Author's thumbnail
    Πηγή Φιλοσίδου
    Ιουλ 19, 7:49μμ

    Παλιά συσκευή; 3 λόγοι για να την ανακυκλώσεις ΧΘΕΣ!

    Μόλις ακούς «Ανακύκλωση» φέρνεις στο μυαλό σου γυάλινα μπουκάλια, κουτάκια από αναψυκτικό, χάρτινες συσκευασίες, πλαστικό… Γιατί όχι και τις ηλεκτρικές σου συσκευές; Η ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών…

    trust_03_desktop
    Μόλις ακούς «Ανακύκλωση» φέρνεις στο μυαλό σου γυάλινα μπουκάλια, κουτάκια από αναψυκτικό, χάρτινες συσκευασίες, πλαστικό… Γιατί όχι και τις ηλεκτρικές σου συσκευές;

    Η ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών είναι πιο σημαντική απ’ όσο φαντάζεσαι. Γιατί, το να αφήσεις το παλιό σου ψυγείο ή το κλιματιστικό που χάλασε δίπλα από τον κάδο σκουπιδιών, δεν είναι λύση. Αντίθετα, αποτελεί τεράστιο πλήγμα για το περιβάλλον. Εφόσον λοιπόν μπορούμε, γιατί να μη βοηθήσουμε; Παρακάτω, 3 λόγοι που είμαστε σίγουροι ότι θα «ξυπνήσουν» την οικολογική σου συνείδηση.

    Νο1  Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

    Ήξερες ότι μπορείς να ανακυκλώνεις τις παλιές σου συσκευές, βγαίνοντας κερδισμένος… διπλά; Και όταν λέμε διπλά, το εννοούμε γιατί πρώτον, κάνεις καλό στο περιβάλλον και δεύτερον αγοράζεις ολοκαίνουρια συσκευή, εξοικονομώντας χρήματα. Το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, δηλαδή συσκευών που έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος, παρέχοντας επιδοτήσεις από 30% έως 50% για την αγορά καινούριων. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες απόκτησης του voucher πάτησε εδώ.

    Νο2  Ανακυκλώνω - Εξοικονομώ χρήματα, αλλά και ενέργεια!

    Αντικαθιστώντας τις παλιές, ηλεκτρικές συσκευές με καινούριες εξοικονομείς πολλά περισσότερα χρήματα απ’ όσα νομίζεις. Μπορεί στην αρχή η αγορά να σου φανεί ως «έξτρα» κόστος, όμως πίστεψέ μας… η διαφορά στα μηνιαία έξοδα του νοικοκυριού σου δε θα αργήσει να φανεί. Και αυτό διότι, οι σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες, που συμβάλλουν στην κατανάλωση λιγότερης ενέργειας. Και λιγότερη ενέργεια σημαίνει χαμηλότερο κόστος για εσένα και μικρότερο ενεργειακό αντίκτυπο για το περιβάλλον.

    Νο3  Ανακυκλώνω - Προστατεύω το περιβάλλον

    Όλοι μας ξέρουμε λίγο-πολύ τα θετικά της ανακύκλωσης ως δράσης. Όμως, λίγοι γνωρίζουν ότι ανακυκλώνοντας τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μας απόβλητα, αποφεύγουμε την επιβάρυνση του πλανήτη από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε αυτά και που προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές. Ακόμα, από τις «άχρηστες» για εμάς συσκευές μπορούν να ανακτηθούν αξιοποιήσιμα υλικά, όπως γυαλί, πλαστικό, μέταλλο, τα οποία μάλιστα επαναχρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέων προϊόντων.

    Αντί λοιπόν να πετάξεις τις παλιές, ηλεκτρικές συσκευές φρόντισε να τις ανακυκλώνεις. Για εμάς, είναι πανεύκολο. Και για το περιβάλλον, πολύτιμο!

     

    Γιατί… ΜΟΝΟ έτσι νιώθουμε Πλαίσιο!