Ένα mod επιτρέπει τη χρήση του DLSS 3 σε παλαιότερο hardware της NVIDIA

    Δύο αντικαταστάσεις αρχείων DLL και μία μικρή αλλαγή σε ένα string του μητρώου των Windows (Registry) αρκούν για να ενεργοποιήσεις το DLSS 3 σε παλαιότερο hardware της NVIDIA. Θα το τολμήσεις;

    NVIDIA DLSS 3

    Μία από τις εντυπωσιακότερες τεχνολογίες της τελευταίας σειράς καρτών γραφικών NVIDIA GeForce RTX 40 είναι η υποστήριξη του DLSS 3 (Deep Learning Super Sampling) και ιδιαίτερα του χαρακτηριστικού Frame Generation, το οποίο απαιτεί εξειδικευμένο hardware που βρίσκεται μόνο στους επεξεργαστές γραφικών αρχιτεκτονικής «NVIDIA Ada Lovelace».

     

    Όμως η ευρηματική κοινότητα modding κατάφερε να βρει ένα τρόπο να ενεργοποιηθεί η υποστήριξη DLSS 3 σε παλαιότερο hardware της NVIDIA. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς μαζί είναι δυνατή και η ενεργοποίηση των FSR 3 (FidelityFX™ Super Resolution) και Fluid Motion Frames της AMD σε παλαιότερες κάρτες γραφικών της NVIDIA που ενσωματώνουν πυρήνες Tensor.

     

    To mod περιλαμβάνει τις αντικαταστάσεις δύο αρχείων DLL και μία μικρή αλλαγή σε ένα string του μητρώου των Windows (Registry) για να ενεργοποιηθεί το DLSS 3 σε παιχνίδια που «τρέχουν» σε παλαιότερο hardware της NVIDIA. Στο κανάλι Digital Foundry στο YouTube δοκίμασαν το νέο mod και διαπίστωσαν αύξηση έως και 75% στο framerate, αν και εντοπίστηκαν ορισμένα οπτικά σφάλματα που όμως δεν είχαν σημαντική επιρροή στην εμπειρία χρήσης αν ο στόχος είναι κυρίως η υψηλότερη δυνατή απόδοση. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ για να προχωρήσεις στην εφαρμογή του mod (έχε στον νου σου ότι πρόκειται για ένα ανεπίσημο mod και υπάρχει πιθανότητα να βλάψεις το σύστημα σου).