E3 2020: «Θύμα» του κορωνοϊού η μεγαλύτερη gaming έκθεση;

    Μετά την ακύρωση του Game Developers Conference (GDC), του F8 Developer Conference και του MWC Barcelona 2020, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19) θα επηρεάζε…

    E3-Cancelled
    Μετά την ακύρωση του Game Developers Conference (GDC), του F8 Developer Conference και του MWC Barcelona 2020, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19) θα επηρεάζε και την E3 2020, αν και οι διοργανωτές ισχυρίζονταν το αντίθετο! Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευση της ιστοσελίδας Ars Technica, αρκετοί εκθέτες - με πρώτη την αμερικανική Devolver Digital - ενημερώθηκαν να ακυρώσουν τις πτήσεις και τις κρατήσεις τους σε ξενοδοχεία, ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Electronic Software Association (ESA) είχε προγραμματίσει την επίσημη σχετική ανακοίνωση για τις 10 Μαρτίου, κάτι το οποίο δεν έγινε! Την προηγούμενη εβδομάδα, οι διοργανωτές είχαν δηλώσει: «Με βάση τα όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, προχωράμε κανονικά με τον προγραμματισμό της E3 2020. Μέχρι στιγμής, οι εγγραφές και οι κρατήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, για μια συναρπαστική έκθεση τον Ιούνιο.» Αξίζει να σημειωθεί ότι θα αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά χωρίς Electronic Entertainment Expo (E3) από το 1996.

    [UPDATE]: O Electronic Software Association (ESA) ανακοίνωσε και επίσημα την ακύρωση της Ε3 2020.

    Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης (11 Μαρτίου) και αναφέρει τα εξής: «Μετά από προσεκτική διαβούλευση με τις εταιρείες - μέλη, σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια όλων στη βιομηχανία (του gaming), τους οπαδούς, το προσωπικό, τους εκθέτες και φυσικά τους συνεργάτες μας, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε την E3 2020. Mε την ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19), αισθανόμαστε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτό το πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο. Είμαστε δυσαρεστημένοι που δεν θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε φέτος την εκδήλωση για τους οπαδούς και τους υποστηρικτές μας, αλλά είμαστε σίγουροι πως αυτή είναι μία σωστή απόφαση. Η ομάδα μας βρίσκεται σε επαφή με εκθέτες και επισκέπτες για την πλήρη αποζημίωσή τους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο μία online διοργάνωσης - με ανακοινώσεις από τη βιομηχανία (του gaming) - τον Ιούνιο του 2020.»