Τίτλοι τέλους για την online λειτουργία των WiiU και 3DS το 2024

    Μετά το κλείσιμο του eShop για το WiiU και το 3DS, ακολουθούν οι υπόλοιπες online υπηρεσίες!

    WiiU and New 2DS XL

    Τέλος εποχής για μια ακόμη φορά για το 3DS και το Wii U, αφού μετά τον τερματισμό της λειτουργίας του eShop, έρχεται ο τερματισμός της online υποστήριξής τους στις αρχές του Απριλίου του 2024.

     

    Αυτό σημαίνει πως multiplayer παιχνίδια (ανταγνωνιστικά και συνεργατικά), υπηρεσίες, leaderboards και ανταλλαγή data παύουν να λειτουργούν εντελώς. Οι παίκτες θα λαμβάνουν μυνήματα λάθους μόλις προσπαθήσουν να προσπελάσουν τις ανάλογες υπηρεσίες μετά τον τερματισμό.

    Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η Nintendo εξέδωσε Q&A στο οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως ο τερματισμός μπορεί να επέλθει νωρίτερα ανάλογα με την δυσκολία συντήρησης του κατάλληλου εξοπλισμού. Η Pokémon Bank στο 3DS θα παραμείνει ενεργή μετά τον τερματισμό των υπηρεσιών, καθώς και θα υπάρξουν εξαιρέσεις για υπηρεσίες που προσφέρονται απο τρίτους, οι οποίες δεν είναι στην δικαιοδοσία της Nintendo.

     

    Παρ' όλα αυτά, ακόμα και μετά τον τερματισμό των υπηρεσιών και για το άμεσο μέλλον, το 3DS και το WiiU θα μπορούν να λάβουν αναβαθμίσεις λογισμικού καθώς και θα επιτρέπεται στους παίκτες να ξανακατεβάσουν τις αγορές τους.