Wahoo! It’s -a- Mar10 day!

    Ο Mario, ο Luigi, η πριγκίπισσα Peach και οι άλλοι χαρακτήρες των παιχνιδιών Super Mariο σε καλούν να γιορτάσεις μαζί τους! Κάθε χρόνο στις 10 Μαρτίου, συμβαίνει κάτι μοναδικό: Οι παίκτες γιορτάζουν…

    02-smb-dm-mobile-banner-1080x745-pl-f01-022723-63fe3cbc4df54-1
    Ο Mario, ο Luigi, η πριγκίπισσα Peach και οι άλλοι χαρακτήρες των παιχνιδιών Super Mariο σε καλούν να γιορτάσεις μαζί τους!
    Κάθε χρόνο στις 10 Μαρτίου, συμβαίνει κάτι μοναδικό: Οι παίκτες γιορτάζουν τον αγαπημένο τους Ιταλό υδραυλικό. Ντύνονται όπως οι αγαπημένοι τους ήρωες, κάνουν θεματικά πάρτι και επιδίδονται σε φιλικά τουρνουά σε διάφορα παιχνίδια Super Mario. [caption id="attachment_96822" align="alignnone" width="717"] Πηγή: Nintendo Co., LTD[/caption] Ο Super Mario είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στο gaming και απολαμβάνει αναγνώριση ανάλογη, ίσως και μεγαλύτερη, με άλλους χαρακτήρες καρτούν όπως ο Mickey Mouse και ο Bugs Bunny. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στο παιχνίδι Donkey Kong το 1981, στο οποίο ο χαρακτήρας ακόμα δεν είχε όνομα, ενώ οι δημιουργοί τον είχαν φανταστεί ως ξυλουργό. [caption id="attachment_96823" align="alignnone" width="918"] Πηγή: IMDB[/caption] Το επόμενο παιχνίδι, το Mario Bros. του 1983, όχι μόνο έδωσε το όνομα και την ειδικότητα του υδραυλικού στον Mario, αλλά μας σύστησε και τον αδελφό του, Luigi. Πρόκειται για ένα παιχνίδι για δύο παίκτες που αναλαμβάνουν τον ρόλο των αδελφών που προσπαθούν να καθαρίσουν έναν υπόνομο από χελώνες και καβούρια, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουν διάφορους κινδύνους, ανταγωνιζόμενοι για το ποιος θα καθαρίσει περισσότερο. [caption id="attachment_96824" align="alignnone" width="974"] Πηγή: Nintendo Co., LTD[/caption] Όμως ο Mario έγινε «super» με το Super Mario Bros. του 1986, το οποίο κυκλοφόρησε στην οικιακή κονσόλα Nintendo Entertainment System. Με την επιτυχία της κονσόλας και του παιχνιδιού, ο Super Mario μπήκε στις καρδιές εκατομμυρίων παιδιών. Που αργότερα μεγάλωσαν και εμφύσησαν αυτήν την αγάπη στις επόμενες γενιές, ενώ ο Mario συνέχισε να μπαίνει σε νέες περιπέτειες με δεκάδες τίτλους που βρίσκονταν στην αιχμή του gaming, όπως το Super Mario 64 (1996) που δίδαξε τον κόσμο του gaming πως θα έπρεπε να λειτουργεί ένα πλήρως τρισδιάστατο παιχνίδι πλατφόρμας. [caption id="attachment_96826" align="alignnone" width="972"] Πηγή: Nintendo Co., LTD[/caption] Έχετε αγαπημένο είδος παιχνιδιού; Ο Mario κατά πάσα πιθανότητα έχει δοκιμάσει την τύχη του. Από αγώνες ταχύτητας με το Mario Kart, τα παιχνίδια ρόλων με την σειρά Paper Mario και Mario & Luigi, μέχρι διάφορα αθλήματα όπως επιθετικό ποδόσφαιρο, γκολφ και τένις, ενώ δεν λείπουν συνεργασίες με τα θεότρελα Rabbids της Ubisoft για μοναδικά παιχνίδια στρατηγικής όπως το Mario & Rabbids: Sparks of Hope! [caption id="attachment_96827" align="alignnone" width="991"] Πηγή: Ubisoft Entertainment SA[/caption] Από το 2016 η Nintendo γιορτάζει επίσημα την MAR10 day με εκπτώσεις, ειδικές εκδόσεις κόνσολών, καθώς και άλλες εκπλήξεις.
    Γιόρτασε λοιπόν κι εσύ το MAR10 με τους φίλους και την οικογένειά σου!
    Το Nintendo Switch είναι η κονσόλα που σου επιτρέπει να παίξεις μια μεγάλη γκάμα από κλασσικά παιχνίδια Super Mario (και όχι μόνο), μέσω του Nintendo Switch Online. Αν είσαι φαν των αθλημάτων, ο Mario επιδίδεται σε ποδόσφαιρο, τένις και γκόλφ. Το Mario Kart 8 Deluxe, το Mario Party αλλά και το Super Smash Bros Ultimate είναι τα απόλυτα παιχνίδια για την παρέα. Το Super Mario Odyssey είναι η νεότερη και μεγαλύτερη περιπέτεια του Super Mario! Πρόκειται για ένα αξέχαστο ταξίδι από τους πολυσύχναστους δρόμους της New Dong City μέχρι την έρημο του Sand Kingdom και από το μυστήριο Cap Kingdom μέχρι το.. φεγγάρι! Φίλοι, τσεκ. Παιχνίδια και καλή διάθεση, τσεκ. Το μόνο που μένει είναι να κάνετε ένα θεματικό πάρτι! Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου DIY στολίδια εύκολα και γρήγορα, ενώ υπάρχουν δεκάδες αντικείμενα και παιχνίδια που μπορείς να προμηθευτείς για να ανταλλάξεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Να μην ξεχάσουμε βέβαια πως σε λίγες εβδομάδες, η ολοκαίνουρια ταινία Super Mario Bros. έρχεται στους κινηματογράφους! Για την ακρίβεια, θα απολαύσουμε την κινηματογραφική περιπέτεια του αγαπημένου μας υδραυλικού στις 5 Απριλίου. Let's -a- go!  [caption id="attachment_96828" align="alignnone" width="857"] Πηγή: Universal Pictures[/caption] Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!