Τα καλύτερα Smartwatches του 2022!

    Το 2022 ήταν μια δυναμική χρονιά για τα smartwatches, με αρκετές κυκλοφορίες και νέα features. Η Apple παρουσίασε ένα νέο μέλος στην οικογένεια των Watch της, με την ονομασία «Ultra», ενώ παράλληλα…

    smartwatch blog

    Το 2022 ήταν μια δυναμική χρονιά για τα smartwatches, με αρκετές κυκλοφορίες και νέα features. Η Apple παρουσίασε ένα νέο μέλος στην οικογένεια των Watch της, με την ονομασία «Ultra», ενώ παράλληλα πρόσθεσε νέους αισθητήρες στα φετινά μοντέλα της σειράς. Παράλληλα, τα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro προσφέρουν νέα λειτουργία παρακολούθησης ύπνου κάνοντας την καθημερινότητά μας ευκολότερη.

     

    Ποια είναι, όμως, τα καλύτερα Smartwatches που κυκλοφόρησαν φέτος ανά κατηγορία; Ο Plaisio Expert τα έβαλε κάτω, τα χώρισε και στα παρουσιάζει!

     

    Smartwatches 

     

    Καλύτερο Smartwatch για Android

     

    Ο... νικητής για τους χρήστες Android είναι δικαιωματικά το Samsung Galaxy Watch5 Pro. Το νεότερο και πιο ολοκληρωμένο μοντέλο της Κορεάτικης εταιρείας ξεχώρισε για την κατασκευή του από τιτάνιο και την επιπλέον προστασία από κρύσταλλο ζαφείρι.

     

    Οι νέες του λειτουργίες βοηθούν στη διαμόρφωση συνηθειών ευεξίας, παρέχοντας στοιχεία για την παρακολούθηση ύπνου, αλλά και τη θερμοκρασία, με το νέο αισθητήρα υπέρυθρων που προστέθηκε.

     

    Χάρη στη μεγαλύτερη επιφάνεια και στην πιο άμεση επαφή, οι μετρήσεις είναι πιο ακριβείς από ποτέ, και σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις σε μπαταρία και GPS, το κάνουν ιδανικό για όλους.

     


     

    Smartwatches

     

    Καλύτερο Smartwatch για iOS

     

    Η ετήσια «ανανέωση» του Apple Watch κάνει το Series 8 το καλύτερο smartwatch για χρήστες iOS. Διατηρεί την εντυπωσιακή οθόνη του Series 7 και... αναβαθμίζεται. Με νέους αισθητήρες που μετρούν το οξυγόνο, αλλά και τη θερμοκρασία, είναι το πληρέστερο Apple Watch μέχρι σήμερα.

     

    Παράλληλα, προσφέρει επιπλέον λειτουργίες όπως το low power mode, ταχεία φόρτιση και άλλα. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία των smartwatches υποστηρίζει Crash Detection.

     

    Το ρολόι «προσέχει» ιδιαίτερα και τις γυναίκες με βελτιωμένο σύστημα καταγραφής των κύκλων τους, αλλά και εκτιμήσεις για τον επόμενο.

     


     

    Smartwatches

     

    Καλύτερο Smartwatch για Παρακολούθηση Υγείας

     

    Αν είσαι από τα άτομα που θέλουν να παρακολουθούν την υγεία τους πιο εντατικά, ο δικός σου νικητής είναι το Garmin Venu Sq 2. H εντυπωσιακή του AMOLED οθόνη κάνει το διάβασμα των πληροφοριών πιο άνετο από ποτέ.

     

    Περιλαμβάνει πάνω από 25 εφαρμογές άθλησης και αισθητήρες για μέτρηση ύπνου, άγχους και άλλων. Όλα τα δεδομένα συγκεντρώνονται και αναλύονται. Το αποτέλεσμα;  Ανά πάσα στιγμή μπορείς να δεις τα αποθέματα ενέργειάς σου με το Body Battery.

     


    Smartwatch

     

    Καλύτερο Low-Budget Smartwatch

     

    Για εσένα που δεν θες να ξεφύγεις από το budget σου, το Xiaomi Watch S1 Active είναι η κυκλοφορία της χρονιάς. Με AMOLED οθόνη, αδιαβροχοποίηση σε βάθος έως και 50 μέτρα, αλλά και GPS, δε θα σου λείψει τίποτα.

     

    Περιλαμβάνει λειτουργίες προπόνησης, υποστηρίζει φωνητικές κλήσεις μέσω Bluetooth και έχει διάρκεια μπαταρίας έως 12 μέρες. Με λίγα λόγια, δεν του λείπει τίποτα και είναι ιδανικό για απλή και καθημερινή χρήση.

     


     

    Smartwatches - Garmin Fenix 7 Series

     

    Καλύτερο Smartwatch για Αθλητικούς Τύπους

     

    Η σειρά Garmin Fenix 7 είναι η TOP για εσένα που αθλείσαι, και γι’ αυτό βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η ναυαρχίδα της Garmin έχει ανθεκτική και αθλητική σχεδίαση, η οποία έχει δοκιμαστεί στα αμερικανικά στρατιωτικά πρότυπα για αντοχή σε κρούση και νερό.

     

    Καλύπτει την καταγραφή των περισσότερων αθλημάτων, ακόμα και αυτά της ορειβασίας και του σκι. Ταυτόχρονα, προσφέρει πληροφορίες και μετρήσεις απόδοσης που βοηθούν να διαχειριστείς τη σωματική καταπόνηση και να βελτιώσεις την αντοχή σου.

     

    Όλα γίνονται με τη βοήθεια του GPS που σε καθοδηγεί, όπου κι αν βρίσκεσαι.

     


     

     

    Smartwatches - Best Battery 2022

     

    Καλύτερη Αυτονομία

     

    Η Garmin παίρνει άλλη μία «νίκη» με το Garmin Instinct 2 Solar. Αν θες να ξεχνάς να το φορτίσεις, είναι το ιδανικό smartwatch. Η αυτονομία του αγγίζει τις 28 μέρες, και χάρη στην ηλικιακή φόρτιση που υποστηρίζει, αν κυκλοφορείς συχνά έξω, μπορεί να διαρκέσει πολύ παραπάνω!

     

    Παράλληλα, είναι ανθεκτικό και προσφέρει την ποιοτική εμπειρία μετρήσεων για την οποία φημίζεται η εταιρεία.

     

     


     

    Smartwatches - Apple Watch Ultra

     

    Καλύτερη Συνολική Απόδοση

     

    H Apple αποφάσισε να ενταχθεί στην κατηγορία των πιο «σκληροπυρηνικών» ρολογιών με το Apple Watch Ultra. Πέρα από την κλασική εμπειρία ενός Apple Watch, το Ultra σχεδιάστηκε για να αντέχει ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Έχει ρυθμιζόμενο action button για να το προσαρμόζεις ανάλογα με τη δραστηριότητά σου, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και GPS διπλής συχνότητας για ακρίβεια στην τοποθεσία.

     

    Δεδομένου πως έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει και πιο... extreme sports, περιλαμβάνει επιπλέον λειτουργίες ασφαλείας όπως οι Siren, Backtrack, ανίχνευση πτώσης, επείγον SOS και Crash Detection. Η Apple μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία ανεβάζοντας των ανταγωνισμό με τα συγκεκριμένα features.

     


     

    Η χρονιά που πέρασε ήταν συναρπαστική για την αγορά των smartwatches με τις εταιρείες να παρουσιάζουν νέα χρήσιμα features. Από βελτιωμένες μπαταρίες για καθημερινή χρήση, μέχρι εξειδικευμένες λειτουργίες για extreme sports. Όποια κατηγορία και αν σε ενδιαφέρει, θα καλυφθείς πλήρως από τα παραπάνω smartwatches.

     

    Έτοιμος για upgrade; Βρες τα όλα εδώ!