Απρ 7, 4:34μμ

    Ψηφιακή Μέριμνα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για το voucher αξίας 200€

    Το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας που εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και θα χαρίσει σε μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, ίσες ευκαιρίες στην ψηφιακή εκπαίδευση, είναι πλέον γεγονός. Τη…

    Ψηφιακή Μέριμνα 7
    Το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας που εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και θα χαρίσει σε μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, ίσες ευκαιρίες στην ψηφιακή εκπαίδευση, είναι πλέον γεγονός. Τη Δευτέρα 5 Απριλίου δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για την υποβολή των πρώτων αιτήσεων επιχορήγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ψηφιακής Μέριμνας, από τους δικαιούχους του Α’ κύκλου του προγράμματος. Ήδη ο αριθμός των ενδιαφερόμενων που έσπευσαν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα της αίτησης, είναι εντυπωσιακός. Ψηφιακή Μέριμνα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για το voucher αξίας 200€

    Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν σήμερα αίτηση για το voucher αξίας 200 ευρώ;

    Από τις 5 Απριλίου, η πλατφόρμα δέχεται αιτήσεις από οικογένειες που ανήκουν στον Α’ κύκλο του προγράμματος, είναι εγκεκριμένες να λαμβάνουν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ για τη χρονιά 2020 και εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.  

    Πώς μπορεί κάποιος να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής του στο πρόγραμμα;

    Αρχικά, με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet, μπορεί κάποιος εύκολα να συνδεθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας, για να συμπληρώσει την αίτηση. Στη συνέχεια, αν ανήκει στον Α’ Κύκλο δικαιούχων, η πλατφόρμα θα του ζητήσει: - τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) - τη δήλωση της βαθμίδας φοίτησης κάθε παιδιού και κάποια περαιτέρω στοιχεία σχετικά με την εκπαίδευσή τους (όπως τον αριθμό σχολικού μητρώου για τους μαθητές) - την επαλήθευση του προσωπικού του αριθμού κινητού τηλεφώνου, στο οποίο θα λάβει τους κωδικούς των voucher, εφόσον εγκριθεί η αίτησή του.  

    Μέχρι πότε μπορεί να υποβληθεί η αίτηση επιχορήγησης;

    Οι δικαιούχοι του Α’ Κύκλου της Ψηφιακής Μέριμνας, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

    Πώς πραγματοποιείται ο έλεγχος και η τελική επιλογή των δικαιούχων;

    Ο έλεγχος και η επιλογή των οικογενειών που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα, γίνεται αυτόματα, με τη διασταύρωση των στοιχείων που υποβάλλονται στην πλατφόρμα, ώστε να πραγματοποιείται εύκολα και δίχως καθυστερήσεις. Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιο από τα ηλεκτρονικά στοιχεία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, θα ζητηθεί άμεσα η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.  

    Πώς κάποιος ενημερώνεται για την έγκριση της αίτησής του;

    Μόλις η αίτησή εγκριθεί, θα λάβει τα voucher, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο που δήλωσε στην αίτησή του.  

    Πότε και πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η εξαργύρωση του voucher;

    Το voucher εξαργυρώνεται, είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του τεχνολογικού εξοπλισμού που θα επιλέξει κάποιος για το παιδί του, είτε για την κάλυψη μέρος αυτού, εφόσον ξεπερνά την αξία της επιταγής. Επιπλέον, αν μία οικογένειά, δικαιούται περισσότερα από ένα voucher, μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και 3 επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής με μεγαλύτερη αξία. Η εξαργύρωση των voucher στο κατάστημα επιλογής, ξεκινά στις 12 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουλίου.

    Ποια είναι τα εγκεκριμένα καταστήματα και ο εξοπλισμός  που συμμετέχει στο πρόγραμμα;

    Η λίστα των προμηθευτών που επιλέχθηκαν και του τεχνολογικού εξοπλισμού που συμμετέχει στο πρόγραμμα, είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην πλατφόρμα της Ψηφιακής Μέριμνας. Επισκέψου τα καταστήματα Πλαίσιο ή το plaisio.gr, για να ανακαλύψεις τις κορυφαίες προτάσεις για την αγορά του ιδανικού laptop, desktop ή tablet για το παιδί σου! Δες εδώ σε ποιες κατηγορίες μπορείς να εξαργυρώσεις το voucher των 200 ευρώ.