Plaisio @ CES 2022: Νέο Vision-S 02 Concept SUV από την Sony!

    Κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης της Sony στην CES 2022, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το Vision-S EV που είδαμε πέρυσι, μαζί με ένα νέο πρωτότυπο SUV, το οποίο ονομάζεται Vision-S 02.…

    CES-Sony-Concept-SUV-Main
    Κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης της Sony στην CES 2022, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το Vision-S EV που είδαμε πέρυσι, μαζί με ένα νέο πρωτότυπο SUV, το οποίο ονομάζεται Vision-S 02. Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη είναι η ανακοίνωση της Sony Mobility, μια νέας εταιρείας που θα επικεντρωθεί στη δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων! 
    [caption id="attachment_76006" align="alignnone" width="1000"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Με το Vision-S 02 και την ίδρυση της νέας αυτής εταιρείας η Sony επιστρέφει στο προσκήνιο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, υποδεικνύοντας πως ο ιαπωνικός κολοσσός σκοπεύει πολύ σύντομα να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του νέου Concept SUV δεν απέχει και πολύ από το πολυτελές sedan που είχαμε δει πριν από δύο χρόνια στην CES 2020, με τις διαστάσεις και τις γραμμές να προσαρμόζονται ανάλογα: το συνολικό μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 4,9 μέτρα, το πλάτος τα 1,93 μέτρα και το ύψος τα 1,65 μέτρα. [caption id="attachment_76007" align="alignnone" width="1500"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Διαθέτει ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών και αερανάρτηση, η οποία αυξάνει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έως και 15,7 εκατοστά. Εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες AWD (400 kW) συνδυαστικής απόδοσης 536 ίππων, δύναται να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα. Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι όπως θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο που φέρνει το μέλλον στο σήμερα: απέριττος, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και αναπαυτικά καθίσματα, πολλαπλές οθόνες τόσο για τους μπροστά όσο και για τους πίσω επιβάτες, πολλαπλές κάμερες, προηγμένο σύστημα infotainment με σύστημα ήχου "360 Reality Audio" και την υπηρεσία "Bravia Core for Vision-S", η οποία επιτρέπει κοινόχρηστη ή μεμονωμένη αναπαραγωγή βίντεο στην μπροστινή πανοραμική οθόνη και στις μεμονωμένες οθόνες των πίσω καθισμάτων. [caption id="attachment_76008" align="alignnone" width="1500"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Η ψυχαγωγία εντός οχήματος περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών PlayStation μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης με μια κονσόλα στο σπίτι, εκτός από τη δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών μέσω cloud (streaming). Το αυτοκίνητο διαθέτει συνολικά 40 αισθητήρες (εξωτερικά και εσωτερικά), μεταξύ των οποίων βρίσκονται κάμερες, που υποστηρίζουν αναγνώριση προσώπου, και ραντάρ τύπου LiDAR. Επί του παρόντος, η Sony ανέφερε ότι διεξάγει δοκιμές στην Ευρώπη για την κυκλοφορία των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού Επιπέδου 2+ (ADAS) σε δημόσιους δρόμους.
    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2022 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!