Ο ψηφιακός βοηθός AI της Microsoft, Copilot, έρχεται στα Windows 10

    Μέσω μίας ανάρτησης στο επίσημο blog για τα Windows, η Microsoft έκανε γνωστό ότι ο ψηφιακός βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης με την ονομασία Copilot θα διατεθεί και για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows 10.

    Windows 10 Copilot

    Ο ψηφιακός βοηθός Copilot θα διατεθεί αρχικά στους χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insider και χρησιμοποιούν την έκδοση 22H2 των Windows 10. Η ενημέρωση προεπισκόπησης έχει την ονομασία Windows 10 22H2 Build 19045.3754 (KB5032278) και είναι διαθέσιμη στο Release Preview Channel.

     

    Μετά την εγκατάσταση της έκδοσης Windows 10 22H2 Build 19045.3754, το κουμπί Copilot θα εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών (Taskbar). Αν ο χρήστης το πατήσει, το Copilot στα Windows θα κάνει την εμφάνιση του στη δεξιά πλευρά της οθόνης χωρίς να καλύπτει το περιεχόμενο που αναπαράγεται στο περιβάλλον εργασίας ή να παρεμβαίνει ή να μπλοκάρει ανοικτά παράθυρα εφαρμογών.

     

    Να αναφέρουμε, ότι μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης προεπισκόπησης του Νοεμβρίου (KB5032278), οι Windows Insiders στο κανάλι Release Preview με συσκευές που «τρέχουν» την έκδοση 22H2 των Windows 10 και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Copilot στα Windows το συντομότερο δυνατό από τη στιγμή που θα διατεθεί, μπορούν να μεταβούν στις «Ρυθμίσεις» του λειτουργικού συστήματος και στη συνέχεια στο «Ενημέρωση και ασφάλεια» και κατόπιν στο «Windows Update» για να ενεργοποιήσουν την επιλογή «Εγκατάσταση ενημερώσεων το συντομότερο δυνατό». Στη συνέχεια μπορούν να πατήσουν το «Έλεγχος για ενημερώσεις».

     

    Η συγκεκριμένη ενημέρωση θα διατεθεί σταδιακά κατά τους επόμενους μήνες, οπότε αν επιθυμούν να λάβουν το Copilot στον υπολογιστή τους το ταχύτερο δυνατόν θα χρειαστεί να προβούν στα παραπάνω βήματα.

     

    Οι συσκευές/υπολογιστές με Windows 10 Pro έκδοση 22H2 που είναι διαχειριζόμενες από οργανισμούς δεν θα συμπεριληφθούν στο αρχικό «rollout» του Copilot στα Windows. Οι συσκευές Windows 10 Enterprise και Education έκδοση 22H2 επίσης δεν θα συμπεριληφθούν στο αρχικό λανσάρισμα/διάθεση του Copilot στα Windows.

    Να θυμίσουμε ότι ο ψηφιακός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft αρχικά ήταν να διατεθεί μόνο για τους χρήστες των Windows 11. Η εταιρεία άλλαξε γνώμη και πλέον προορίζεται να διατεθεί ευρέως και για τους χρήστες των Windows 10.