Plaisio @ CES 2024 | H Samsung Transparent MICRO LED TV αφήνει στόματα ανοιχτά!

    Αν και δεν πρόκειται να τη δούμε στην αγορά, τουλάχιστον μέσα στους επόμενους μήνες, όπως συμβαίνει με άλλα προϊόντα (π.χ. την LG Signature OLED T), η νέα διάφανη και εξαιρετικά εντυπωσιακή οθόνη της Samsung μας δίνει μία πολύ καλή ιδέα για το μέλλον που οραματίζεται.

    Samsung-Transparent-MicroLED-CES24-Main

    Όπως αναφέραμε, η διάφανη οθόνη της Samsung (το πάνελ της οποίας βασίζεται στην τεχνολογία Micro-LED) δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά άμεσα, ωστόσο όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η τεχνολογία είναι εξαιρετική για «καθαρή, ανεμπόδιστη εικόνα για διάφορες περιπτώσεις χρήσης τόσο σε οικιακά ή εταιρικά περιβάλλοντα». Αυτό που μπορούμε να πούμε εμείς, είναι ότι είναι μία εξαιρετικά εντυπωσιακή τεχνολογία που μας άφησε… άναυδους.

     

    Samsung-Transparent-MicroLED-CES24-1

     

    Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι μία από τις τρεις τεχνολογίες «διαφάνειας» που έχει φέρει η Samsung στον εντυπωσιακό χώρο της στην έκθεση CES 2024, και η πραγματικότητα είναι ότι από μακριά, είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσεις ή να δείξεις προτίμηση σε κάποια.

     

    Παρόλα αυτά, κάτω από το μικροσκόπιο, είναι φανερό ότι η «διάφανη» τεχνολογία εικονοστοιχείων Micro-LED λειτουργεί διαφορετικά από τα εικονοστοιχεία τεχνολογίας OLED ή LCD. Το τελικό αποτέλεσμα πάντως είναι ίδιο, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με οθόνες που σου επιτρέπουν να δεις… απέναντι αν και η υλοποίηση μέσω Micro-LED δείχνει «πιο διάφανη» σε κάθε περίπτωση.

     

    Samsung-Transparent-MicroLED-CES24-2

     

    Κάθε τεχνολογία θα έχει την εφαρμογή της, και βεβαίως το κόστος της. Το πιθανότερο πάντως -λόγω του τελευταίου- είναι να δούμε τέτοιες οθόνες σε εταιρικά περιβάλλοντα παρά στο σαλόνι μας. Αυτό που βρήκαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, είναι αυτό που υποστηρίζει η Samsung, ότι δηλαδή «διαθέτουν αρθρωτό σχεδιασμό που επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόσει το σχήμα, το μέγεθος ή την αναλογία ώστε να ταιριάζουν σε οποιονδήποτε χώρο».