Φόρτιση on-the-go: Επιλέγοντας το κατάλληλο powerbank!

    Πολυάσχολη μέρα, πολλά τηλεφωνήματα, αρκετά stories στο Instagram, βιντεοκλήσεις στο Zoom, είναι και αυτή η καινούρια πίστα στο Call of Duty: Mobile. Αλήθεια, πόσες φορές έχεις δει τη μπαταρία της…

    POWER-BANKS-1
    Πολυάσχολη μέρα, πολλά τηλεφωνήματα, αρκετά stories στο Instagram, βιντεοκλήσεις στο Zoom, είναι και αυτή η καινούρια πίστα στο Call of Duty: Mobile. Αλήθεια, πόσες φορές έχεις δει τη μπαταρία της συσκευή σου να βρίσκεται «στο κόκκινο»;
    Η μπαταρία των gadget μας «κρατάει» το πολύ μια μέρα συνήθως και πάντα τελειώνει όταν τα χρειαζόμαστε. Η λύση για να μην ψάχνεις... πρίζες αλλά και για να εξασφαλίσεις ενεργειακή αυτονομία κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, όπου και αν βρίσκεσαι, είναι ένα αξιόπιστο powerbank! Διάλεξε Accessories και απογείωσε τις συσκευές σου με απίστευτες νέες δυνατότητες, ταχύτητα, ασφάλεια και στιλ!

    Τι είναι το powerbank;

    Τα powerbanks είναι φορητές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Στην αγορά κυκλοφορούν μοντέλα με διαφορετικές τεχνολογίες φόρτισης και τιμές χωρητικότητας (μετριέται σε μιλιαμπερώρια ή mAh), για αυτό - ως υποψήφιοι «ψηφιακοί νομάδες» (sic) - θα πρέπει να γνωρίζουμε από πριν ποιες ή πόσες συσκευές θα φορτίζουμε με αυτό. Για την κατασκευή τους συνήθως χρησιμοποιούνται μπαταρίες Lithium-Polymer (Li-Po) και Lithium-Ion (Li-Ion), οι οποίες αντέχουν από 200 έως 1000 κύκλους φόρτισης, ανάλογα με την ποιότητα των κυψελών και της χημικής τους σύνθεσης.

    Τι πρέπει να προσέξεις κατά την επιλογή ενός powerbank;

    Προκειμένου να είναι πραγματικά χρήσιμο ένα powerbank θα πρέπει να παρέχει - τουλάχιστον - έναν πλήρη κύκλο φόρτισης για τη συσκευή που σε ενδιαφέρει. Δες πόσα mAh αποδίδει η μπαταρία της συσκευής που σκοπεύεις να φορτίζεις και επίλεξε ένα προϊόν που να παρέχει παραπάνω από τη διπλάσια χωρητικότητα (αν π.χ. το smartphone σου ενσωματώνει μπαταρία με χωρητικότητα 2800mAh, συστήνεται να προμηθευτείς ένα powerbank των 6000mAh, που θα σου προσφέρει περίπου δύο κύκλους φόρτισης). Ενδεικτικά: Powerbank των 5.000mAh μπορεί να φορτίσει ένα iPhone X (2716 mAh) περίπου 1,2 φορές. Η επιλογή ενός powerbank με βάση την χωρητικότητα είναι απλή: όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο (that's what she said). Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη η ενεργειακή του πυκνότητα τόσο μεγαλύτερες και οι διαστάσεις του (όπως και το βάρος του). Άλλο 2.000mAh και άλλο 20.000mAh!

    Χρειάζομαι περισσότερες θύρες;

    Τα περισσότερα (και πιο «απλά») μοντέλα παρέχουν μία τυπική έξοδο USB Type-A (5V 1A), η οποία αρκεί για να φορτίσεις ένα απλό κινητό τηλέφωνο ή ένα smartphone. Αν όμως σε ενδιαφέρει να φορτίζεις ταυτόχρονα παραπάνω από μία συσκευές (smartphones, tablets, drones, φωτογραφικές μηχανές, action-cams, MP3 players κ.ά.), τότε χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο powerbank, εφοδιασμένο με τον ανάλογο αριθμό εξόδων. Εκτός από τις τυπικές θύρες USB, τα πλέον σύγχρονα μοντέλα εξοπλίζονται και με ειδικές θύρες, οι οποίες παρέχουν διαφορετική τάση φόρτισης (για τη φόρτιση συσκευών που απαιτούν μεγαλύτερη τάση, π.χ. tablets), καθώς και συμβατότητα με αποκλειστικά πρότυπα ταχείας ή υπερταχείας φόρτισης (Apple Fast Charging, MediaTek Pump Express, OnePlus Dash Charge, Oppo SuperVooc, Qualcomm Quick Charge, Samsung Adaptive Fast Charging κ.ο.κ.), για να φορτίζεις τις συσκευές σου σε χρόνο... dt.

    Διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά μοντέλα!

    Εκτός από τη χωρητικότητα, την απόδοση, το βάρος και τις διαστάσεις, τα powerbanks διαφοροποιούνται και ως προς τη χρήση ή την αντοχή τους:
    • Mοντέλα με μεταλλικό ή ελαστικό περίβλημα για μεγαλύτερη αντοχή.
    • Μοντέλα με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, για να καταργήσεις τα καλώδια.
    • Mοντέλα με ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ και αδιαβροχοποίηση για τολμηρούς εξερευνητές.
    • Mοντέλα με ενσωματωμένο φακό.
    • Mοντέλα με θύρες USB υψηλής απόδοσης (Power Delivery ή PD), τα οποία μπορούν να τροφοδοτήσουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών συσκευών - ακόμα και συμβατούς φορητούς υπολογιστές.
    •  Μοντέλα με ξεχωριστά χρώματα και σχέδια, για να απογειώσεις το στυλ σου.
    Οι δυνατότητές τους είναι πραγματικά εκπληκτικές!

    Φορτιστές αυτοκινήτου: ενέργεια on-the-go!

    Έμπλεξες στην κίνηση και η μπαταρία του smartphone σου ετοιμάζεται να σε εγκαταλείψει, ενώ ξέχασες να πάρεις μαζί σου το «πιστό» σου powerbank; Ιδανικοί για ταξίδια, περιηγήσεις και καθημερινά δρομολόγια, οι φορτιστές αυτοκινήτου αποτελούν την ιδανική λύση! Με μία ή περισσότερες θύρες για περισσότερες συσκευές, πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας, εξαιρετική ενεργειακή απόδοση και πιστοποιημένη απόδοση, οι προτάσεις αυτές τροφοδοτούν αποτελεσματικά τα gadgets σου από το υπερβολικό ρεύμα, την υπερφόρτωση ή την υπερθέρμανση, ενώ παράλληλα προσφέρουν αποτελεσματικότερη φόρτιση, κάθε φορά. Όποια και αν είναι η τεχνολογία φόρτισης που ακολουθεί ο κατασκευαστής τους (Apple Fast Charging, MediaTek Pump Express, OnePlus Dash Charge, Oppo SuperVOOC, Qualcomm Quick Charge, Samsung Adaptive Fast Charging κ.ο.κ.), μπορούν να αναπληρώσουν τις μπαταρίες των συσκευών σου, συνδέοντάς τες με την παροχή του αυτοκινήτου σου!

    Γιατί να επιλέξεις ένα επώνυμο προϊόν;

    Στα καταστήματα Πλαίσιο και στο Plaisio.gr θα βρεις μια πληθώρα αξιόπιστων μοντέλων, για να επιλέξεις το κατάλληλο με βάση τις ανάγκες σου! Είτε θέλεις απλά να δίνεις ένα μικρό boost στη μπαταρία του smartphone σου για να «βγει» η ημέρα, είτε χρειάζεσαι εκείνο που θα φορτίζει δύο ή περισσότερες συσκευές και γρήγορα, υπάρχουν προτάσεις για κάθε γούστο και «βαλάντιο». Εδώ θα βρεις επώνυμα Powerbanks τελευταίας τεχνολογίας, για να φορτίζεις τις συσκευές σου γρήγορα, απροβλημάτιστα και με απόλυτη ασφάλεια!

    Tips & Tricks

    • Μεγαλύτερη χωρητικότητα σημαίνει περισσότερες φορτίσεις για το smartphone, το smartphone ή τις άλλες συσκευές σου. Ωστόσο, τα powerbanks μεγάλης ενεργειακής πυκνότητας απαιτούν περισσότερο χρόνο φόρτισης για να αναπληρώσουν τις μπαταρίες τους.
    • Ένας άτυπος κανόνας που μπορεί να σε βοηθήσει είναι να επιλέξεις ένα powerbank με τουλάχιστον 500mAh ~ 1.000mAh περισσότερα από τη χωρητικότητα της συσκευής ή των συσκευών που θέλεις να φορτίζεις, εξασφαλίζοντας στα σίγουρα έναν ολόκληρο κύκλο φόρτισης.
    • Μην εκθέτεις το powerbank σε υπερβολικά υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.
    • Φρόντισε να το έχεις πάντα φορτισμένο, ώστε να είναι έτοιμο τη στιγμή που θα το χρειαστείς.
    • Όπως όλες οι μπαταρίες, κάθε «παροπλισμένα» powerbanks πρέπει να καταλήγει στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.