή ανάλατο, πέστο, σε παστέλι, σε παγωτό, σε λικέρ, στο γλυκό φιστικάτο, σε γλυκό του κουταλιού... Ακόμα και στα εστιατόρια αυτός ο ξηρός καρπός είναι το main συστατικό των πιάτων. Έχε στο νου σου, ότι όταν πας στην Αίγινα θα δοκιμάσεις το φιστίκι... όπως ακριβώς το τραβάει η όρεξή σου (εκτός και αν έχεις κάποια αλλεργία -εκεί πάμε πάσο)!

    #2. Θαλασσινά... στα καλύτερά τους!

    Το νησί «τιμά» και με το παραπάνω την ελληνική κουζίνα. Είναι ευκαιρία οπότε να ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ θαλασσινά... ψημένα στα κάρβουνα με λαδολέμονο ή ακόμα και σε πιο gourmet συνταγές. Το νησί ανταποκρίνεται σε κάθε γούστο και budget, αφού μπορείς να βρεις από παραδοσιακά ταβερνάκια και ουζερί, μέχρι και πολυτελή εστιατόρια. Το βασικότερο όμως είναι ότι σε όλα σερβίρουν φρέσκα ψάρια αποκλειστικά από τον κόλπο του Αργοσαρωνικού και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, οι οποίες συνδυάζονται τέλεια με ούζο ή ντόπιο λευκό κρασί. Φαγητό στην Αίγινα

    #3. Για να το ζήσεις αλλιώς!

    Είναι ένα νησί με τέλειες παραλίες και πεντακάθαρα νερά. Επομένως, αν είσαι χειμερινός κολυμβητής ή απλά τολμηρός τύπος μπορείς να κάνεις βουτιά στην Βαγία, την Αγία Μαρίνα ή την Πέρδικα. Ακόμα, το νησί ενδείκνυται για πεζοπορία. Μία καλή διαδρομή (1 ώρας) που μπορείς να κάνεις είναι πάνω από το Μαραθώνα. Οι εικόνες που θα δεις είναι απλά μαγικές, με το μάτι σου να «χάνεται» στον καταγάλανο ορίζοντα.

    #4. Πάρε τα... χωριά!

    Αφιέρωσε μία μέρα, για να γνωρίσεις τα χωριά του νησιού. Στις στάσεις που πρέπει να κάνεις συμπεριλαμβάνονται τα ορεινά χωριά του Ανιτσαίου και της Παχιοράχης. Και τα δύο έχουν ως χαρακτηριστικά τα πέτρινα σπίτια και τη συγκλονιστική θέα. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς και την Πέρδικα, το διάσημο ψαροχώρι που φημίζεται για το μοναδικό τοπίο με το γραφικό λιμανάκι και τα κρυστάλλινα νερά - έχει και πολλές ψαροταβέρνες εκεί, οπότε υπολόγισε ότι θα ξοδέψεις λίγο παραπάνω χρόνο!

    #4. Βόλτα, ιστορία και εξερεύνηση!

    Οκ εδώ κλέψαμε λίγο... μιας και πρόκειται για βόλτα σε ένα ακόμα χωριό. Όμως, η Παλαιοχώρα αξίζει όλο το focus πάνω της! Είναι ένα μεσαιωνικό χωριό που χτίστηκε τον 9ο αιώνα και υπήρξε η πρωτεύουσα του νησιού μέχρι και το 1826. Το χωριό ξεχωρίζει για τη θέα και τις (πολλές) εκκλησίες. Σήμερα έχουν σωθεί οι 38 εκκλησίες από τις 366 που υπήρχαν παλιότερα. Βέβαια, λίγες είναι σε καλή κατάσταση, για να επισκεφτείς. Είναι ιδανικό μέρος για πεζοπορία ή για να βρεις την απόλυτη ηρεμία.

     #5. Επίσκεψη στο μοναστήρι

    Άγιος Νεκτάριος Αίγινα Όταν πας στην Αίγινα, πρέπει να επισκεφτείς το μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου, που ξεχωρίζει για την επιβλητική αρχιτεκτονική. Βρίσκεται το δρόμο προς την Αγ. Μαρίνα και λειτουργεί με 14 μοναχές. Θεωρείται θαυματουργό και πολλοί πιστοί το επισκέπτονται, κάνοντας τάματα και αφιερώματα. Τι να σου λέμε τώρα... Μόνο με μία εκδρομή θα πειστείς ότι δεν υπάρχει άλλος προορισμός, τόσο κοντά στην Αθήνα που να είναι τόσο καλός. Απλώς κράτα κατά νου, ότι για να γυρίσεις ολόκληρο το νησί και να δεις όλες τις ομορφιές, χρειάζεσαι αμάξι ή μηχανάκι (και για τα 2 τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πολύ φθηνά).

    Όπως και να έχει όμως, στην Αίγινα σίγουρα θα νιώσεις καλοκαίρι, θα ξεκουραστείς, θα φας πολύ και αν είσαι και του Instagram θα βρεις και κάδρα για τέλειες φωτογραφίες. Οπωσδήποτε βάλε στην βαλίτσα drone & φωτογραφική... και θα περάσεις υπέροχα!

    Πάρε ιδέες για το επόμενο σου ταξίδι, διαβάζοντας τους αναλυτικότατους ταξιδιωτικούς οδηγούς, που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!