iPhone 15 VS iPhone 14: Πέντε βασικές διαφορές!

Στο Apple Event «Wonderlust» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε όλα τα νέα προϊόντα που θα διαθέσει στην αγορά από τις 22 Σεπτεμβρίου. Ποιες, όμως, είναι οι βασικές διαφορές τους σε σχέση με τους προκατόχους τους, iPhone 14 και 14 Pro;

iPhone 15

Για άλλη μία χρονιά η Apple εξέπληξε ευχάριστα το κοινό της. Στο Apple Event «Wonderlust» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε όλα τα νέα προϊόντα που θα διαθέσει στην αγορά από τις 22 Σεπτεμβρίου, τις εξελιγμένες τεχνολογίες που ενσωματώνουν, αλλά και τα χαρακτηριστικά που και φέτος -κυριολεκτικά- εντυπωσίασαν.

 

Πρωταγωνιστής του event; Φυσικά το νέο iPhone 15 και iPhone 15 Pro με εμφανείς αλλαγές, τόσο σχεδιαστικά, όσο και λειτουργικά. Ποιες, όμως, είναι οι βασικές διαφορές τους σε σχέση με τους προκατόχους τους, iPhone 14 και 14 Pro;

 

Συγκεντρώσαμε τις 5 κυριότερες και στις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Image
iPhone 15 Camera

#1 Camera

48ΜΡ και 5x Telephoto

 

Οι φωτογραφίες σου γίνονται ακόμα πιο ποιοτικές! Κι αυτό, επειδή το iPhone 15 αφήνει πίσω του το σύστημα καμερών των 12MP του iPhone 14 και το αναβαθμίζει με ένα των 48MP! Στο iPhone 15 Pro θα βρεις και μία 5x Telephoto κάμερα για επαγγελματικές λήψεις!

 

Αποτέλεσμα; Μοναδικές high-resolution αναμνήσεις και καλύτερα πορτρέτα, χάρη στην εστίαση και τον έλεγχο βάθους νέας γενιάς.

Image
iPhone 15 Series - Type-C

#2 Υποδοχή USB-C

Ένα καλώδιο για όλα

 

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές βρίσκεται στο κάτω μέρος του iPhone 15... Και θα κάνει τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη! Ο λόγος για τη νέα θύρα USB-C που αντικαθιστά την Lightning. Πλέον, μπορείς να χρησιμοποιείς κοινό καλώδιο σε όλες τις συσκευές σου για να μην «ψάχνεσαι»!

 

Επιπλέον, το iPhone 15 Pro προσφέρει ταχύτητες USB 3, για έως και 20 φορές ταχύτερη μεταφορά δεδομένων!

Image
iPhone 15 Series - Design

#3 Σχεδιασμός

Action Button και Τιτάνιο

 

Μπορεί με μια πρώτη ματιά τα iPhone 14 και iPhone 15 να φαίνονται ίδια, αλλά δεν είναι! Το περίγραμμα από αλουμίνιο έχει πλέον στρογγυλεμένες άκρες και όχι «κοφτές». Έτσι, μπορείς να το κρατάς ακόμα πιο άνετα για να απαθανατίσεις τις αγαπημένες σου στιγμές ή να διαβάσεις τα e-mails σου. Από την άλλη, στο iPhone 15 Pro το περίγραμμα είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο προσφέροντας ανθεκτικότητα και στιλ.

 

Επιπλέον, αποχαιρέτησε τον κλασικό διακόπτη και καλωσόρισε το Action Button στο iPhone 15 Pro! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως ακριβώς χρησιμοποιούσες τον διακόπτη. Αλλά, αντί να "μπαίνει" στο αθόρυβο, μπορείς να το προσαρμόσεις όπως εσύ θες. Κάμερα; Φακός; Εσύ επιλέγεις ποια θα είναι η χρήση του!

 

Κι αν κοιτάξεις στο πίσω μέρος και των δύο μοντέλων, θα αντικρίσεις το νέο χρωματιστό γυαλί με matte φινίρισμα που θα σε κάνει να χρησιμοποιείς μόνο διάφανες θήκες!

Image
iPhone 15 Pro - A17 Pro Chip

#4 Επεξεργαστής

A17 Pro, το μεγαλύτερο άλμα στο Mobile Gaming

 

Εξίσου σημαντική είναι η αναβάθμιση του επεξεργαστή. Μετά από ένα χρόνο «στασιμότητας», το iPhone 15 έρχεται με τον A16 Bionic. Έτσι, μπορείς να απολαύσεις την ισχύ του iPhone 14 Pro, χωρίς να «είσαι» Pro. Ακόμα ταχύτερη χρήση, άμεση ανταπόκριση εφαρμογών και ατελείωτο gaming!

 

Στο iPhone 15 Pro σε περιμένει ο επεξεργαστής A17 Pro, ένα μεγάλο άλμα για το mobile gaming. Πλέον, θα μπορείς να παίξεις μεγάλες παραγωγές, όπως το remake του Resident Evil 4 και το αναμενόμενο Assassin's Creed Mirage!

Image
iPhone 15 Screen

#5 Οθόνη

2000 nits και Dynamic Island

 

Πες αντίο στο notch και καλωσόρισε το Dynamic Island, που γνώρισες στο iPhone 14 Pro. Το αγαπημένο feature έρχεται στο iPhone 15, προσφέροντας όλες τις «ανέσεις», για άμεση αλληλεπίδραση με εφαρμογές, χωρίς να τις ανοίξεις!

 

Κι αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή στην οθόνη, σε σύγκριση με το iPhone 14! Η οθόνη αγγίζει τα 2000 nits φωτεινότητας σε εξωτερικούς χώρους, κάνοντάς τη, την πιο φωτεινή οθόνη σε iPhone μέχρι σήμερα. Τα ίδια χαρακτηριστικά διατηρεί και το Pro μοντέλο, με την ProMotion τεχνολογία να επιστρέφει και να προσφέρει ρυθμούς ανανέωσης έως και 120Hz.

Όπως καταλαβαίνεις… είναι σίγουρα μία καλή στιγμή για καινούργιο iPhone.

 

Κι επειδή εμείς στο plaisio.gr «νιώθουμε τεχνολογία», σου συγκεντρώσαμε όλα τα νέα iPhone 15 και iPhone 15 Pro για να αποκτήσεις το αγαπημένο σου!

Tags