Plaisio @ CES 2023 | Τριπλό «χτύπημα» από την LG, με νέες τηλεοράσεις OLED

    Την τιμητική τους είχαν οι τηλεοράσεις OLED της LG, ανοίγοντας την αυλαία για την έκθεση CES 2023. Είδαμε τρία νέα μοντέλα, εξίσου εντυπωσιακά, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα για αγορά στο προσεχές…

    LG-OLED-CES23-Main
    Την τιμητική τους είχαν οι τηλεοράσεις OLED της LG, ανοίγοντας την αυλαία για την έκθεση CES 2023. Είδαμε τρία νέα μοντέλα, εξίσου εντυπωσιακά, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα για αγορά στο προσεχές διάστημα.
    Πρόκειται για τα LG OLED G3, LG OLED C3 και LG OLED Z3, με τα δύο πρώτα να ανανεώνουν τις δύο δημοφιλέστερες σειρές της εταιρείας και το τρίτο να προσφέρει μια νέα πρόταση σε μοντέλα με ανάλυση 8K. Στο σχεδιαστικό κομμάτι, η εταιρεία δεν επιχείρησε κάτι νέο, διατηρώντας τα περσινά «καλούπια» με ό,τι αυτό συνεπάγεται – λεπτό σασί, εύκολη τοποθέτηση σε τοίχο με μηδαμινό κενό κλπ. Η «καρδιά» του συστήματος είναι αυτή που άλλαξε, ενσωματώνοντας τον επεξεργαστή α9 Gen6 που επιτρέπει βαθύτερη και ακριβέστερη επεξεργασία εικόνας, τόσο σε ό,τι αφορά τις λεπτομερειες όσο και τους χρωματικούς τόνους του τελικά προβαλλόμενου περιεχομένου. Ο ήχος θα λάβει σημαντική βοήθεια από το νέο επεξεργαστή, αφού τα τρία ηχεία που διαθέτουν οι τηλεοράσεις θα αποδίδουν σε ψηφιακό surround 9.1.2 δίχως την ανάγκη για επιπλέον εξοπλισμό. [caption id="attachment_94062" align="alignnone" width="900"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Κάθε ένα μοντέλο θα διαθέτει θύρες HDMI 2.1a, με τεχνολογίες NVIDIA G-SYNC και ‎AMD FreeSync™ που αφορούν κυρίως τους gamers. Επιπλέον, θα ενσωματώνουν Source-Based Tone Mapping και Quick Media Switching-VRR. Το πρώτο επιτρέπει την επεξεργασία των χρωματικών τόνων στην τηλεόραση, ανεξάρτητα από την πηγή, ενώ το δεύτερο εξαλείφει τα στιγμιαία μαύρα καρέ κατά την εναλλαγή πηγής. Ωστόσο, δεν θα εξαλειφθούν τα μαυρίσματα κατά την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του HDR. Για την LG OLED G3 συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει πως θα διαθέτει φωτεινότητα υψηλότερη κατά 70% σε σχέση με πριν, φτάνοντάς τη σε πολύ υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα μιας OLED και μειώνοντας αισθητά το κενό από τεχνολογίες όπως QLED και Mini LED. Τέλος, το webOS λαμβάνει αρκετές — κυρίως «έξυπνες» — αναβαθμίσεις: θα προτείνει στον χρήστη σειρές και περιεχόμενο γενικότερα, βάσει των προτιμήσεών του. Αντίστοιχα, θα ομαδοποιεί συναφές περιεχόμενο και εφαρμογές σε Quick Cards (όπως π.χ. Αθλητικά), για ευκολότερη πρόσβαση. Μέχρι στιγμής, η λίστα με τα χαρακτηριστικά για κάθε μοντέλο ξεχωριστά δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμη, κάτι που αναμένουμε να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες. Παράλληλα, άγνωστες παραμένουν και οι τιμές για κάθε σειρά/μοντέλο, οπότε υπομονή έως ότου ανοίξει η LG τα «χαρτιά» της. Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2023 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!