13 Ταινίες για να δεις στο Halloween

Ψάχνεις την επόμενη ταινία που θα σε κάνει για μέρες να ανάβεις όλα τα φώτα στο σπίτι; Μάζεψε την παρέα, φτιάξε ποπ-κορν και πάτα το play!

Halloween 2023 horror films

Το Halloween είναι εδώ και είτε σου αρέσει είτε όχι, εξελίσσεται σταδιακά σε θεσμό. Γι'αυτό λοιπόν κι εμείς, πιστοί στους θεσμούς και τις παραδόσεις, σου προτείνουμε 13 ταινίες τρόμου που στριμάρουν τώρα για να δεις με την παρέα σου και να... Hallo-win τις εντυπώσεις.

Horror ταινίες στο Netflix

Deliver us from Evil

Έτος: 2014
Διάρκεια: 118’
Δες το trailer

Βασισμένο σε μια σειρά από πραγματικές ιστορίες, το Ξόρκισε το Κακό παρουσιάζει έναν αστυνόμο, ο οποίος παρά τα προσωπικά του προβλήματα ξεκινά να ερευνά μια σειρά από ανεξήγητα εγκλήματα. Ενώνει τις δυνάμεις του με έναν ιερέα εξειδικευμένο στους εξορκισμούς και μαζί πολεμούν τις δαιμονικές δυνάμεις που μαστίζουν την πόλη τους. Πραγματικά γεγονότα και δαιμονικές δυνάμεις; Spooky!

 


 

Gerald’s Game (Το Παιχνίδι του Τζέραλντ)

Έτος: 2017
Διάρκεια: 103’
Δες το trailer

Ένα αθώο παιχνίδι ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, μετατρέπεται ξαφνικά σε μάχη για την επιβίωση, καθώς η σύζυγος, Τζέσι, καλείται να αντιμετωπίσει τους δαίμονες στο κεφάλι της αλλά και αυτούς που κρύβονται στις σκιές του φαινομενικά άδειου σπιτιού. Ίσως δεν ήταν και τόσο αθώο το παιχνίδι.

 


 

El Hoyo (The Platform / Η Πλατφόρμα)

Έτος: 2019
Διάρκεια: 94’
Δες το trailer

Ένα μυστηριώδες μέρος, μια απερίγραπτη φυλακή, μια τρύπα με άγνωστο αριθμό επιπέδων και δύο κρατούμενους σε κάθε επίπεδο, και με μια πλατφόρμα που κατεβάζει φαγητό για όλους, μετατρέπει την κράτηση σε μια απάνθρωπη μάχη για επιβίωση αλλά και την ευκαιρία για αλληλεγγύη. Μια φυλακή σε άλλο επίπεδο!

 


 

The Blair Witch Project

Έτος: 1999
Διάρκεια: 81’
Δες το trailer

Αναζητώντας έναν τοπικό θρύλο, τρεις επίδοξοι ντοκιμαντεράδες κάνουν πεζοπορία για να βρουν την Blair Witch. Έναν χρόνο αργότερα, δεν υπάρχει ούτε ίχνος τους εκτός από το υλικό που άφησαν πίσω τους. Ποιος ξέρει τι απέγιναν; Υπήρχε όντως κάποια υπερφυσική δύναμη στις σκιές που οδήγησε στην εξαφάνισή τους; Όπως και να έχει, κάτι είδαν. Μπορεί ο μύθος να είναι πραγματικότητα;

 


 

Apostle (Απόστολος)

Έτος: 2018
Διάρκεια: 130’
Δες το trailer

Το 1905, ο Τόμας ταξιδεύει σε ένα αποκομμένο νησί για να σώσει την αδερφή του, την οποία έχει απαγάγει μια μυστηριώδης αίρεση που ζητά λύτρα για την ασφαλή επιστροφή της. Σύντομα, όμως, η αίρεση θα το μετανιώσει που τα έβαλε μαζί του. Δεν τον ξέρουν καλά αυτόν.

Horror ταινίες στο Disney+

The Menu (Το Μενού)

Έτος: 2022
Διάρκεια: 107’
Δες το trailer

Περιμένοντας μια γαστρονομική πανδαισία, μερικοί πλούσιοι φίλοι της γαστρονομίας καταφθάνουν στο Χόθορν, για να γευτούν τα γκουρμέ πιάτα ενός πασίγνωστου σεφ. Επιτέλους, η ώρα της αναμονής τελειώνει και όλα είναι έτοιμα, όμως κανείς δεν ξέρει τα σχέδια του σεφ που ξεπερνά τα όρια της γεύσης εδώ και δεκαετίες. Τώρα είναι η ώρα για το απόγειο της καριέρας του. Είναι έτοιμο το κοινό;

 


 

Ready or Not (Είσαι Έτοιμος;)

Έτος: 2019
Διάρκεια: 95’
Δες το trailer

Για να πείσει τα πεθερικά της ότι είναι άξια σύζυγος του γιού τους, η Γκρέις πρέπει να επιβιώσει τη νύχτα του γάμου της κατά την διάρκεια της οποίας, όλο το σόι του γαμπρού θα την κυνηγάει για να τη σκοτώσει. Αυτές είναι οι παραδόσεις της οικογένειάς του άλλωστε.

 


 

The Hills Have Eyes (Αίμα στους Λόφους)

Έτος: 2006
Διάρκεια: 107’
Δες το trailer

Στην 30η επέτειό τους, ένα ζευγάρι ταξιδεύει μαζί με τα 3 παιδιά, τον γαμπρό και την εγγονή του. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμφωνούν ότι υπάρχουν πολλά καλύτερα πράγματα να κάνουν, τους κάνουν το χατίρι. Τα πράγματα γίνονται δυσοίωνα όταν σε κάποιο βενζινάδικο, ο υπάλληλος τους προτείνει μια παράκαμψη που τους πηγαίνει μέσα από τους λόφους στην έρημο, όπου δεν είναι μόνοι τους. Και όλα αυτά για να κάνουν το χατίρι στους γονείς τους.

 


 

The Sixth Sense (Η Έκτη Αίσθηση)

Έτος: 1999
Διάρκεια: 107’
Δες το trailer

Ο Μάλκομ είναι ένας παιδοψυχολόγος που παίρνει βραβείο την νύχτα που τον επισκέπτεται ένας δυσαρεστημένος πρώην ασθενής του. Μετά από αυτήν τη συνάντηση, ο Μάλκομ αναλαμβάνει να θεραπεύσει ένα παιδί με τα ίδια συμπτώματα, το οποίο «βλέπει νεκρούς ανθρώπους». Περνάει πολύ χρόνο με το παιδί, παρά τη δυσαρέσκεια της συζύγου του, ενώ η μητέρα του παιδιού έχει φτάσει στα όριά της και ο Μάλκομ φαίνεται να είναι η μόνη ελπίδα.

 


 

Buffy, the Vampire Slayer (Μπάφι η Βαμπιροφόνισσα)

Έτος: 1992
Διάρκεια: 86’
Δες το trailer

Η Μπάφι έχει την ιδανική ζωή (για έφηβη στη δεκαετία του ’90 στις ΗΠΑ), δημοφιλής και με χρόνο για ψώνια και παρέες, και δεν είχε ιδέα ότι ήταν προορισμένη να προστατεύσει τον κόσμο από τους βρικόλακες. Αρνούμενη, αρχικά, το κάλεσμα, ανακαλύπτει ότι πρέπει να το πάρει στα σοβαρά, ενώ ταυτόχρονα παραμένει φυσιολογική. Καθώς οι φίλοι της αρχίζουν να την παρατάνε, βρίσκει βοήθεια στο πρόσωπο του Πάικ, ενός απόκληρου της κοινωνίας, και μαζί πολεμάνε τους βρικόλακες.

Horror ταινίες στο Cinobo

The Cabin in the Woods (Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος)

Έτος: 2011
Διάρκεια: 95’
Δες το trailer

Πέντε έφηβοι πηγαίνουν για το Σαββατοκύριακο σε ένα απομονωμένο σπιτάκι στο δάσος, όπου δεν έχουν τρόπο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Ξαφνικά, η πόρτα του κελαριού ανοίγει από μόνη της και κάνουν αυτό που θα κάναμε όλοι μας, πηγαίνουν για εξερεύνηση. Ανάμεσα στα παλιά αντικείμενα, υπάρχει ένα βιβλίο από το οποίο διαβάζουν ένα απόσπασμα που ξυπνάει μια οικογένεια δολοφονικών ζόμπι.

 


 

Spoorloos (The Vanishing / Χωρίς Ίχνος)

Έτος: 1988
Διάρκεια: 107’
Δες το trailer

Ο Ρεξ και η Σάσκια, ένα νεαρό ζευγάρι, βρίσκονται σε διακοπές. Κατά τη διάρκεια μιας στάσης τους, η Σάσκια εξαφανίζεται και ο Ρεξ αφιερώνει τα επόμενα τρία χρόνια στην αναζήτησή της. Αργότερα, αρχίζει να λαμβάνει καρτ ποστάλ από τον απαγωγέα, ο οποίος υπόσχεται να του αποκαλύψει τι απέγινε η Σάσκια, αλλά η αλήθεια είναι πιο ζοφερή από ό,τι είχε τολμήσει να φανταστεί ο Ρεξ.

 


 

It Comes at Night (Έρχεται τη Νύχτα)

Έτος: 2017
Διάρκεια: 91’
Δες το trailer

Μια νεαρή οικογένεια που ζητάει καταφύγιο, σε έναν κόσμο που μαστίζεται από μια απόκοσμη απειλή, έρχεται να ταράξει την κατά τα άλλα ήρεμη ζωή του Πωλ και της δικής του οικογένειας, και την ασφάλειά τους στο απομονωμένο σπιτάκι τους. Παρά τις καλές προθέσεις και των δύο οικογενειών, η καχυποψία και η παράνοιά τους εντείνονται καθώς η απειλή πλησιάζει, ξυπνώντας τερατώδη ένστικτα στον Πωλ, αφού μαθαίνει πως το τίμημα για τη σωτηρία της οικογένειάς του είναι η ίδια του η ψυχή.