Nέες Full Frame Nikon Z6/Z7: Mirrorless Reinvented!

    Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Nikon Z6 και Nikon Z7, δυο νέων mirrorless φωτογραφικών μηχανών πλήρους κάδρου (Full Frame) με φορμά FX, καθώς και των φακών NIKKOR Z, οι οποίοι διαθέτουν μια νέα…

    nikon-z7-sample-image
    Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Nikon Z6 και Nikon Z7, δυο νέων mirrorless φωτογραφικών μηχανών πλήρους κάδρου (Full Frame) με φορμά FX, καθώς και των φακών NIKKOR Z, οι οποίοι διαθέτουν μια νέα μοντούρα μεγαλύτερης διαμέτρου!

    Nikon Z6: Έμπνευση είναι αυτό που ορίζεις εσύ.

    Η Nikon Z6 διαθέτει νέο αισθητήρα BSI CMOS πλήρους κάδρου 24,5 MP, επεξεργαστή εικόνας EXPEED 6, ISO 100–51200 για εξαιρετικά καθαρές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (-4 EV), μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων (Burst Mode) στα 12 καρέ/δευτερόλεπτο και ενσωματωμένο οπτικό σύστημα απόσβεσης κραδασμών (VR) πέντε αξόνων. Ενσωματώνει ηλεκτρονικό σκόπευτρο με οθόνη OLED 3.690k-dot, το οποίο παρέχει κάλυψη κάδρου και μεγέθυνση περίπου 100% και 0,8x καθώς και οπτική γωνία διαγώνιου περίπου 37 μοιρών, εξασφαλίζοντας καθαρή και άνετη προβολή, εφάμιλλη των οπτικών σκοπεύτρων, με μειωμένη εκτροπή και ελάχιστη κούραση για τα μάτια, ακόμη και σε πολύωρες φωτογραφίσεις. H ανακλινόμενη TFT LCD οθόνη των 3.2 ιντσων - με έλεγχο ισορροπίας χρώματος και χειροκίνητο έλεγχο φωτεινότητας 11 επιπέδων - σού επιτρέπει να χρησιμοποιείς τις λειτουργίες AF και λήψης μέσω χειριστηρίων αφής, υπάρχει μία υποδοχή για κάρτα μνήμης XQD, μία υποδοχή για ακουστικά και μικρόφωνο, καθώς και ενσωματωμένες διεπαφές WiFi/Bluetooth. Το βάρος της είναι 675 γραμμάρια και οι διαστάσεις της 134mm x 100,5mm x 67,5mm. Το υβριδικό phase-detect σύστημα εστίασης (AF) διαθέτει 273 σημεία, επιτρέποντας την ευρεία κάλυψη περίπου 90% της περιοχής απεικόνισης (τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα), Single-AF με δυνατότητα εστίασης Auto-area και Wide-Area, καθώς και Continuous AF με Dynamic AF Focusing Mode για συνεχόμενη αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση του αντικειμένου. Kαταγράφει βίντεο 4K/UHD πλήρους κάδρου στα 30 καρέ/δευτερόλεπτο και 24 καρέ/δευτερόλεπτο (Full HD 120 καρέ/δευτερόλεπτο), εκτελεί υπερδειγματοληψία από τα 8K για πλάνα 4K με εντυπωσιακή ανάλυση και λεπτομέρεια, προσφέρει 10-bit N-LOG για 4x περισσότερη πληροφορία σε σύγκριση με την τυπική εγγραφή των 8-bit, ενεργό D-Lighting και δυνατότητα δημιουργίας Time Lapse 8K. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης της Nikon Z6 (διαθέσιμη μέσα στον Νοέμβριο) είναι τα 1.995 δολάρια (σώμα), ενώ για το κιτ με το φακό Nikkor 24-70mm F4 S η τιμή σκαρφαλώνει στα 2.599 δολάρια.

    Nikon Z7: Ορίζεται από τη λεπτομέρεια.

    H μεγαλύτερη Nikon Z7 έρχεται με νέο αισθητήρα BSI CMOS πλήρους κάδρου 45.7MP, επεξεργαστή εικόνας EXPEED 6, ISO 64–25600 για εξαιρετικά καθαρές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και πλούσια τονική διαβάθμιση ακόμη και κάτω από έντονο ηλιακό φως, σύστημα Picture Control, μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων (Burst Mode) στα 9 καρέ/δευτερόλεπτο και ενσωματωμένο οπτικό σύστημα απόσβεσης κραδασμών (VR) πέντε αξόνων. Ενσωματώνει μεγάλο και ευκρινές ηλεκτρονικό σκόπευτρο (3690 k-dot Quad VGA OLED EVF) το οποίο αναπαράγει τα χρώματα και τις εικόνες με φυσικό τρόπο, εμφανίζoντάς τες είτε όπως θα φαίνονται με τις ρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί είτε με προβολή φυσικής εικόνας, παρόμοια με εκείνη του οπτικού σκόπευτρου. Εδώ, το υβριδικό phase-detect σύστημα εστίασης (AF) διαθέτει 493 σημεία, επιτρέποντας την ευρεία κάλυψη περίπου 90% της περιοχής απεικόνισης, τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα, Single-AF με δυνατότητα εστίασης Auto-area και Wide-Area, καθώς και Continuous AF με Dynamic AF Focusing Mode για συνεχόμενη αυτόματη εστίαση και η παρακολούθηση του αντικειμένου. Το κλείστρο υψηλής ακρίβειας (1/8000) έχει δοκιμαστεί σε 200.000 κύκλους λειτουργίας, ενώ η μηχανή δέχεται και φακούς NIKKOR με μοντούρα F μέσω του αντάπτορα Nikon FTZ. Και αυτή καταγράφει βίντεο 4K/UHD πλήρους κάδρου στα 30 καρέ/δευτερόλεπτο & 24 καρέ/δευτερόλεπτο (Full HD 120 καρέ/δευτερόλεπτο), εκτελεί υπερδειγματοληψία από τα 8K για πλάνα 4K, διαθέτει 10-bit N-LOG για 4x περισσότερη πληροφορία σε σύγκριση με την τυπική εγγραφή των 8-bit, ενεργό D-Lighting και δυνατότητα δημιουργίας Time Lapse 8K. Διαθέτει ανακλινόμενη TFT LCD οθόνη αφής, μονή υποδοχή για κάρτα μνήμης XQD, υποδοχή για ακουστικά και μικρόφωνο, καθώς και ενσωματωμένες διεπαφές WiFi/Bluetooth. Το βάρος και οι διαστάσεις της είναι όμοιες με εκείνες της Z6. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης της Nikon Z7 (διαθέσιμη μέσα στον Σεπτέμβριο) είναι τα 3.399 δολάρια (σώμα), ενώ για το κιτ με το φακό Nikkor 24-70mm F4 S η τιμή σκαρφαλώνει στα 3.999 δολάρια.

    NIKKOR Z: Ένα νέο κεφάλαιο

    Σύμφωνα με την Nikon, η σειρά Z απηχεί τη συνεχή επιδίωξη της κατασκευάστριας για την απόλυτη απόδοση. Επαναπροσδιορίζει όσα είναι δυνατά και παρέχει στους φωτογράφους τα εργαλεία για να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους. Το σύστημα μοντούρας Z περιλαμβάνει φωτογραφικές μηχανές mirrorless με μια νέα μοντούρα - με μεγαλύτερη διάμετρο - καθώς και συμβατούς φακούς NIKKOR Z και αξεσουάρ. Έχει σχεδιαστεί με κεντρική ιδέα την επιδίωξη μιας νέας διάστασης στην οπτική απόδοση, κληρονομώντας την παράδοση της Nikon σε ποιότητα, κορυφαία τεχνολογία φωτογράφισης, εξαιρετικό χειρισμό και μεγάλη αξιοπιστία με όλες τις καινοτομίες που χαρακτηρίζουν τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR.