UK Digital Charts: Σαρωτικό ξεκίνημα για το ELDEN RING!

    Σύμφωνα με στοιχεία της Game Sales Data (GSD), το ELDEN RING™ της BANDAI NAMCO Entertainment σημείωσε το καλύτερο λανσάρισμα στο Ηνωμ. Βασίλειο από την κυκλοφορία του Call of Duty®: Vanguard και…

    Tarnished-Elden-Ring-1
    Σύμφωνα με στοιχεία της Game Sales Data (GSD), το ELDEN RING™ της BANDAI NAMCO Entertainment σημείωσε το καλύτερο λανσάρισμα στο Ηνωμ. Βασίλειο από την κυκλοφορία του Call of Duty®: Vanguard και αποτελεί τη μεγαλύτερη κυκλοφορία παιχνιδιού μετά το Red Dead Redemption 2*, από τον Οκτώβριο του 2018!
    Οι φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις του τίτλου ήταν 2,5 φορές περισσότερες από εκείνες του Horizon Forbidden West™, ενώ κατά την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του έχει καταφέρει να αφήσει πίσω του «τρανταχτά» ονόματα, όπως το Cyberpunk 2077 και το Assassin's Creed Valhalla. Επίσης, το νέο IP της ιαπωνικής FromSoftware είναι πλέον το πιο επιτυχημένο (εμπορικά) «Souls game», ξεπερνώντας τα Dark Souls, Demon's Souls, Bloodborne και Sekiro: Shadows Die Twice. [caption id="attachment_78186" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 2010 - 2022 BANDAI NAMCO[/caption] Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες ψηφιακές πλατφόρμες κυκλοφορίας για το ELDEN RING™ (αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 68% των συνολικών πωλήσεων) ήταν το Xbox (μερίδιο 85%) και το PC (μερίδιο 73%), ενώ για τα PlayStation 5 και PlayStation 4 οι ψηφιακές πωλήσεις κινήθηκαν λίγο πάνω από το 50%. [caption id="attachment_78188" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 2010 - 2022 BANDAI NAMCO[/caption] Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές και φυσικές πωλήσεις, ένα μερίδιο της τάξεως του 32% αποδίδεται στο PlayStation 5, ένα μερίδιο της τάξεως του 30% αποδίδεται στο PC, ένα μερίδιο της τάξεως του 29% αποδίδεται στο Xbox και ένα μερίδιο της τάξεως του 9% αποδίδεται στο PlayStation 4. Η σαρωτικό λανσάρισμα του ELDEN RING™ υποβιβάζει το Horizon Forbidden West™ στη δεύτερη θέση, με τις μικτές πωλήσεις να σημειώνουν μείωση κατά 80% (combine charts) και τις ψηφιακές πωλήσεις να βρίσκονται πίσω από αυτές του FIFA 22, στην τρίτη θέση των UK Digital Charts.
    Ακολουθεί το GSD UK Digital Top Ten, όπως διαμορφώθηκε μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου:
    1. Elden Ring 2. FIFA 22 3. Horizon: Forbidden West 4. Grand Theft Auto 5 5. Horizon: Zero Dawn 6. Assassin's Creed Valhalla 7. NBA 2K22 8. Uncharted: The Nathan Drake Collection 9. XCOM 2 10. Grid Legends και αυτό είναι το GSD UK Combined (φυσικές + ψηφιακές πωλήσεις) Top Ten, όπως διαμορφώθηκε μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου: 1. Elden Ring 2. Horizon: Forbidden West 3. FIFA 22 4. Grand Theft Auto 5 5. Pokémon Legends: Arceus 6. Horizon: Zero Dawn 7. Call of Duty: Vanguard 8. Assassin's Creed Valhalla 9. Mario Kart 8 Deluxe 10. Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone! Και μην ξεχνάς: κάθε εβδομάδα και μόνο για τρεις ημέρες σε περιμένουμε με τα καλύτερα Secret Offers! * Αφορά λανσαρίσματα τίτλων που δεν εντάσσονται στα franchises των Call of Duty® και EA SPORTS FIFA.