DualSense™ Wireless Controller: Πλέον και αναβάθμιση μέσω PC

    Τη δυνατότητα αναβάθμισης του υλικολογισμικού (firmware) του ασύρματου χειριστήριο DualSense™ μέσω υπολογιστή ενεργοποίησε η Sony, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα υποστήριξης του…

    DualSense-Firmware-PC-1
    Τη δυνατότητα αναβάθμισης του υλικολογισμικού (firmware) του ασύρματου χειριστήριο DualSense™ μέσω υπολογιστή ενεργοποίησε η Sony, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα υποστήριξης του χειριστηρίου.
    Μέχρι πρότινος, το υλικολογισμικό του ασύρματου χειριστηρίου μπορούσε να ενημερωθεί μέσω ενσύρματης σύνδεσης (με το παρεχόμενο καλώδιο USB), εφόσον ήταν συνδεδεμένο σε μία κονσόλα PS5. Για ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο, έπρεπε να ανοίξουμε το μενού Ρυθμίσεις και στη συνέχεια να μεταβούμε στις καρτέλες Βοηθήματα > Χειριστήρια > Λογισμικό συσκευής ασύρματου χειριστηρίου. [caption id="attachment_80538" align="alignnone" width="800"] Image Credit: ©2022 Sony Interactive Entertainment[/caption] Πλέον, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, η αναβάθμισή του μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω υπολογιστή (απαιτούνται Windows 10 64-bit ή Windows 11, ανάλυση οθόνης 1024 × 768 ή υψηλότερη, μίνιμουμ 10 MB ελεύθερου αποθ. χώρου και μία θύρα USB), αρκεί να έχουμε στη διάθεσή μας την δωρεάν εφαρμογή «Firmware updater for wireless controller DualSense». Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι απλή:
    • Κατεβάζουμε την εφαρμογή «Firmware updater for wireless controller DualSense».
    • Εκτελούμε το αρχείο εγκατάστασης και ακολουθούμε τις οδηγίες που εμφανίζονται. Κατά την εγκατάσταση της συγκεκριμένης εφαρμογής ενδέχεται να εμφανιστεί και ένα αίτημα λήψης πρόσθετου λογισμικού, το οποίο απαιτείται για τη ορθή χρήση της εφαρμογής. Ακολουθούμε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
    • Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ανοίγουμε την εφαρμογή.
    • Συνδέουμε το DualSense™ Wireless Controller με καλώδιο USB στον υπολογιστή και εκτελούμε τις οδηγίες που εμφανίζονται στο «Firmware updater for wireless controller DualSense».
    • Δεν απενεργοποιούμε τον υπολογιστή και δεν αποσυνδέουμε το καλώδιο USB κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.
    • Όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση, εμφανίζεται ένα μήνυμα. Επιλέγουμε OK για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία.
    Η Sony διευκρινίζει πως μπορούμε να ενημερώσουμε το υλικολογισμικό ΜΟΝΟ ενός ασύρματου χειριστήριο DualSense™ κάθε φορά. Για να ενημερώσουμε περισσότερα χειριστήρια θα πρέπει να επαναλάβουμε την παραπάνω διαδικασία για το καθένα ξεχωριστά. Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!