Highlights & Trailers | Τι είδαμε στο San Diego Comic-Con 2022!

    Το Comic-Con International: San Diego ή SDCC άνοιξε για άλλη μία χρονιά τις πύλες του στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, προσφέροντας ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και reveal/teaser trailers για οτιδήποτε…

    STP-S3-SDCC
    Το Comic-Con International: San Diego ή SDCC άνοιξε για άλλη μία χρονιά τις πύλες του στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, προσφέροντας ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και reveal/teaser trailers για οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από τον κόσμο του φανταστικού!
    Ένα μοναδικό τετραήμερο αφιερωμένο υπερήρωες, δράκους, ξωτικά και κάθε λογής φανταστικά πλάσματα, sci-fi κόμικς και βιβλία, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, κινούμενα σχέδια, ομοιώματα, boardgames και cardgames, με χιλιάδες οπαδούς, πολλοί εκ των οποίων παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις ντυμένοι με τις στολές των χαρακτήρων που θαυμάζουν. Το Comic-Con International: San Diego ξεκίνησε το 1970 σαν έκθεση περιοδικών κόμικ, συγκεντρώνοντας ελάχιστους επισκέπτες, φτάνοντας σήμερα είναι το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας, με τα εισιτήρια να εξαφανίζονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και την επισκεψιμότητα να αγγίζει ακόμα και τους 167.000 επισκέπτες (2015). Ως φεστιβάλ-θεσμός αποτελεί μίας πρώτης τάξεως αφορμή για την παρουσίαση νέων κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και διαδικτυακών παραγωγών (ακόμα και βιντεοπαιχνιδιών). Για αυτό και εμείς επιλέξαμε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις από ό,τι έρχεται τους επόμενους μήνες και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:
    Αποκαλύφθηκε η πέμπτη φάση του MCU
    Η Marvel Studios έδωσε αρκετές πληροφορίες για το μέλλον των κινηματογραφικών/τηλεοπτικών της παραγωγών, αποκαλύπτοντας και το πλάνο της πέμπτης φάσης του MCU (Marvel Cinematic Universe), η οποία θα ξεκινήσει μετά το Black Panther: Wakanda Forever (το οποίο θα ολοκληρώσει την τέταρτη φάση) με την έλευση του Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Εδώ είναι όλοι οι τίτλοι της πέμπτης φάσης και οι ημερομηνίες/χρονικά «παράθυρα» κυκλοφορίας τους, όπως επιβεβαιώθηκαν από τον Kevin Feige:
    • Ant-Man and the Wasp: Quantumania - 17 φεβρουαρίου του 2023
    • Secret Invasion - Άνοιξη του 2023
    • Guardians of the Galaxy Vol. 3 - 5 Μαΐου του 2023
    • Echo - Καλοκαίρι του 2023
    • Loki Season 2 - Καλοκαίρι του 2023
    • The Marvels - 28 Ιουλίου του 2023
    • Blade - 3 Νοεμβρίου του 2023
    • Ironheart - Φθινόπωρο του 2023
    • Agatha: Coven of Chaos - Χειμώνα του 2023/2024
    • Daredevil: Born Again - Άνοιξη του 2024
    • Captain America: New World Order - 3 Μαΐου του 2024
    • Thunderbolts - 26 Ιουλίου του 2024
    Εδώ να κάνουμε μία μεγάλη παρένθεση και να αναφερθούμε στο Multiverse Saga, το οποίο αποτελείται από διάφορες ταινίες και εκπομπές του Disney+ από την τέταρτη, πέμπτη και έκτη (ναι, καλά διαβάσατε) φάση του MCU, με τον πρόεδρο της Marvel Studios να κάνει μία προεπισκόπηση του πλάνου ανάπτυξής του για τα επόμενα τρία χρόνια. [caption id="attachment_85493" align="alignnone" width="800"] Image Credits: ©2022 Disney and its related entities.[/caption] Συγκεκριμένα, το επόμενο κεφάλαιο του MCU θα περιλαμβάνει μία νέα ταινία των Fantastic Four (η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2024) αλλά δύο ταινίες Avengers: το Avengers: Kang Dynasty που θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου του 2025 και το Avengers: Secret Wars που θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου του 2025. Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ταινίες δεν θα φέρουν τη σκηνοθετική υπογραφή των αδερφών Russo. Η Marvel Studios έδωσε στη δημοσιότητα και ένα νέο Official Trailer για την τηλεοπτική σειρά She-Hulk: Attorney at Law, η οποία θα έρθει αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Disney+ στις 17 Αυγούστου. Αναφερόμαστε φυσικά στη δικηγόρο Jennifer Walters/She-Hulk (Tatiana Maslany), η οποία μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό δέχεται μετάγγιση αίματος από τον ξάδερφό της Bruce Banner/The Hulk (Mark Ruffalo) και αποκτά – περίπου – αντίστοιχες δυνάμεις με εκείνον. Αποκορύφωμα του συγκεκριμένου κλιπ: ο «Διάβολος του Χελς Κίτσεν» κάνει την πρώτη επίσημη επανεμφάνισή του... Υπάρχει ένας άλλος κόσμος που μας περιμένει όλους όταν κλείνουμε τα μάτια και κοιμόμαστε. Ένα μέρος που το λένε «Dreaming», όπου ο Sandman, ο κύριος των ονείρων, δίνει μορφή στους πιο ενδόμυχους φόβους και τη φαντασία μας… Αλλά όταν αιχμαλωτίζεται απρόσμενα και κρατείται για έναν αιώνα, η απουσία του πυροδοτεί μια σειρά γεγονότων που θα αλλάξει τόσο τον κόσμο των ονείρων όσο και τον πραγματικό κόσμο για πάντα. Για να αποκαταστήσει την τάξη, θα πρέπει να ταξιδέψει σε διαφορετικούς κόσμους και χρονικές περιόδους, για να επανορθώσει για τα λάθη που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, συναντώντας ξανά παλιούς φίλους και εχθρούς, γνωρίζοντας νέες οντότητες, τόσο απόκοσμες όσο και ανθρώπινες, στη διαδρομή... Βασισμένη στην πολυβραβευμένη σειρά κόμικ του Neil Gaiman, ενός από τους πλέον επιτυχημένους συγγραφείς στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού, το «The Sandman» συνδυάζει αρμονικά τη σύγχρονη μυθοπλασία με τη σκοτεινή φαντασία και το ιστορικό δράμα. Ο «Βασιλιάς των Ονείρων» έρχεται στις οθόνες μας στις 5 Αυγούστου, αποκλειστικά στο Netflix.
    Star Trek: Picard
    Το πρώτο Teaser Trailer για την τρίτη και τελευταία σεζόν του Star Trek: Picard αποκαλύφθηκε, φέρνοντας μαζί του πολλούς από τους αγαπημένους χαρακτήρες του Star Trek: The Next Generation - συμπεριλαμβανομένων των Geordi La Forge, Worf, Dr. Beverly Crusher, Deanna Troi και William Riker. Η επιστροφή του πληρώματος του Star Trek: The Next Generation ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των εορτασμών της φετινής First Contact Day και ο «showrunner» του Picard, Terry Matalas, είχε αναφέρει πως η επιστροφή τους για την τελική αυτή αποστολή του ήταν αναπόφευκτη. Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για τηλεοπτική προβολή από την Paramount+ το 2023. [caption id="attachment_85496" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 2022 Paramount[/caption]
    Star Trek: Lower Decks
    Με την υπόδικη Captain Freeman (Dawnn Lewis) να δοκιμάζεται όπως ποτέ άλλοτε μετά το φινάλε της δεύτερης σεζόν, η Mariner (Tawny Newsome), η Tendi (Noël Wells), ο Boimler (Jack Quaid) και ο Rutherford (Eugene Cordero) βρίσκονται σε μια σειρά από νέες περιπέτειες - μεταξύ των οποίων ένα ταξίδι στο Deep Space 9. Το Season 3 Comic-Con Trailer του Star Trek: Lower Decks υπαινίσσεται τι θα κάνει το πλήρωμα του USS Cerritos στην 3η σεζόν της σειράς κινουμένων σχεδίων, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην Paramount+ στις 25 Αυγούστου. Επίσης, οι ήρωές μας θα έχουν και ένα επεισόδιο «crossover» στη δεύτερη σεζόν του Star Trek: Strange New Worlds, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2023.
    Black Adam
    Μετά από μια σχεδόν δεκαετία στην παραγωγή, ο Black Adam του DCEU (DC Extended Universe) καταφθάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Οκτωβρίου και το νέο Comic-Con Sneak Peek Trailer υπαινίσσεται κάποιες από τις ηθικές επιλογές που θα αντιμετωπίσει ο παντοδύναμος αντι-ήρωας που ενσαρκώνει στην ταινία ο γνωστός σε όλους μας Dwayne «The Rock» Johnson. Η ταινία θα εισάγει και τα μέλη των Justice Society of America (μιας ομάδας παρόμοιας με εκείνης του Justice League), όπως τον Hawkman (Aldis Hodge), τον Atom Smasher (Noah Centineo), τον Doctor Fate (Pierce Brosnan) και την Cyclone (Quintessa Swindell), αλλά και της κακιάς ομάδας Intergang.
    Shazam: Fury of the Gods
    Το Shazam: Fury of the Gods, η συνέχεια του Shazam του 2019, μεταφέρει τη μαγική δράση των υπερήρωων των DC/New Line Cinema στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Δεκεμβρίου. Το πρώτο SHAZAM! FURY OF THE GODS - Official Trailer παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ενός πάνελ από την Warner Bros. Entertainment, αποκαλύπτοντας την Helen Mirren (Hespera) και τη Lucy Liu (Kalypso) ως ένα ζευγάρι πανίσχυρων υπερκακών χαρακτήρων.
    Lord of the Rings: Rings of Power
    H πλοκή της πολυαναμενόμενης σειράς «The Lord of the Rings: The Rings of Power» θα εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια της θρυλικής Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης, χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του «Χομπιτ» και του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών». H επερχόμενη επική σειρά θα μας μεταφέρει σε μία εποχή όπου σφυρηλατήθηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασιλεία ανέβηκαν σε μεγάλη δόξα και καταστράφηκαν, απίθανοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρέμονταν από μια κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός ο οποίος γράφτηκε ποτέ από την πένα του J.R.R. Tolkien, κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο στο σκοτάδι...
    Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
    Ο Chris Pine (Edgin) είναι ένας βάρδος που σχεδιάζει και παίζει λαούτο, η Michelle Rodriguez (Holga) είναι μία βάρβαρη, ο Regé-Jean Page (Xenk) είναι πολεμιστής, ο Justice Smith (Simon) είναι μάγος και η Sophia Lillis (Doric) είναι μία δρυΐδης που αλλάζει... μορφή. Μαζί τους και ο Hugh Grant στο ρόλο του κακού Forge Fitzwilliam. Μια ομάδα από απίθανους τυχοδιώκτες, τα μέλη της οποίας αναλαμβάνουν μια επική ληστεία για να ανασύρουν ένα χαμένο λείψανο, αλλά τα πράγματα... στραβώνουν ανεπανόρθωτα όταν συναντούν τους «λάθος ανθρώπους». Το Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάρτιο του 2023, μεταφέροντας τον πλούσιο κόσμο και το παιχνιδιάρικο πνεύμα του θρυλικού παιχνιδιού ρόλων (RPG) στη μεγάλη οθόνη σε μια ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση περιπέτεια.
    Moon Girl and Devil Dinosaur
    Η εν λόγω διασκεδαστική σειρά κινουμένων σχεδίων της Disney Television Animation έρχεται με ένα τρομερό voice cast. Έχουμε και λέμε: Alison Brie, Daveed Diggs, Maya Hawke (Stranger Things), Jennifer Hudson, Cobie Smulders, Craig Robinson, Indya Moore, May Calamawy (Moon Knight), Method Man (!), Wesley Snipes (!!) και η αστροναύτης Dr. Mae Jemison (!!!). Εντυπωσιακό; Τι, όχι; Οκ. Πρωταγωνιστεί και ο Laurence Fishburne, ο οποίος μάλιστα συνδέεται και με το καλλιτεχνικό κομμάτι της σειράς. Το Moon Girl and Devil Dinosaur έρχεται το 2023 σε Disney+ και Disney Channel, με την Diamond White να πρωταγωνιστεί ως Lunella Lafayette, μια 13χρονη υπεριδιοφυΐα που συνεργάζεται με έναν... δεινόσαυρο! Στην Gotham City υπάρχει ακόμα μια... νυχτερίδα και θα φροντίσει να το μάθουν όλοι. Η προστασία των αδύναμων «κυλάει» στις φλέβες της και θα είναι πάντα κομμάτι του εαυτού της, ανεξάρτητα από την πραγματική της ταυτότητα. Οι πολίτες της Gotham χρειάζονται ένα σύμβολο για να πιστέψουν, και δεν υπάρχει κανένας καλύτερος από την Batgirl. Προπαραγγείλετε το Gotham Knights και αποκτήστε το 233 Kustom Batcycle Skin.
    Mythic Quest
    Η κωμωδία του Apple TV που διαδραματίζεται στους χώρους εργασίας ενός στούντιο βιντεοπαιχνιδιών - δημιούργημα των Charlie Day, Megan Ganz και Rob McElhenney - επιστρέφει αυτό το φθινόπωρο. Το Season 3 Official Teaser φέρνει τους ήρωές μας αντιμέτωπους με το... metaverse, καθώς και ένα νέο χαρακτήρα στο πρόσωπο του Joe Manganiello.
    I Am Groot
    Ο χαριτωμένος (και ως συνήθως λακωνικότατος) χαρακτήρας των Marvel Studios και βασικό μέλος των Guardians of the Galaxy επιστρέφει. Το I Am Groot, μια συλλογή από πέντε πρωτότυπα μικρά επεισόδια, έρχεται αποκλειστικά στο Disney+ στις 10 Αυγούστου.
    Teen Wolf
    Όταν το φεγγάρι είναι... γεμάτο, ο Teen Wolf «μεταμορφώνεται» από ταινία σε τηλεοπτική εκπομπή και μετά πάλι σε ταινία. Η υπηρεσία Paramount+ παρουσίασε ένα Teen Wolf: The Movie Comic-Con Teaser Trailer για μια ταινία που επανενώνει το καστ της τηλεοπτικής εκπομπής του 2011, συμπεριλαμβανομένων των Tyler Posey, Crystal Reed και Tyler "Superman" Hoechlin. Οι παραπάνω συμμετείχαν σε 6 ολόκληρες σεζόν «λυκανθρώπινων» περιπετειών, οι οποίες εμπνεύστηκαν από την ομώνυμη ταινία της δεκαετίας του '80 με τον Michael J. Fox. Αυτή τη φορά έχουμε «Shadow Ninjas» (?) και ακόμα περισσότερη υπερφυσική δράση.
    National Treasure: Edge of History
    Στην τηλεοπτική επανεκκίνηση του Disney+ για το κυνήγι του θησαυρού δεν θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τον Nicolas Cage σε νέες περιπέτειες αλλά θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους οι Harvey Keitel και Justin Bartha. Το National Treasure: Edge of History Teaser Trailer παρουσιάζει τη Lisette Olivera ως εκπρόσωπο μιας νέας γενιάς εξερευνητών και κυνηγών εθνικών θησαυρών.
    John Wick: Chapter 4
    Ο επαγγελματίας δολοφόνος της καρδιάς μας, John Wick, επιστρέφει μαζί με το σύνολο των δεξιοτήτων και πλέον καταδιώκεται από το High Table. Ο Laurence Fishburne επιστρέφει ως Bowery King, ο Ian McShane ως Winston (διευθυντής του Continental Hotel και φίλος του John Wick), ο Lance Reddick ως Charon (θυρωρός στο ξενοδοχείο Continental στη Νέα Υόρκη) και η Rina Sawayama ως Akira. Το καστ της ταινίας ολοκληρώνουν οι Donnie Yen, Shamier Anderson, Bill Skarsgård, Hiroyuki Sanada, Scott Adkins και Clancy Brown σε ρόλους που δεν έχουν αποκαλυφθεί.
    Beavis και Butt-Head
    Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μια νέα ταινία «Beavis and Butt-Head» (Beavis and Butt-Head Do the Universe), ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι θρυλικοί metalheads του Mike Judge είναι έτοιμοι να κάνουν δυναμικό comeback. Οι δύο χαρακτηριστικοί 90s-era-defining χαρακτήρες - τους οποίους γνωρίσαμε μέσα από την συχνότητα του MTV - θα επιστρέψουν στις οθόνες μας αποκλειστικά στην υπηρεσία Paramount+ στις 4 Αυγούστου, με τον δημιουργό τους να εκτελεί και χρέη παραγωγού (τα παλαιότερα επεισόδια της σειράς, όπως και η ταινία, είναι διαθέσιμα μέσω του Paramount+).
    Μικρά αλλά σημαντικά...
    • The Wheel of Time | Season 3: το Amazon Prime Video για την παραγωγή της τρίτη σεζόν της τηλεοπτικής φαντασίας The Wheel of Time, πριν καν ξεκινήσει να προβάλλεται η δεύτερη (η Amazon ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από μικρά κλιπ τα οποία θα προηγηθούν της δεύτερης σεζόν).
    [caption id="attachment_85476" align="alignnone" width="800"] Image Credit: © 1996-2022, Amazon.com[/caption]
    • X-Men '97: η πολυαναμενόμενη αναβίωση της εμβληματικής σειράς κινουμένων σχεδίων της Marvel από τη δεκαετία του '90 θα κάνει ντεμπούτο στο Disney+ το φθινόπωρο του 2023.
    [caption id="attachment_85478" align="alignnone" width="800"] Image Credits: ©2022 Disney and its related entities.[/caption]
    • Spider-Man | Freshman Year: δεν γνωρίζουμε αν έχετε ακουστά το συγκεκριμένο χαρακτήρα αλλά για κάποιο λόγο του αξίζει η δική του σειρά κινουμένων σχεδίων. Το Spider-Man: Freshman Year θα «στριμάρει» (που αλλού) στο Disney+ το 2024.
    [caption id="attachment_85479" align="alignnone" width="800"] Image Credits: ©2022 Disney and its related entities.[/caption]
    • What If...? | Season 2: η εξαιρετική σειρά κινουμένων σχεδίων της Marvel θα επιστρέψει στο Disney+ στις αρχές του 2023. Η πρώτη σεζόν έφερε στην επιφάνεια πολλά στοιχεία για το Multiverse, τα οποία αποδείχθηκαν σημαντικά στις πρόσφατες ταινίες του MCU, οπότε ίσως η δεύτερη σεζόν να αποτελέσει επίσης ένα πεδίο δοκιμών για πιο... περίεργα πράγματα!
    [caption id="attachment_85477" align="alignnone" width="800"] Image Credits: ©2022 Disney and its related entities.[/caption]
    • Marvel Zombies: μιλώντας για το What If...?, ένα από τα επεισόδια μας πήγε σε έναν διαφορετικό πολυσύμπαν όπου κυριαρχούσαν οι... νεκροί. Αυτό επεκτείνεται σε μια ολόκληρη σειρά κινουμένων σχεδίων με τον τίτλο Marvel Zombies, η οποία αναμένεται στο Disney+ το 2024.