Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις των The Game Awards 2021!

    Ζωντανά από το Microsoft Theatre στο Los Angeles, ξεπερνώντας σε διάρκεια τις τρεις ώρες, τα The Game Awards του Geoff Keighley είχαν παγκόσμιες πρεμιέρες, gameplay videos, ανακοινώσεις για updates,…

    TheExpance-A_Telltale_Series
    Ζωντανά από το Microsoft Theatre στο Los Angeles, ξεπερνώντας σε διάρκεια τις τρεις ώρες, τα The Game Awards του Geoff Keighley είχαν παγκόσμιες πρεμιέρες, gameplay videos, ανακοινώσεις για updates, ημερομηνίες κυκλοφορίας, ακόμα και αποκαλύψεις τηλεοπτικών/κινηματογραφικών παραγωγών.
    Για την ιστορία, το κορυφαίο βραβείο (Game Of The Year) απονεμήθηκε φέτος στο cooperative action/adventure platformer «It Takes Two» της σουηδικής Hazelight Studios, η οποία ιδρύθηκε το 2014 από τον σκηνοθέτη Josef Fares. Περισσότερες πληροφορίες για τους νικητές της βραδιάς (ανά κατηγορία) θα βρείτε εδώ, ενώ για όσους δεν άντεξαν το... ξενύχτι, ακολουθούν οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης:
    Suicide Squad: Kill the Justice League
    Η Amanda Waller (ναι, καλά διαβάσατε) εμφανίστηκε στη σκηνή των φετεινών The Game Awards για να μας παρουσιάσει κάποια «απόρρητα» πλάνα από το νέο action-adventure των Rocksteady Studios και Warner Bros. Interactive Entertainment, Suicide Squad: Kill the Justice League. Δείχνει χαοτικό, άρα μάλλον θα μας αρέσει. Το λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί για το 2022.
    Star Wars Eclipse
    Η γαλλική Quantic Dream, το στούντιο που μας έδωσε τα Nomad Soul, Fahrenheit, Heavy Rain, Beyond: Two Souls και Detroit: Become Human, ετοιμάζει ένα νέο τίτλο Star Wars - εν ονόματι Star Wars Eclipse - σε συνεργασία με την Lucasfilm Games. Η πλοκή διαδραματίζεται την εποχή της High Republic και περιλαμβάνει πολλούς γνώριμους αλλά και νέους χαρακτήρες, με τους οποίους θα μπορούμε να παίξουμε και να απολαύσουμε μία διακλαδισμένη (αφηγηματικά) περιπέτεια. Επί του παρόντος, όπως επισημαίνει το Official Cinematic Reveal Trailer, ο τίτλος βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.
    Wonder Woman
    O single-player open-world/action τίτλος Wonder Woman (η πλοκή του οποίου αφορά την ομώνυμη ηρωίδα) έρχεται από την αμερικανική Monolith Productions, την εταιρεία ανάπτυξης που μας έδωσε το aRPG Middle-earth™: Shadow of War™. Το σύντομο World Premiere Trailer δεν έδειξε και πολλά, εκτός από ένα κοντινό, δραματικό πλάνο της θρυλικής Αμαζόνας.
    Alan Wake 2
    Το Reveal Trailer του Alan Wake 2 μας προκάλεσε ανατριχίλες. Μπορεί να έχουν περάσει 10 χρόνια από την ημέρα που αντικρίσαμε το ατμοσφαιρικό action/adventure των Remedy Entertainment και Microsoft Studios, ωστόσο, όντας ο πρώτος survival horror τίτλος της φινλανδικής εταιρείας είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Το λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί για το 2023 (PC, PS5, Xbox Series X|S). [caption id="attachment_75064" align="alignnone" width="800"] Photo Credit: © 2021 Remedy Entertainment[/caption]
    Forspoken
    Στο Forspoken, το οποίο πλέον έχει ημερομηνία κυκλοφορίας, αναλαμβάνουμε το ρόλο της Frey Holland (την οποία υποδύεται η Ella Balinska), μιας συνηθισμένης νεαρής γυναίκας που ανακαλύπτει πως διαθέτει μαγικές δυνάμεις, τις οποίες θα πρέπει να «χαλιναγωγήσει» προκειμένου να επιβιώσει στον εκπληκτικά όμορφο αλλά θανατηφόρο κόσμο που ακούει στο όνομα Athia. Το λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί για τις 24 Μαΐου του 2022 (PC, PS5).
    Texas Chainsaw Massacre
    Ποιος θα το φανταζόταν ότι o θρυλικός Leatherface θα εμφανιζόταν στα The Game Awards; Από τους δημιουργούς του survival horror Friday the 13th: The Game (Gun Media, Sumo Nottingham) και βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το multiplayer horror Texas Chainsaw Massacre αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του pre-show της εκδήλωσης, μέσα από ένα σύντομο Teaser Trailer.
    Senua's Saga: Hellblade 2
    Συνεχίστε το ταξίδι της Senua μέσα από τον μύθο και την τρέλα στο Senua's Saga: Hellblade 2. Η δεύτερη προσθήκη στο franchise του Hellblade από την Ninja Theory δημιουργήθηκε για το Xbox Series X και πλέον διαθέτει ένα κινηματογραφικών προδιαγραφών in-game Gameplay Reveal Trailer, το οποίο δείχνει πανέμορφο αλλά και εξαιρετικά σκοτεινό...
    Halo The Series
    Βασισμένη στη θρυλική σειρά FPS βιντεοπαιχνιδιών του Xbox, η εν λόγω live-action σειρά ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα από την Bonnie Ross (Corporate Vice President @ Microsoft, Head of 343 Industries) και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2022, μέσω της on-demand over-the-top streaming υπηρεσίας Paramount+. Ο Pablo Schreiber (The Wire, American Gods) πρωταγωνιστεί ως Master Chief, έχοντας στο πλευρό του την Natascha McElhone (Californication) στο ρόλο της Dr. Catherine Elizabeth Halsey και την Jen Taylor στο ρόλο της Cortana.
    ELDEN RING
    Το πολυαναμενόμενο open-world aRPG ELDEN RING, η περιπέτεια δράσης και φαντασίας που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο σχεδιασμένο από τον Hidetaka Miyazaki και τον George R. R. Martin, απόκτησε Story Trailer και είναι έτοιμο να μας μεταφέρει σε έναν φανταστικό αλλά και επικίνδυνο κόσμο. Κατακόμβες, ορυχεία, μπουντρούμια και κάστρα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην περιπέτεια μας, κρύβοντας παγίδες αλλά και αμύθητους θησαυρούς. Ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε μας βήμα, για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τα μονοπάτια αλλά και τις συμβουλές που θα ακολουθήσουμε. Θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC. Όσοι αποκτήσουν την έκδοση του παιχνιδιού για PS4 ή Xbox One θα έχουν δικαίωμα δωρεάν αναβάθμισης (στην αντίστοιχη έκδοση) για τις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς.
    Sonic Frontiers
    «First-ever open-zone-inspired» τίτλος για τη θρυλική σειρά και τον εμβληματικό χαρακτήρα της SEGA, το Sonic Frontiers αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022 για Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One και Xbox Series X.
    Slitterhead
    Η έκφραση «γυναίκα-αράχνη» απόκτησε νέο νόημα μετά το Teaser Trailer του ανατριχιαστικού Slitterhead, του νέου action/adventure της ιαπωνικής Bokeh Game Studio του Keiichiro Toyama (Silent Hill, Siren, Gravity Rush), τη μουσική επένδυση του οποίου έχει αναλάβει ο Akira Yamaoka (Silent Hill).
    The Lord of the Rings: Gollum
    Ο story-driven action/adventure τίτλος των Daedalic Entertainment και NACON - Lord of the Rings™: Gollum™ - επιτρέπει στους παίκτες να εισέλθουν στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» τόσο ως Gollum όσο και ως Sméagol. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 για Xbox, PlayStation, Nintendo Switch και PC.
    Tiny Tina's Wonderlands
    Ο Will Arnett και η Ashley Burch ανέβηκαν στη σκηνή των φετινών The Game Awards για να παρουσιάσουν το νέο χαοτικό τρέιλερ του aARG/FPS Tiny Tina's Wonderlands. Το spin-off του Borderlands των Gearbox Software/2K Games κυκλοφορεί στις 25 Μαρτίου του 2022 για for PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X|S.
    Among Us VR
    Περιμένατε πώς το δημοφιλές online multiplayer social deduction Among Us θα κυκλοφορούσε από την αμερικανική InnerSloth και σε έκδοση VR; Το Announcement Trailer του τίτλου για το Meta Quest δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης και η φάση εξακολουθεί να είναι «pretty sus», απλά σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.
    Star Trek: Resurgence
    Το Star Trek: Resurgence της Dramatic Labs (η οποία δημιουργήθηκε από βετεράνους developers της Telltale Games) είναι ένας third-person choice-driven τίτλος, ο οποίος χρονικά διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του Star Trek: The Next Generation. Επιβιβαζόμενοι στο U.S.S. RESOLUTE, οι πρωταγωνιστές Jara Rydek (First Officer) και Carter Diaz (Engineering) προσπαθούν να εξιχνιάσουν ένα μυστήριο, προκειμένου να αποτρέψουν έναν γαλαξιακό πόλεμο - ανάμεσα σε δύο εξωγήινους πολιτισμούς. Το στούντιο επιβεβαιώνει την παρουσία αρκετών γνώριμων αλλά και νέων χαρακτήρων, μεγάλη ποικιλία διαλόγων και στιγμές έντονης δράσης, οι οποίες θα καθορίσουν την πορεία της ιστορίας.
    ARC Raiders
    Από την σουηδική Embark Studios, η οποία ιδρύθηκε από πρώην προγραμματιστές της DICE και του Battlefield, το ARC Raiders είναι ένα cooperative player-vs-environment shooter. Το λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί για το 2022, σε PS5, Xbox Series X|S και PC.
    The Matrix Resurrections & The Matrix Awakens
    Ναι, ο Keanu Reeves εμφανίστηκε στα The Game Awards, παρουσιάζοντας το The Game Awards Clip για το πολυαναμενόμενο The Matrix Resurrections, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Δεκεμβρίου αλλά και στο HBO MAX. Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss επιστρέφουν στους εμβληματικούς ρόλους τους ως Neo και Trinity, ο Yahya Abdul-Mateen II είναι ο νέος Morpheus και η Jessica Henwick αναλαμβάνει να ενσαρκώσει την Persephone. Παράλληλα, είχαμε και την κυκλοφορία ενός νέου τρέιλερ για το The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience.
    Rumbleverse
    «All-new, free-to-play, 40-person Brawler Royale»: αυτή είναι η περιγραφή του Rumbleverse των Iron Galaxy Studios/Epic Games Publishing, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα για PS4, PS5, PC (Epic Games Store), Xbox One και Xbox Series X|S. Μας μεταφέρει στη φανταστική Grapital City, όπου οι φάπες πέφτουν βροχή και στόχος όλων είναι (τι άλλο) η νίκη!
    The Expanse: A Telltale Series
    Telltale και Deck Nine Games (Life is Strange: True Colors) μας μεταφέρουν στο φουτουριστικό κόσμο της βραβευμένης σειράς επιστημονικής φαντασίας The Expanse (Amazon Prime), μέσα από το The Expanse: A Telltale Series και μία ολοκαίνουρια ιστορία με πρωταγωνίστρια την Camina Drummer. [caption id="attachment_75079" align="alignnone" width="800"] Photo Credit: © 2021 LCG Entertainment[/caption]
    Tunic
    Το αξιολάτρευτο Zelda-like action-adventure Tunic, δημιούργημα του Καναδού Andrew Shouldice, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Μαρτίου του 2022 σε Windows, macOS, Xbox Series X|S και Xbox One (timed exclusive).
    Homeworld 3
    Η καναδική Blackbird Interactive αποκάλυψε το Gameplay First Look Trailer του Sci-Fi RTS Homeworld 3, συνέχεια των Homeworld και Homeworld 2, μεταφέροντας για άλλη μία φορά τους παίκτες στο αχανές διάστημα. Το λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί για το 4ο τρίμηνο του 2022, αποκλειστικά για Windows PC (μέσω Epic Games Store/Steam).
    CrossfireX
    Ένα θρυλικό franchise για υπολογιστές έρχεται στο Xbox σε ένα γρήγορο FPS, το οποίο προσφέρει ποικιλία συναρπαστικών εμπειριών για πολλούς παίκτες και μια κινηματογραφική λειτουργία campaign που εξερευνά την παγκόσμια σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πιο περιβόητες ιδιωτικές στρατιωτικές παρατάξεις του κόσμου. Μια τεράστια παγκόσμια σύγκρουση μαίνεται ανάμεσα στις παρατάξεις μισθοφόρων Global Risk και Black List, σε μια καθηλωτική και κινηματογραφική εμπειρία για έναν παίκτη που βάζει τους παίκτες στον κόσμο του Crossfire με μια σειρά από γεμάτες δράση ιστορίες ειπωμένες και από τις δύο πλευρές. To CrossfireX (Xbox One, Xbox Series X|S) της Smilegate Entertainment έχει επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Φεβρουαρίου του 2022.
    Nightingale
    Από την καναδική Inflexion Games (θυγατρική της βρετανικής Improbable) του ex-BioWare Aaryn Flynn έρχεται το Nightingale, ένας shared-world survival/crafting τίτλος που διαδραματίζεται σε μία φανταστικό Βικτωριανό κόσμο. Αυτό σημαίνει πως όλα τα τρομακτικά τέρατα που κρύβει μπορούν να καταπολεμηθούν μόνο με απόκρυφη τεχνολογία και πρωτότυπα όπλα εκείνης της εποχής, φορώντας φυσικά και τα αντίστοιχα φανταχτερά ρούχα. Αναπτύσσεται από βετεράνους των Mass Effect, Dragon Age, Star Wars: Knights of the Old Republic και το πρώτο PC Early Access αναμένεται εντός του 2022.
    PUBG Battlegrounds
    FREE Chicken Dinner: δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνεις για το PUBG Battlegrounds. Ο Battle Royale τίτλος που τα ξεκίνησε όλα προσφέρεται δωρέαν από τις 12 Ιανουρίου - αν και η PUBG Studios δεν έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει το Battlegrounds Plus Premium Account, το οποίο έναντι $12,99 (εφάπαξ) προσφέρει επιπλέον in-game currency, Ranked Mode και Custom Match, in-game items και διάφορα άλλα bonuses.
    Cuphead - The Delicious Last Course
    Το Cuphead της Studio MDHR αποκτά (επιτέλους) το The Delicious Last Course DLC, όπως αποκαλύφθηκε μέσα από ένα υπέροχο μικρό τραγούδι που ερμηνεύτηκε ζωντανά στα The Game Awards. Το DLC ή Delicious Last Course (pun intended) κυκλοφορεί στις 30 Ιουνίου του 2022, προσθέτοντας νέες πίστες, νέα bosses, καθώς και έναν νέο playable χαρακτήρα – την εκπληκτική Ms. Chalice.
    Sonic the Hedgehog 2
    Ο Ben Schwartz ήταν παρών στα The Game Awards για να παρουσιάσει το νέο τρέιλερ της ταινίας Sonic the Hedgehog 2., ενώ ήδη γνωρίζουμε ότι ο Miles "Tails" Prower και ο Knuckles the Echidna θα εμφανιστούν στην νέα ταινία. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η Coleen O’ Shaunghnessey που δανείζει τη φωνή της στον Tails στα παιχνίδια θα επιστρέψει στην ταινία, ενώ ο Knuckles θα έχει την φωνή του Idris Elba. Ο Dr. Robotnik (Jim Carrey) βρήκε την πηγή της απόλυτης δύναμης και υτα πράγματα θα είναι μάλλον δύσκολα.
    Thirsty Suitors
    Η Annapurna Games έχει αναλάβει την επόμενη κυκλοφορία της Outerloop Games, το story-driven adventure Thirsty Suitors, μία ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από turn-based μονομαχίες, skateboard και... μαγειρική. Βοηθήστε τη Jala να αντιμετωπίσει τα λάθη της, να συμφιλιωθεί με τους πρώην της, να γεφυρώσει τις πολιτισμικές διαφορές και να γίνει αυτή που πραγματικά είναι. Το Thirsty Suitors αναμένεται σύντομα, αν και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί στη δημοσιότητα οι υποστηριζόμενες πλατφόρμες ή η ημερομηνία κυκλοφορίας.
    Dune: Spice Wars
    Το γαλλικό στούντιο Shiro Games και η νορβηγική Funcom ανακοίνωσαν το Dune: Spice Wars, ένα real-time strategy (RTS) παιχνίδι με «4X elements», η πλοκή του οποίου διαδραματίζεται στο σύμπαν του Dune. Ο τίτλος θα περιλαμβάνει αρκετά playable factions και πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να κερδίσετε, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Το PC Early Access αναμένεται εντός του 2022. Control the Spice, control the Universe.
    Horizon Forbidden West
    H γη πεθαίνει, καθώς άγριες καταιγίδες και μια ασταμάτητη πανώλη ρημάζουν τα διασκορπισμένα απομεινάρια της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα, νέες πιο τρομακτικές μηχανές παραμονεύουν στις παρυφές. Η ζωή στην γη οδεύει στον αφανισμό και κανείς δεν γνωρίζει γιατί. Η Aloy είναι η μοναδική που μπορεί να ανακαλύψει τα μυστικά πίσω από αυτές τις απειλές και να επαναφέρει την ισορροπία στον κόσμο. Ζήσε ένα συναρπαστικό ταξίδι, συνάντησε παλιούς φίλους, σύναψε συμμαχίες και ξετύλιξε την κληρονομιά του παρελθόντος μαζί με την Aloy. Θα καταφέρεις να νικήσεις έναν φαινομενικά αήττητο εχθρό; Το νέο Threats Gameplay Trailer αποκαλύπτει κάποιους από τους κινδύνους αυτού του μεταποκαλυπτικού κόσμου. Το Horizon Forbidden West θα κυκλοφορήσει στις 18 Φεβρουαρίου με ελληνικό μενού και υπότιτλους, αποκλειστικά για PS4 και PS5. Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone! Και μην ξεχνάς: κάθε εβδομάδα και μόνο για τρεις ημέρες σε περιμένουμε με τα καλύτερα Secret Offers!