Ανακαίνιση κουζίνας: Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

    Κεφάλαιο: Ανακαίνιση κουζίνας! Δύσκολο; Ναι! Κουραστικό; Πολύ! Αξίζει; Με χίλια! Έχεις αποφασίσει λοιπόν, να αλλάξεις τα ντουλάπια & τη διαρρύθμιση της κουζίνας. Θες να τα κάνεις πιο μοντέρνα,…

    Kitchen,In,New,Luxury,Home,With,Quartz,Waterfall,Island,,Hardwood

    Κεφάλαιο: Ανακαίνιση κουζίνας!

    • Δύσκολο; Ναι!
    • Κουραστικό; Πολύ!
    • Αξίζει; Με χίλια!

    Έχεις αποφασίσει λοιπόν, να αλλάξεις τα ντουλάπια & τη διαρρύθμιση της κουζίνας. Θες να τα κάνεις πιο μοντέρνα, πιο 2022. Όλη η διαδικασία, θα γίνει ευκολότερη, διαβάζοντας τον παρακάτω οδηγό. Γιατί εδώ, θα βρεις συγκεντρωμένα όλα τα trends και όλα όσα πρέπει να προσέξεις, κατά το σχεδιασμό. Έτσι, θα αλλάξεις το χώρο σου. Θα τον αναβαθμίσεις. Θα τον κάνεις σύγχρονο και σίγουρα πιο λειτουργικό.

    Βήμα 1ο και σημαντικότερο... η έρευνα!

    Πήγαινε σε ΠΟΛΛΕΣ εκθέσεις, ώστε να δεις τι παίζει στην αγορά. Και κυρίως να καταλήξεις στο μαγαζί, που σε εμπνέει να εμπιστευτείς. Μέσα από όλη αυτήν τη διαδικασία, θα μπορέσεις να καθορίσεις καλύτερα το budget, που διαθέτεις. Θα δεις από κοντά διάφορες εναλλακτικές. Θα βρεις μηχανισμούς, θα αποκλείσεις χρώματα, θα διαλέξεις υφές. Με άλλα λόγια, θα προσδιορίσεις καλύτερα αυτό που θες! Παράλληλα, κοίτα και στο Pinterest. Ψάξε... ψάξε, θα βρεις άπειρες ιδέες σχεδιασμού κουζίνας, που μπορεί να μοιάζουν και με τη δική σου. Στη συνέχεια, δημιούργησε ένα moodboard, με όσα σου κάνουν «κλικ». Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να αποφασίσεις, τη διάταξη και το συνδυασμό χρωμάτων, που τελικά σου αρέσουν. Ανακαίνισε την Κουζίνα

    Βήμα 2ο... η διάταξη!

    Εφόσον βρήκες τον κατασκευαστή, ώρα να σχεδιάσετε παρέα τη νέα σου κουζίνα! Βάσει των σχεδίων του σπιτιού, τις συνήθειες και τις επιλογές σου, θα συζητήσετε, ώστε να καταλήξετε στην πιο λειτουργική για εσένα διάταξη. Στο μεταξύ πρέπει να έχεις εντοπίσει... τι δε λειτουργεί στην τωρινή σου κουζίνα και τι σε έχει βολέψει απίστευτα. Ξέρεις, για να αποφύγεις «λάθη του παρελθόντος» ή να επαναλάβεις, όσα σε «σώζουν»!

    Σε γενικές γραμμές, να θυμάσαι...
    • Το «Α και το Ω» είναι οι αποθηκευτικοί χώροι -ειδικά στην περίπτωση που η κουζίνα είναι μικρή. Οπότε μη «θυσιάσεις» ντουλάπια για το decor. Και σίγουρα, επίλεξε κάποια από αυτά (π.χ. τροφοθήκη ή κάτω ντουλάπια) να είναι συρταρωτά. Πρόκειται για μία πολύ καλή & βολική επιλογή, αφού εντοπίζεις τα σκεύη/τρόφιμα που ψάχνεις... με μια ματιά!
    • Φρόντισε να έχεις τον φούρνο, τις εστίες και το ψυγείο σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, για να μαγειρεύεις πιο άνετα!
    • Δίπλα από το φούρνο και τις εστίες, επίλεξε πάγκο, που να μην κινδυνεύει να χαλάσει, στην περίπτωση, που τοποθετήσεις πάνω του καυτό σκεύος.

    Ο σχεδιαστής, πριν την τελική σου επιλογή, μπορεί να δημιουργήσει 3D σχέδιο της κουζίνας σου, για να δεις ακριβώς πώς θα μοιάζει. Πάρε το χρόνο σου και... Μελέτησέ το με προσοχή, πριν πεις το τελικό «ΟΚ»!

    Παράλληλα...

    Πρέπει να έχεις αποφασίσει για τις ηλεκτρικές συσκευές. Θα αγοράσεις καινούριες ή θα κρατήσεις τις παλιές σου; Στη 2η περίπτωση, τα πράγματα είναι απλά! Μέτρησε τις διαστάσεις τους και στη συνέχεια μίλησε με τον σχεδιαστή, ώστε να δείτε πού & πώς θα τις εγκαταστήσετε ωφέλιμα στη νέα σου κουζίνα. Αν πάρεις καινούριες συσκευές, πρέπει να έχεις απαντημένες ερωτήσεις τύπου:

    • Ο φούρνος θα είναι άνω πάγκου ή κάτω πάγκου;
    • Ο απορροφητήρας θα είναι συρταρωτός ή τζάκι;
    • Ποιες οι διαστάσεις πλυντηρίου πιάτων; Οι διαστάσεις ψυγείου;
    • Θα βάλεις εντοιχιζόμενο φούρνο μικροκυμάτων; Ή κάποια άλλη εντοιχιζόμενη συσκευή (π.χ. θερμοθάλαμο/ καφετιέρα espresso).
    Πρόσεξε!

    Τα σημεία που θα τοποθετήσεις τις ηλεκτρικές συσκευές, αφορούν και τον υδραυλικό (για παροχές νερού) και τον ηλεκτρολόγο (για πρίζες). Οπότε συζήτησέ τα μαζί τους, ώστε να δείτε πώς ακριβώς ταιριάζουν στο χώρο σου.


    Συμβουλέψου τους οδηγούς αγοράς του Plaisio Expert για τις ηλεκτρικές σου συσκευές!


    Ανακαίνιση Κουζίνας

    Βήμα 3ο... Χρώμα & υφές!

    Οι τάσεις του interior design απαιτούν mix υλικών, όπως το ξύλο, η πέτρα, τα γυαλιστερά μέταλλα. Συνδύασέ τα με έντονα χρώματα, όπως είναι το βαθύ μπλε και το πράσινο. Σκοπός είναι να δημιουργήσεις αντιθέσεις. Γενικά, επικρατεί η τάση η κουζίνα, να μη θυμίζει κουζίνα... αλλά κάποιο πολυσύχναστο μπαράκι! Για το λόγο αυτό κιόλας, προτιμώνται τα άνω ντουλάπια, να είναι κομψά, σε λεπτές γραμμές. Και να φτάνουν έως το ταβάνι, καθώς έτσι «κρύβονται», δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του τοίχου. Ο κρυφός φωτισμός είναι must. Ξέρεις... θα δώσει αυτό το «κάτι» παραπάνω! Εννοείται ότι αυτές τις τάσεις, πρέπει να τις φέρεις στα μέτρα σου. Επίλεξε υλικά, που καθαρίζονται εύκολα και δεν απαιτούν ειδική μεταχείριση (π.χ. μάρμαρο). Λάβε υπόψη τα τετραγωνικά του δωματίου, αν είναι λίγα μην επιλέξεις σκούρους τόνους, καθώς έτσι θα μικρύνει και άλλο. Αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις την χρωματική παλέτα... Το πλακάκι δαπέδου θα σε βοηθήσει κάπως, αφού θα αποκλίσεις κάποια χρώματα και υφές!

    Γενικά έχε στο μυαλό σου, ως κανόνα, να ισορροπήσεις τις τάσεις με τη λειτουργικότητα. Έτσι, θα φτιάξεις την απόλυτη κουζίνα. Που είναι σύγχρονη και παράλληλα καλύπτει στο 100% τις ανάγκες σου και σε βοηθάει να χαλαρώνεις!