Plaisio @ CES 2024 | Ντεμπούτο για τις νέες OLED οθόνες της Samsung

    Με τρία νέα μοντέλα αναμένεται να εμπλουτίσει τη γκάμα οθονών της η Samsung το 2024. Ο λόγος για τις Odyssey OLED G6, G8 και G9 που παρουσιάστηκαν στην CES.

    Samsung-OLED-CES24-Main

    Η Odyssey OLED G6 (G60SD) είναι η μικρότερη σε μέγεθος καθώς έρχεται με διαγώνιο 27 ιντσών. Προσφέρει ανάλυση 2.560 x 1.440 pixels η οποία μπορεί να μην εντυπωσιάζει με μία πρώτη ανάγνωση, ωστόσο ο εξωφρενικός ρυθμός ανανέωσης των 360 Hz έρχεται να κάνει τη διαφορά (και σημειώνουμε εδώ πως μπορεί η LG να παρουσίασε gaming οθόνη στα 480 Hz, η ανάλυσή της ωστόσο είναι στα 1080p). Διαθέτει φωτισμό CoreLighting+ στο πίσω τμήμα της και μεταλλική, προσαρμόσιμη βάση, ενσωματώνει τεχνολογία OLED Glare-Free για ελαχιστοποίηση των αντανακλάσεων, υποστηρίζει AMD FreeSync™ Premium Pro και έρχεται με πιστοποίηση VESA DisplayHDR True Black 400.

     

    Συνεχίζουμε με τη μεσαία πρόταση της σειράς, Odyssey OLED G8 (G80SD), η οποία — αν και 32 ιντσών — είναι εντυπωσιακά λεπτή αφού έχει προφίλ 3,9 χιλ. Όπως και το μικρότερο μοντέλο, διαθέτει μεταλλική βάση, φωτισμό CoreLighting+ και επεξεργαστή Neo Quantum, ενώ τρέχει το λειτουργικό σύστημα Tizen της Samsung (που με τη σειρά του προσφέρει πρόσβαση σε μια σειρά από πολύ χρήσιμες λειτουργίες και εργαλεία όπως SmartThings Hub, Game Hub, Multi View και Multi Control για μεταφορά κειμένου και αρχείων με drag & drop μεταξύ οθόνης και άλλων συμβατών συσκευών Samsung).

     

    Samsung-OLED-CES24-1

     

    Η OLED G8 είναι ανάλυσης 4K με ρυθμό ανανέωσης της τάξης των 240 Hz. Εξοπλίζεται δε με όλες τις απαραίτητες θύρες Ι/Ο, τουτέστιν δύο HDMI 2.1 και μία DisplayPort 1.4 καθώς και USB hub.

     

    Τέλος, η Odyssey OLED G9 (G95SD) αποτελεί τη ναυαρχίδα της σειράς. Μιλάμε για μία κυρτή οθόνη 49 ιντσών που περνά την παραγωγικότητα σε άλλο επίπεδο. Το πάνελ OLED της διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και λόγο διαστάσεων 32:9 με ανάλυση 5.120 x 1.440 pixels. Αν και πρόκειται για μία θηριώδη οθόνη, είναι άκρως σταθερή χάρη στη μεταλλική της βάση, με τον φωτισμό CoreLighting+ να δημιουργεί μια όμορφη εικόνα στο πίσω τμήμα της.

     

    Φέρει πιστοποίηση VESA DisplayHDR True Black 400, υποστηρίζει AMD FreeSync™ Premium Pro, ενώ είναι εφοδιασμένη με τις ίδιες θύρες που έχουν κι άλλες δύο. Με μία πρόχειρη ματιά στα τεχνικά της χαρακτηριστικά πάντως, η Odyssey OLED G9 δεν επιδεικνύει δραματικές διαφορές σε σχέση με το περσινό μοντέλο — με το εντυπωσιακό design της να αποτελεί την μοναδική εξαίρεση.

     

    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2024 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!