Snapdragon Wear 4100: Τα νέα smartwatches θα υποστηρίζουν κάμερες 16MP

    Η Qualcomm αποκάλυψε πρόσφατα τη νέα οικογένεια chipsets για wearable devices, τα Snapdragon Wear 4100 και Snapdragon Wear 4100+. Τα δύο νέα chipsets για smartwatches και άλλες συσκευές είναι σε…

    Snapdragon 4100_5
    Η Qualcomm αποκάλυψε πρόσφατα τη νέα οικογένεια chipsets για wearable devices, τα Snapdragon Wear 4100 και Snapdragon Wear 4100+. Τα δύο νέα chipsets για smartwatches και άλλες συσκευές είναι σε γενικές γραμμές όμοια. Επομένως, ενσωματώνουν το βασικό system-on-chip με τον επεξεργαστή γενικής χρήσης (CPU) και τον επεξεργαστή γραφικών (GPU) και διάφορους άλλους συνεπεξεργαστές, ελεγκτές και στοιχεία όπως PMIC, WiFi, Bluetooth, RFFE και RF για τα modem/ GPS κ.ά. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο νέα chipsets που τοποθετεί και το «+» στην ονομασία του Snapdragon Wear 4100+ είναι ένας συνεπεξεργαστής AON (Always-On co-processor) για τις λειτουργίες/ καταστάσεις χαμηλής ισχύος (low-power states/ modes). Ο συγκεκριμένος συνεπεξεργαστής βελτιστοποιεί τη κατανάλωση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μπορεί να «δείχνει» έως και 64K/ 16-bit χρώματα (από 16/ 4-bit στη περίπτωση του Wear 3100) διαχειρίζεται τη συνεχή παρακολούθηση των καρδιακών παλμών και του ύπνου, αναλαμβάνει τη μέτρηση των βημάτων, τα ξυπνητήρια και τα χρονόμετρα καθώς και τη δόνηση/ απτική ανάδραση κ.ά. Επίσης ανταποκρίνεται ταχύτερα στο «tilt-to-wake» σε σχέση με το παρελθόν.

    Το chipset Snapdragon Wear 4100+, που θα δούμε και περισσότερο στα smartwatches του μέλλοντος, κατασκευάζεται σε κλίμακα 12nm και ενσωματώνει επεξεργαστή με τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 1,7GHz και τον επεξεργαστή γραφικών Adreno 504 και ενσωματώνει ελεγκτή μνήμης που υποστηρίζει RAM τύπου LPDDR3 στα 750MHz καθώς και storage τύπου eMMC 4.5. Επιπλέον ενσωματώνει dual ISPs για την υποστήριξη αισθητήρων κάμερας 16MP (αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως κάποια μελλοντικά smartwatches θα ενσωματώνουν κάμερα).

    Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορήσουν αρκετές συσκευές με κάποιο από τα παραπάνω chipsets και το Wear OS της Google (ή την έκδοση open source του λειτουργικού συστήματος για φορετές συσκευές).