Σκούπα ρομπότ για... ΑΝΕΤΟ καθάρισμα!

    Θες να σκουπίζεις κάθε μέρα, χωρίς... να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ; Τότε μία σκούπα ρομπότ είναι ιδανική για εσένα!

    Σκούπα ρομπότ

    Η σκούπα-ρομπότ περιφέρεται στο σπίτι και «μαζεύει» σκόνη και υπολείμματα από δάπεδο και χαλιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι επιφάνειες να διατηρούνται συνέχεια καθαρές... Ξεκούραστα! Λοιπόν, τι λες... Σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα; Οι σκούπες-ρομπότ ενσωματώνουν πολλές τεχνολογίες/χαρακτηριστικά, που κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη και αποτελεσματική. Οπότε συνυπολόγισέ τα με την τιμή, όταν έρθει η ώρα να επιλέξεις τη συσκευή σου. Έτσι, θα έχεις κάνει το καλύτερο deal.

    Τα χαρακτηριστικά που «μετράνε»

     

    Χαρτογράφηση

     

    Ο βασικός λόγος που αγοράζεις μία σκούπα-ρομπότ είναι η ανεξαρτησία της. Και αυτό διότι, η συσκευή «τριγυρνάει» στα δωμάτια και σκουπίζει... μόνη της! Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της ειδικής τεχνολογίας που δημιουργεί έναν εικονικό χάρτη του σπιτιού. Μάλιστα, κάποια μοντέλα αποτυπώνουν αυτόν το χάρτη και σε εφαρμογή. Έτσι, μπορείς να περιορίζεις το καθάρισμα στα δωμάτια που θες ή γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή την πρόοδο του σκουπίσματος.

     

    Αισθητήρες πλοήγησης

     

    Η σκούπα-ρομπότ μένει... εκτός κινδύνου! Μέσω των αισθητήρων πλοήγησης, η σκούπα ανιχνεύει τις σκάλες, τα διάφορα μικροαντικείμενα ή ακόμα και τα κατοικίδια. Και τα προσπερνάει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να κινείται με ασφάλεια στο σπίτι, χωρίς να «κολλάει» σε εμπόδια ή να προσκρούει σε έπιπλα.

    Συμβατές εφαρμογές

     

     

     

    Οι έξυπνες συσκευές «κατακτούν» και το σκούπισμα, αφού οι περισσότερες σκούπες-ρομπότ της αγοράς συγχρονίζονται, μέσω Wi-Fi, με συμβατές εφαρμογές. Αρκεί να κάνεις download στο κινητό σου το app. Από εκεί και στο εξής... Όλα γίνονται άνετα! Αφού, με το που χαρτογραφηθεί το σπίτι σου, μπορείς να προγραμματίσεις τις ώρες καθαρισμού, τις ζώνες καθαρισμού, τις απαγορευμένες ζώνες κλπ.

     

    Φωνητικές Εντολές

     

     

     

     

    Εκτός από τις εφαρμογές, πολλές έξυπνες σκούπες-ρομπότ «υπακούν» στις φωνητικές σου εντολές μέσω Voice Assistants. Έριξες ψίχουλα κατά λάθος; Εεεεεε... προφανώς και δεν πειράζει! Φώναξε τη σκούπα-ρομπότ να «καθαρίσει για χάρη σου»!

    Σφουγγάρισμα

     

     

     

     

    Στην αγορά υπάρχουν ξεχωριστές συσκευές ρομπότ για σκούπισμα και σφουγγάρισμα. Όμως! Για εσένα που δε θες να... πολυμπλέκεις τα πράγματα, υπάρχουν και τιμιότατες σκούπες-ρομπότ, που διαθέτουν λειτουργία σφουγγαρίσματος. Για να απλοποιείς τις διαδικασίες καθαρισμού στο μέγιστο!

    Αυτόματο άδειασμα

     

     

     

     

    Κάθε ρομποτική σκούπα έχει ενσωματωμένο έναν κάδο περιορισμένης χωρητικότητας, στον οποίο συγκεντρώνεται η σκόνη και τα υπολείμματα. Και τον οποίο πρέπει να αδειάζεις τακτικά, για να κρατήσεις υψηλή την απόδοση της συσκευής. Βέβαια, στην περίπτωση που η ρομποτική σκούπα διαθέτει ειδική βάση αδειάσματος, η διαδικασία μπορεί να αραιώσει. Καθώς, με το που γεμίσει ο κάδος της σκούπας, η συσκευή πάει από μόνη της στη βάση, αδειάζει και επανέρχεται για να συνεχίσει με το καθάρισμα.

     

    Εννοείται ότι «βασικά» χαρακτηριστικά, όπως είναι η απορροφητικότητα της σκούπας (μονάδα μέτρησης PA) και η αυτονομία της μπαταρίας (mAh) είναι εξίσου σημαντικά. Επομένως, λάβε τα όλα υπόψη σου. Για να κάνεις τη σωστότερη επιλογή για το σπίτι σου.