Stumble Guys | Ο κλώνος του Fall Guys στην κορυφή των mobile game charts!

    Συγκεντρώνοντας έσοδα 21 εκατομμυρίων δολαρίων και έχοντας 160 εκατομμύρια λήψεις στο ενεργητικό του, το free-to-play online battle royale Stumble Guys της Φινλανδικής Kitka Games έχει κατακτήσει τα…

    Stumble-Guys-Main
    Συγκεντρώνοντας έσοδα 21 εκατομμυρίων δολαρίων και έχοντας 160 εκατομμύρια λήψεις στο ενεργητικό του, το free-to-play online battle royale Stumble Guys της Φινλανδικής Kitka Games έχει κατακτήσει τα game charts σε iOS και Android!
    Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για κλώνο του δημοφιλούς τίτλου Fall Guys: Ultimate Knockout (Mediatonic/Epic Games/Devolver Digital), ο οποίος παρά την επιτυχημένη πορεία του σε PC και κονσόλες δεν έχει δώσει «σημάδια ζωής» σε mobile πλατφόρμες, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο! Σύμφωνα με την Appmagic, το Stumble Guys έχει φέρει στα ταμεία της Kitka Games περίπου 21,5 εκατομμύρια δολάρια από την ημέρα της κυκλοφορίας του και έχει εγκατασταθεί πάνω από 163 εκατομμύρια φορές. Τα δεδομένα εσόδων της Appmagic δεν περιλαμβάνουν τις κρατήσεις της Apple και της Google, επομένως η ακαθάριστες δαπάνες των χρηστών είναι υψηλότερες κατά 30%. Παράλληλα, δεν αντιπροσωπεύουν τα έσοδα από τις (in-game) προβολές διαφημίσεων. Τη στιγμή που γράφουμε αυτό το άρθρο, ο εν λόγω τίτλος βρίσκεται στην 1η θέση της λίστας με τα δωρεάν (casual) παιχνίδια για iPhone σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σύμφωνα με την Sensor Tower βρίσκεται στην 7η και 8η θέση του Google Play, σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα. [caption id="attachment_84989" align="alignnone" width="900"] © Kitka Games Oy 2022[/caption] Η Kitka Games πραγματοποίησε το λανσάρισμα (soft launch) του Stumble Guys τον Οκτώβριο του 2020 (το Fall Guys κυκλοφόρησε σε PS4 και PC τον Αύγουστο του 2020) και είχε κατά μέσο όρο περίπου 60-80.000 λήψεις ανά ημέρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πριν κυκλοφορήσει παγκοσμίως τον Ιανουάριο του 2021. Έκτοτε ακουλούθησε ανοδική πορεία, με αποκορύφωμα την 25η Ιουνίου του 2022, όπου 1.500.000 παίκτες το κατέβασαν σε μια μέρα. Ο ιστότοπος της Kitka Games ισχυρίζεται πως οι «αρένες» του φιλοξενούν περισσότερους από 18 εκατομμύρια παίκτες σε καθημερινή βάση. Όχι και άσχημα για ένα στούντιο που σύμφωνα με το LinkedIn έχει μόνο πέντε άτομα προσωπικό! Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!