Silent Hill Transmission: Όλες οι ανακοινώσεις!

    Silent Hill 2 remake και ένας μεγάλος αριθμός project βασισμένα στο εμβληματικό franchise! Ο Ιαπωνικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Konami δεν μπορούσε να επιλέξει καλύτερες ημέρες από το Halloween…

    silent-hill-transmission-main
    Silent Hill 2 remake και ένας μεγάλος αριθμός project βασισμένα στο εμβληματικό franchise! Ο Ιαπωνικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Konami δεν μπορούσε να επιλέξει καλύτερες ημέρες από το Halloween του 2022 για να ανακοινώσει την δυναμική επιστροφή των πολυαγαπημένων παιχνιδιών τρόμου, Silent Hill. https://youtu.be/oRvRWBQNrSI Δεδομένου του ότι η εταιρία δεν έχει την καλύτερη φήμη μεταξύ των παικτών τα τελευταία χρόνια, με την αποχώρηση του Hideo Kojima από την εταιρία, την επικέντρωση την εταιρίας σε ιαπωνικούς κουλοχέρηδες Pachinko, καθώς και παιχνίδια με επιθετικό monetization όπως το e-Football. Αυτήν την φορά όμως η έκπληξη είναι θετική αφού η ανακοίνωση αφορούσε νέα παιχνίδια, μια interactive σειρά, καθώς και το remake του Silent Hill 2. Ας τα δούμε αναλυτικά:

    Silent Hill 2 Remake

    https://youtu.be/1WEw7jec_mc Έχουν περάσει ούτε λίγο ούτε πολύ 21 χρόνια από την κυκλοφορία του Silent Hill 2. Ένα παιχνίδι που όχι μόνο υπήρξε πετυχημένο σε πωλήσεις και απέσπασε κριτικές, αλλά ήταν από αυτά που άλλαξαν την βιομηχανία, μένοντας χαραγμένο για πάντα στην μνήμη των παικτών. Θα ξαναζήσουμε την περιπέτεια του James Sunderland, που αφού έλαβε ένα ανεξήγητο γράμμα από την νεκρή σύζηγό του, επισκέπτεται το Silent Hill που ήταν και το μέρος στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή. Στο trailer δεν βλέπουμε άλλους χαρακτήρες όπως η Angela Orosco ή την Laura. Ρίχνουμε όμως μια καλή ματιά στον Pyramid Head. Την ανάπτυξη έχει αναλάβει το Studio Bloober Team που είναι γνωστό για παιχνίδια όπως το The Medium και το Layers of Fear. Είναι σημαντικό πως επιστρέφει ο αρχικός σχεδιαστής τεράτων Masahiro Ito και ο εμβληματικός μουσικοσυνθέτης Akira Yamaoka που έχει συνδέσει το όνομά του άρρηκτα με το Silent Hill. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε PlayStation 5 και PC ως timed exclusive για 12 μήνες, αφήνοντας υπόνοιες πως θα εμφανιστεί στο Xbox αργότερα.

    Silent Hill Townfall

    https://youtu.be/_ccYsjz_EtQ Σειρά είχε η αποκάλυψη του Silent Hill Townfall, ενός παιχνιδιού που λαμβάνει χώρα εντός του κόσμου του franchise και αναπτύσσεται από την No Code (Stories Untold, Observation) σε συνεργασία με την Annapurna Interactive. Το teaser είχε αρκετό ενδιαφέρον, αλλά δεν είδαμε κάτι περισσότερο από τον τίτλο μιας που απ’ ότι φαίνεται, είναι ακόμα στα πρώτα στάδια ανάπτυξης.

    Return to Silent Hill

    https://youtu.be/NZLrjCzVGz8 Η επόμενη ταινία Silent Hill σηματοδοτεί την επιστροφή του Christophe Gans που είχε σκηνοθετήσει την ταινία του 2006, ενώ πρόκειται για μια νέα ιστορία ενός νεαρού που επιστρέφει στο Silent Hill. Η ταινία είναι ακόμα στην φάση casting και γυρισμάτων που σημαίνει πως δεν θα την δούμε μέχρι το 2024.

    Silent Hill Ascension

    https://youtu.be/5rflWSj_o3o Ένα νέο παιχνίδι/interactive σειρά θα κάνει την εμφάνισή του, το Silent Hill Ascension είναι μια δια δραστική εμπειρία όπου οι παίκτες θα μπορούν να παρακολουθούν ταυτόχρονα, και να αλλάζουν την ροή της διήγησης αλλά και να λάβουν μέρος σε κάποιες σκηνές. Υπάρχουν αρκετά studio που εμπλέκονται όπως το η Bad Robot Games, η Behaviour (που βρίσκεται πίσω από το Dead by Daylight) και η DJ2 Entertainment. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

    Silent Hill f

    https://youtu.be/v3r7QnKutko Το Silent Hill f είναι η τελευταία ανακοίνωση και αλλάζει τελείως το σκηνικό του Silent Hill. Παρ’ όλο που πρόκειται για ένα teaser trailer, καταλαβαίνουμε πως έχει ως θεματολογία την Ιαπωνία της δεκαετίας του 60. Η αισθητική θυμίζει αρκετά manga τρόμου και όχι άδικα αφού την παραγωγή ηγείται ένας αρκετά γνωστός visual novelist με το ψευδόνυμο Ryūkishi07. Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά τα Projects κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών. Μείνετε συντονισμένοι στο Plaisio Blog! Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!