Ο επερχόμενος επεξεργαστής Samsung Exynos 2200 στα 4nm θα διαθέτει RDNA2 GPU

    Η Samsung σκοπεύει να επεκτείνει τη συνεργασία της στον τομέα των γραφικών με την AMD με τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή (ή για να είμαστε περισσότερο ακριβείς SoC, System-on-Chip) Exynos 2200 (με…

    og-image
    Η Samsung σκοπεύει να επεκτείνει τη συνεργασία της στον τομέα των γραφικών με την AMD με τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή (ή για να είμαστε περισσότερο ακριβείς SoC, System-on-Chip) Exynos 2200 (με κωδικό όνομα Pamir) να ενσωματώνει GPU που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική γραφικών της Αμερικάνικης εταιρείας, RDNA2. Το νέο Samsung Exynos 2200 SoC σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα κατασκευάζεται με τη μέθοδο 4LPP (4nm Low Power Plus) και θα ενσωματώνει έναν επεξεργαστή γραφικών με κωδικό όνομα «Vοyager» που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA2 της AMD.

    Η Samsung επιθυμεί με το νέο Exynos 2200 SoC να ανταγωνιστεί το Snapdragon 895 SoC της Qualcomm που με τη σειρά του θα διαθέτει την GPU Adreno 730 και το οποίο αναμένεται επίσης να κατασκευαστεί με τη μέθοδο 4LPP της Samsung. Οι συσκευές της Samsung που θα ενσωματώνουν το νέο Exynos 2200 SoC αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στις αρχές της επόμενης χρονιάς.