Φτιάχνουμε τον ΙΔΑΝΙΚΟ χώρο μελέτης σε 5 μόλις βήματα!

Νέα σχολική χρονιά, νέοι στόχοι. Σίγουρα, έχεις πείσει τον εαυτό σου πως φέτος θα βάλεις τα δυνατά σου! Καλύτεροι βαθμοί στα διαγωνίσματα, λιγότερα «χρωστούμενα» μαθήματα σε κάθε εξάμηνο… Αυτά όμως, προϋποθέτουν σωστή μελέτη.

χώρος μελέτης

Νέα σχολική χρονιά, νέοι στόχοι. Σίγουρα, έχεις πείσει τον εαυτό σου πως φέτος θα βάλεις τα δυνατά σου! Καλύτεροι βαθμοί στα διαγωνίσματα, λιγότερα «χρωστούμενα» μαθήματα σε κάθε εξάμηνο… Αυτά όμως, προϋποθέτουν σωστή μελέτη. Δεν έχει σημασία πόση ώρα θα καθίσεις στο γραφείο για διάβασμα. Σημασία έχει, αυτή η ώρα να είναι ποιοτική και κυρίως, παραγωγική! 

 

Κάνε μία καλή αρχή, διαμορφώνοντας σωστά το χώρο μελέτης. Σε 5 μόλις βήματα, μπορείς να έχεις τον ιδανικό χώρο για διάβασμα… Πάρε χαρτί και μολύβι και πάμε να τα δούμε ένα-ένα!

Step #01

Δώσε βάση στους πρωταγωνιστές: Γραφείο + Καρέκλα

 

Πώς θα δημιουργήσεις τον ιδανικό χώρο μελέτης χωρίς το κατάλληλο γραφείο και τη σωστή καρέκλα; Από την αρχή λοιπόν, θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή, ώστε να επιλέξεις αυτά που σε εξυπηρετούν και σου ταιριάζουν περισσότερο. Δηλαδή: Ένα γραφείο που να χωράει με άνεση όλα όσα θα χρειαστεί να έχει στην επιφάνειά του, κατά την καθημερινή σου μελέτη.

 

✔️ Ένα γραφείο που να χωράει με άνεση όλα όσα θα χρειαστεί να έχει στην επιφάνειά του, κατά την καθημερινή σου μελέτη.

 

  • @Work Γραφείο Edge White
  • Quadrifoglio Γραφείο Exe Beech
  • @Work Γραφείο Alloy

✔️ Μία καρέκλα που να προσαρμόζεται στο ύψος σου και να ταιριάζει με το σωματότυπό σου.

  • @Work Καρέκλα Γραφείου Angle
  • @Work Καρέκλα Γραφείου Posh
  • @Work Καρέκλα Γραφείου Top II Μαύρη

Τι σημαίνει εργονομική καρέκλα και πώς θα επιλέξεις τη σωστή; Διάβασε τον πλήρη οδηγό αγοράς καρέκλας από τον Plaisio Expert και θα σου λυθούν όλες οι απορίες!

Step #02

Βάλε τα πράγματά σου σε τάξη 

 

Πού να χωρέσουν τόσα βιβλία, τετράδια και σημειώσεις; Φίλε μαθητή ή φοιτητή, σου έχουμε τη λύση για να σταματήσει να επικρατεί το «χάος» στο δωμάτιο. Επίλεξε την ιδανική για εσένα βιβλιοθήκη ή συρταριέρα που θα βάλει τα πράγματά σου σε τάξη και θα διατηρεί το χώρο τακτοποιημένο. Έτσι, το μυαλό σου θα είναι μόνο στη μελέτη και όχι στα… γύρω-γύρω!

  • @Work Ραφιέρα Home
  • @Work Βιβλιοθήκη Chess
  • Quadrifoglio Συρταριέρα Beech

Step #03

Χάρισε την προσωπική σου πινελιά στο χώρο

 

Από τη μία, ο χώρος μελέτης δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή σου. Από την άλλη όμως, δε γίνεται και να λείπουν τα διακοσμητικά. Το αντίθετο θα λέγαμε μάλιστα! Η διακόσμηση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι κατά τη διαμόρφωση του χώρου μελέτης. Τα διάφορα αξεσουάρ γραφείου και διακοσμητικά θα δώσουν χαρακτήρα στο δωμάτιο, θα χαρίσουν στο χώρο μελέτης την προσωπική σου πινελιά και θα σε κάνουν να νιώθεις οικεία σε αυτόν. Αρκεί να επιλέξεις τα κατάλληλα. Αυτά δηλαδή που ταιριάζουν χρωματικά και αισθητικά, που δεν είναι περιττά και που δε δεσμεύουν άδικα ωφέλιμο χώρο.

Image
χώρος μελέτης step#03

Step #04

Επίλεξε το σωστό φωτισμό… είναι το Α και το Ω!

 

Πέρα του ότι θα αναδείξει τις επιλογές σου όσον αφορά τα χρώματα και τη διακόσμηση, ο σωστός φωτισμός προσφέρει οπτική άνεση που βοηθά τόσο στην ψυχική υγεία, όσο και στην αύξηση της απόδοσης και της συγκέντρωσης την ώρα του διαβάσματος. Προτίμησε φωτιστικά με δυνατότητα προσαρμογής της έντασης φωτισμού, καθώς αυτό σε βοηθά να ξεκουράζεις τα μάτια σου από τα σκοτεινά σημεία!

Step #05

Οργάνωσε σωστά την επιφάνεια εργασίας σου

 

Η οργανωμένη επιφάνεια του γραφείου, σε βοηθάει να γίνεις πιο παραγωγικός. Απλά φέρε στο μυαλό σου την εξής εικόνα… να ψάχνεις ένα σημαντικό έγγραφο και να μην το βρίσκεις πουθενά! Όλη αυτή την ώρα, που ψάχνεις τα συρτάρια, τα βιβλία, κάτω/πάνω από το γραφείο… ακόμα και στην κουζίνα, ξέρεις πόση πολύτιμη ώρα χάνεις από τη μελέτη σου; Και το κυριότερο, ξέρεις πόσο πολύ χάνεις τον ειρμό της σκέψης και τη συγκέντρωσή σου;

 

Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα (και γρήγορα), όταν τακτοποιείς την επιφάνεια εργασίας σου συχνά. Μπορεί να απαιτείται από εσένα μία μικρή προσπάθεια, όμως πίστεψέ μας αξίζει τον κόπο! Και επειδή το δύσκολο είναι να κάνεις την αρχή… Παρακάτω σου έχουμε «μερικά σωτήρια» tips!

Image
χώρος μελέτης

  Αρχειοθέτησε τα έγγραφά σου ανά κατηγορία σε ντοσιέ. Έτσι, θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα.

  Προτίμησε λίγα προσωπικά αντικείμενα πάνω στο γραφείο, για να μην αποσπάται η προσοχή σου.

  Απόφυγε να κρατάς σημειώσεις σε μικρά χαρτάκια ή κομμένα φύλλα τετραδίου και προτίμησε ένα ημερολόγιο ή ένα σημειωματάριο.

  Άφησε κενό το χώρο δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να ελέγχεις τα έγγραφά σου εύκολα. 

Μιας που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει «για τα καλά» το διάβασμα, τι λες; Μήηηηπως είναι ευκαιρία να ασχοληθείς με το χώρο σου; Και να θυμάσαι… Σημασία έχει να σου αρέσει και να τον αισθάνεσαι «δικό σου». Μόνο έτσι θα θέσεις γερά θεμέλια για μία παραγωγική χρονιά!

 

Για εμάς εδώ στο Πλαίσιο 🔴, κάθε σχολική χρονιά είναι σημαντική. Και γι’ αυτό σου έχουμε τα καλύτερα σχέδια, στις καλύτερες τιμές και σε μία τεράαααστια ποικιλία για να διαλέξεις. Από έπιπλα μέχρι και το παραμικρό αξεσουάρ γραφείου που θα κάνει το χώρο σου, τον ΤΕΛΕΙΟ spot για μελέτη!