4 tips για το τέλειο παιδικό γραφείο!

    Το να φτιάξεις το τέλειο παιδικό γραφείο μπορεί να είναι αληθινή πρόκληση. Αυτό συμβαίνει γιατί ως γονιός... ψάχνεις, διαβάζεις, ξαναψάχνεις μέχρι να βρεις το καλύτερο. Τι ακριβώς σημαίνει όμως «το καλύτερο»;

    παιδικό γραφείο

    Το να φτιάξεις το τέλειο παιδικό γραφείο μπορεί να είναι αληθινή πρόκληση. Αυτό συμβαίνει γιατί ως γονιός... ψάχνεις, διαβάζεις, ξαναψάχνεις μέχρι να βρεις το καλύτερο. Τι ακριβώς σημαίνει όμως «το καλύτερο»; Οι επιλογές που θα κάνεις στα χρώματα και τα διακοσμητικά των επίπλων πρέπει να αρέσουν στο μικρό σου. Αυτό μεταξύ μας... είναι και το δύσκολο κομμάτι!

     

    Βλέπεις, τα παιδιά είναι δύσκολοι κριτές. Λογικό άλλωστε, μιας και έχουν το δικό τους όραμα για το πως θέλουν να είναι το γραφείο τους. Άκουσε τις ιδέες του και προσπάθησε να έρθεις όσο γίνεται πιο κοντά σε αυτές.  Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε «σωτήρια» tips που θα κάνουν το στήσιμο του γραφείου... παιχνιδάκι!

    #01 Ας ξεκινήσουμε από τα δύσκολα: Το γραφείο!

    Πρόκειται για το μικρό «στρατηγείο τους»! Από εκεί διαβάζουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, γράφουν, ζωγραφίζουν... Άρα, φρόντισε το γραφείο να έχει μία άνετη επιφάνεια διαβάσματος και ένα ζωντανό, φωτεινό χρώμα (ροζ, μπλε, λευκό θα ήταν τέλεια επιλογή). Όσον αφορά τις διαστάσεις, προσπάθησε να είναι όσο πιο μαζεμένες γίνεται, γιατί πρέπει να μείνει στο δωμάτιο και μπόλικος ελεύθερος χώρος για παιχνίδι! 

     

    Όπως και να έχει όμως, το παιδί πάντα θα συνδέει στο μυαλό του το γραφείο με τη μελέτη και τις υποχρεώσεις... Γι’ αυτό κάν’ το να το δει αλλιώς! Μόλις βρείτε (μαζί) την ιδανική επιφάνεια εργασίας, τοποθέτησε μικρές κορνίζες με φωτογραφίες από τα κοντινά του πρόσωπα ή αφίσες super ηρώων. Κρέμασε και ένα ραφάκι (κάπου εκεί στο πλάι) για να στολίσεις τα αγαπημένα του αντικείμενα. Έτσι, θα κάνεις το «χώρο μελέτης» πιο οικείο και προσιτό.

    #02 Δώσε βάση στην καρέκλα!

    Προτίμησε μία καρέκλα σε ζωντανό χρώμα που να ταιριάζει με το δωμάτιο. Αν έχει και κάποιο παιχνιδιάρικο print στο ύφασμα της... είναι η «πινελιά» που θα κάνει τη διαφορά! Μην παρασυρθείς όμως από το design και μόνο. Η σωστή καρέκλα για το παιδικό γραφείο θα πρέπει να είναι αναπαυτική και ανατομική. Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέτει ρυθμιζόμενο ύψος με ένα αρκετά μεγάλο εύρος, προκειμένου να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του και για τα επόμενα χρόνια. Μην ξεχάσεις να ελέγξεις και τους μηχανισμούς της καρέκλας, προτού προχωρήσεις με την αγορά της.

     

    Σε αυτό το σημείο πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου σε δύο πράγματα. Πρώτον, να είναι απλοί, ώστε το παιδί να μπορεί να τους χρησιμοποιεί μόνο του και δεύτερον, να είναι ανθεκτικοί, ώστε να μη χαλάσουν εύκολα. Κάνε πρώτα την έρευνα σου online, όμως εμείς θα σου προτείναμε να πας μαζί με το παιδί σε κάποιο κατάστημα, ώστε να τη δοκιμάσει και να βεβαιωθείς ότι του είναι βολική.

    #03 Κράτησε το χώρο... σε τάξη!

    Όταν πάνε τα παιδιά σχολείο, τα βιβλία και τα τετράδια είναι πραγματικά πολλά. Το μόνο εύκολο είναι λοιπόν να δημιουργηθεί... Το «χάος»! Μία βιβλιοθήκη ή μία ραφιέρα είναι η τέλεια λύση, που θα κρατήσει τα βιβλία σε σειρά και το δωμάτιο σε τάξη. Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα το έπιπλο που θα επιλέξεις, προσπάθησε να ταιριάζει με το γραφείο - τόσο στον χρωματικό τόνο, όσο και στο design.

    Πρόσθεσε αυτά που κάνουν τη διαφορά...

    Μην ξεχάσεις να βάλεις στο γραφείο του μικρού ένα φωτιστικο, μία μολυβοθήκη και την απαραίτητη γραφική ύλη. Μικροαντικείμενα που έχουν κάποιο ξεχωριστό σχέδιο, αποτελούν την τέλεια προσθήκη. Σκέψου πόσο θα ενθουσιαστεί αν λύνει τις ασκήσεις των μαθηματικών παρέα με ένα ρολόι-αλεπού ή έναν κουμπαρά-καρχαρία... Σίγουρα θα το λατρέψει!

     

    Στη βιβλιοθήκη είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις 2-3 κουτιά αποθήκευσης, μέσα στα οποία θα «κρύβεις» όσα μικροπράγματα χαλάνε το décor. Ακόμα, μπορείς να στερεώσεις σε κάποιο ράφι της εξωσχολικά βιβλία με σπαζοκεφαλιές ή μικρές φιγούρες με τους αγαπημένους του ήρωες.

    Reminder!  

    Το παιδικό γραφείο είναι ο χώρος που το μικρό σου περνάει πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Εκεί γράφει, διαβάζει, ζωγραφίζει, «αράζει». Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να δημιουργήσετε κάτι που να του αρέσει (και να είναι και βολικό). Μόνο έτσι θα τα κάνει όλα πιο ευχάριστα και πιο αποδοτικά!