5 πράγματα για το Tekken που (μάλλον) δεν ήξερες!

    Το ολοκαίνουριο Tekken 8 είναι στα χέρια των παικτών, όμως το franchise έχει μεγάλη και – συχνά- αλλόκοτη ιστορία. Ας πάμε ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψουμε μερικά περίεργα και ξεχασμένα πράγματα που αφορούν το Iron Fist Tournament και τους συμμετέχοντες του!

    Tekken Logo of 1994

    Το Tekken είναι το Beat ‘em up που έχει αγαπηθεί όσο λίγα. Και όταν λέμε λίγα, εννοούμε ονόματα όπως το Mortal Kombat, το Street Fighter και το Soul Calibur. Με αφορμή την κυκλοφορία του Tekken 8, το οποίο μπορείς να το αποκτήσεις άμεσα, ας θυμηθούμε μερικά από τα fun facts της σειράς, η οποία μετράει ούτε λίγο ούτε πολύ 30 χρόνια!

    Ο Heihachi Mishima έχει (πάρα) πολλά παιδιά

    Heihachi Mishima face

    Ο Katsuhiro Harada, ο παραγωγός της σειράς Tekken μετά από ερώτηση που το είχαν κάνει το 2011 για το πόσα αναγνωρισμένα παιδιά έχει o Heihachi, απάντησε «Περίπου 18 με 25 ή περισσότερα, σε όλο τον κόσμο». Φανταζόμαστε η συγγραφική ομάδα χρησιμοποιεί το κόλπο που έχει δοκιμαστεί από την αρχαία ελληνική μυθολογία: Οι τρύπες της πλοκής γεμίζουν με κάποιο ξεχασμένο γιο/κόρη. Δία εμείς, Heihachi αυτοί.

     

    Tweet of Katsuhiro Harada saying about 18~25 (all over the world) or more. I confirm 9. RT @FantasticBros Does Heihachi have any other illegitimate children?

     

    Οπότε το δράμα δεν θα τελειώσει ποτέ, μέχρι να γεμίσει όλο το roster με αποκλειστικά γόνους της οικογένειας Mishima ή κάποια στιγμή ο Kazuya βγάλει από την μέση τον πατέρα του. Όποιο έρθει πρώτο…

    H Nina Williams έχει το δικό της spinoff παιχνίδι

    Nina Williams as appears in Tekken 8

    Η femme fatale του Tekken δεν είναι άλλη απο την Nina Williams! Οχι μόνο είναι η μοναδική γυναίκα που εμφανίστηκε σε ΟΛΑ τα παιχνίδια Tekken, αλλά έχει και το δικό της παιχνίδι spinoff.

     

    Το Death by Degrees (ή αλλιώς Tekken’s Nina Williams in: Death by Degrees) κυκλοφόρησε στο PlayStation 2 το 2005. Πρόκειται για ένα action-adventure στο οποίο οι παίκτες χειρίζονται την Nina Williams η οποία ως πρακτόρισσα της CIA και MI6 προσπαθεί να αποκαλύψει τα μυστικά της εγκληματικής οργάνωσης με το όνομα Kometa.

    Death By Degrees poster

    Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η χρήση της γνώσης της στις πολεμικές τέχνες, ώστε να βγάλει από την μέση όποιον της εναντιωθεί. Μεταξύ αυτών, ο Heihatchi Mishima και η Anna Williams – η κλασσική περίπτωση άσπονδης αδελφής που χώνει την μύτη της παντού.

    To Tekken έχει 4 ταινίες μεγάλου μήκους

    Σε περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε κλωτσοπατινάδα Tekken σε μορφή ταινίας, το franchise δεν είναι ξένο στην μεγάλη οθόνη.

     

    Η πρώτη ταινία είναι το Tekken: The Motion Picture (1998). Ένα animated OVA που ακολουθεί την ιστορία του πρώτου παιχνιδιού.

     

     

    Tekken The Motion Picture poster

     

    Το 2009 κυκλοφόρησε η πιο γνωστή ταινία Tekken που ακολουθεί την ιστορία του Jin Kazama που προσπαθεί να πάρει εκδίκηση από τον Heihachi για την δολοφονία της μητέρας του.

     

    Tekken Movie poster of 2009

     

    Το Tekken: Blood Vengeance του 2011 είναι μια 3D animated ταινία που επικεντρώνεται περισσότερο στις οργανώσεις που απαρτίζουν τον κόσμο του Tekken, την εχθρικότητα μεταξύ τους και την κατασκοπική δραστηριότητα που προκύπτει στους κύλους τους.

     

    Tekken Blood Vengeance poster

     

    Η τελευταία ταινία κυκλοφόρησε το 2014, το Tekken 2: Kazuya’s Revenge, η οποία είναι prequel της ταινίας του 2009 και δεν κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους αλλά απ’ ευθείας σε DVD/BluRay. Ακολουθεί την ιστορία του Kazuya που έχοντας χάσει την μνήμη του, μια εκληματική οργάνωση τον απαγάγει για να τον μετατρέψει σε έναν στυγνό δολοφόνο.

     

    Kazuya's Revenge poster

     

    5 χαρακτήρες έχουν εμφανιστεί σε όλα τα Tekken

    Tekken 2 characters in promotional material

    Πρόκειται για τους: Heihachi Mishima, Kuma, King, Paul Phoenix και Nina Williams. Τα παιχνίδια Tekken είναι γνωστά για την τεράστια λίστα από παίκτες που είναι διαθέσιμοι ή ξεκλειδώνουν όσο οι παίκτες προοδεύουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποιοι χαρακτήρες που ήταν σε προηγούμενα παιχνίδια θα είναι και στα επόμενα. 

     

    Διόρθωση: Όπως μας ενημέρωσαν οι fans του Tekken οι χαρακτήρες που εμφανίζονται σε όλα τα Tekken είναι οι: Paul Phoenix, Nina Williams και Yoshimitsu. 

     

    Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως χαρακτήρες πιο σημαντικοί στην όλη ιστορία του Tekken όπως ο Kazuya Mishima και ο Lee έχουν λείψει σε αρκετούς τίτλους. Αυτό ίσως έχει εξήγηση στα γεγονότα του κάθε τίτλου, αλλά η λογική και το σενάριο στα παιχνίδια Tekken συχνά δεν συμβαδίζουν. 

    Το Tekken θα κυκλοφορούσε ως... "Rave War"

    Rave War by Namco as a press release in 1993 states it

     

    Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε το Tekken σαν ονομασία των παιχνιδιών, που σημαίνει «σιδερένια γροθιά», όμως δεν ήταν πάντα αυτή η ονομασία που προόριζαν οι δημιουργοί.

     

    Αυτό το γνωρίζουμε επειδή οι πρώτες εικόνες του παιχνιδιού που εμφανίστηκαν στον τύπο της εποχής αναφερόντουσαν σε αυτό ως "Rave War".

     

    Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι πραγματικά συνέβη με την ονομασία, διότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια συνέντευξη ή κάποια επίσημη εξήγηση. Μπορούμε μόνο να εικάσουμε πως ίσως φοβόντουσαν πως το "Tekken" ακουγόταν υπερβολικά ιαπωνικό, ενώ αν το έλεγαν απλά "Iron Fist" θα ήταν απλά αδιάφορο. Μεταξύ μας, το "Rave Wars" δεν ακούγεται καλό για κανένα παιχνίδι, οπότε μάλλον έπραξε σωστά η τότε Namco και δεν το άλλαξε.