Plaisio @ CES 2024 | Με έμφαση στην AI οι νέες LG OLED TVs

    H LG ήταν άλλη μία εταιρεία που μπήκε δυναμικά στον χορό της AI κατά τη φετινή CES κι αν κάποιος έχει αμφιβολίες επ’ αυτού, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στη νέα γκάμα τηλεοράσεων OLED που παρουσίασε στο Λας Βέγκας.

    LG OLED CES24 Main

    Αυτές διακρίνονται σε τέσσερα μοντέλα: την B4 OLED (στις 48, 55, 65 και 77 ίντσες), την C4 OLED (στις 42, 48, 55, 65, 77 και 83 ίντσες), την G4 OLED (στις 55, 65, 77, 83 και 97 ίντσες) και την Signature OLED M4 (στις 65, 77, 83 και 97 ίντσες). Από τεχνικής άποψης δεν έχουμε πολλές διαφορές σε σχέση με πέρυσι -κάτι που, εδώ που τα λέμε, δεν ήταν απαραίτητο, μιας και οι περυσινές σειρές της LG ήταν απλά εξαιρετικές. Οι βασικές διαφοροποιήσεις (πέραν του αναμενόμενου φρεσκαρίσματος) εντοπίζονται επί της ουσίας στο μεγαλύτερο εύρος όσον αφορά στον δυναμικά εναλλασσόμενο ρυθμό ανανέωσης που πλέον φτάνει αντί για τα 120 Hz, στα 144 Hz, τη στιγμή που η σειρά G4 υποστηρίζει πλέον τεχνολογία Micro Lens Array σε όλες τις διαστάσεις της.

     

    Σε ό,τι έχει να κάνει με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), αυτή αφορά κατά βάση τα πιο premium μοντέλα G4 OLED και Signature M4 OLED, αφού αυτά είναι που ενσωματώνουν τον νέο επεξεργαστή α11. Όσο για τις άλλες δύο προτάσεις, η μεν C4 OLED «φοράει» τον επεξεργαστή α9 ενώ η δε B4 OLED που είναι και η πιο προσιτή οικονομικά, έρχεται με τον επεξεργαστή α8 (αλλά τουλάχιστον έχει ενισχυθεί με θύρες HDMI 2.1 για 4K gaming στα 120 Hz).

     

    Σύμφωνα με την νοτιοκορεατική κατασκευάστρια, ο επεξεργαστής α11 προσφέρει 70% ανώτερη απόδοση στα γραφικά και 30% υψηλότερη ταχύτητα επεξεργασίας συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα η λειτουργία Upscale να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, προσφέροντας καθαρή εικόνα με ομαλή κίνηση, καθώς η AI έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει το περιεχόμενο και να προσαρμόζει κατάλληλα τις σχετικές ρυθμίσεις.

     

    LG-OLED-CES24-1

     

    Όσον αφορά στο λειτουργικό των τηλεοράσεών της, η LG παρουσίασε τη νέα έκδοση (24) του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος webOS 24, η οποία αναμένεται να περάσει και σε αρκετά από τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας.

     

    Στις βασικές αλλαγές του, το γεγονός πως οι κάρτες πλέον περνούν πιο κάτω στην οθόνη, αποκαλύπτοντας έξτρα επιλογές όταν ο κέρσορας πάει επάνω τους. Ακόμα υποστηρίζονται έως και 10 προφίλ χρηστών με δυνατότητα προστασίας μέσω PIN. Πέραν του webOS 24, η LG παρουσίασε και το πρόγραμμα webOS Re:New, βάσει του οποίου εγγυάται δωρεάν ενημερώσεις για μία πενταετία, τουτέστιν μέχρι και το 2028. Στα θετικά του συγκεκριμένου, το γεγονός ότι καλύπτει ακόμα και μοντέλα 8K που κυκλοφόρησαν το 2022.