iOS 16: Εμφάνιση του ποσοστού της μπαταρίας στο iPhone!

    Με τo iOS 16 η Apple επανέφερε την εμφάνιση του ποσοστού της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης. Παράλληλα, σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα widget στην οθόνη Αφετηρίας για να παρακολουθείτε τα επίπεδα…

    iOS16-Battery-Status-3
    Με τo iOS 16 η Apple επανέφερε την εμφάνιση του ποσοστού της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης. Παράλληλα, σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα widget στην οθόνη Αφετηρίας για να παρακολουθείτε τα επίπεδα μπαταρίας ενός iPhone και των συνδεδεμένων αξεσουάρ - συμπεριλαμβανομένων των AirPods και άλλων συσκευών.

    Από το ντεμπούτο του iPhone X (2017) οι φανατικοί θαυμαστές της Apple «θρηνούσαν» για την απουσία του ποσοστού μπαταρίας από τη γραμμή κατάστασης. Με την εισαγωγή της μονάδας TrueDepth και όλων υπολοίπων καμερών και αισθητήρων που ενεργοποιούν το Face ID, η γραμμή κατάστασης κόπηκε στα δύο με αρκετό ελεύθερο χώρο στη μέση.

    Έτσι, σε όλα τα iPhone με Face ID και εγκοπή (εκτός από το iPhone SE), η Apple είχε καταργήσει τη δυνατότητα εμφάνισης του ποσοστού της μπαταρίας και οι χρήστες έπρεπε να σύρουν προς τα κάτω και να εμφανίσουν το Κέντρο Ελέγχου, προκειμένου να δουν το ποσοστό της μπαταρίας. Με το iOS 16 όλα αυτά αλλάζουν.

    Εμφάνιση του ποσοστού μπαταρίας του iPhone στη γραμμή κατάστασης
    • Σε iPhone με Face ID: Σαρώστε προς τα κάτω από την πάνω δεξιά γωνία.
    • Σε iPhone με κουμπί Αφετηρίας (Home Button): Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» > «Μπαταρία» > και μετά ενεργοποιήστε το «Ποσοστό μπαταρίας»
    Με την προσθήκη ενός widget Μπαταριών στην οθόνη Αφετηρίας
    • Αγγίξτε παρατεταμένα το φόντο της οθόνης Αφετηρίας μέχρι να αρχίσουν να αρχίσουν να τρεμοπαίζουν οι εφαρμογές.
    • Αγγίξτε το (+) στο πάνω μέρος της οθόνης και μετά κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε «Μπαταρίες».
    • Σαρώστε προς τα αριστερά και δεξιά στα widget για προβολή των επιλογών μεγέθους
    Τα διάφορα μεγέθη εμφανίζουν διαφορετικές πληροφορίες. Όταν δείτε το μέγεθος που θέλετε, επιλέξτε «Προσθήκη widget» και μετά επιλέξτε «Τέλος». Δυστυχώς, η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη σε όλα τα iPhone που δέχονται το iOS 16, αφού σύμφωνα με την σελίδα υποστήριξης της Apple τα μοντέλα iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini και iPhone 13 mini δεν θα έχουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.