Η Twitter αποδέχτηκε την πρόταση εξαγοράς του Elon Musk

    Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter (NYSE: TWTR) αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς του Elon Musk, επισημοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες συμφωνίες, σε ό,τι αφορά το χώρο της…

    Twitter-Musk-Deal-Main
    Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter (NYSE: TWTR) αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς του Elon Musk, επισημοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες συμφωνίες, σε ό,τι αφορά το χώρο της τεχνολογίας.
    Καταλήγοντας στα 54.20 δολάρια ανά μετοχή ή περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια για το 100% των μετοχών, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνεδρίασαν χθες και λίγο πριν από το κλείσιμο της Αμερικανικής αγοράς ενέκριναν την τεράστια αυτή αγοραπωλησία, η οποία αναμένεται να καθορίσει το μέλλον της εταιρείας. Σύμφωνα με δήλωση του Bret Taylor (Independent Board Chair, Twitter) το διοικητικό συμβούλιο της Twitter διεξήγαγε μια προσεκτική και ολοκληρωμένη διαδικασία για να αξιολογήσει την πρόταση του Musk, εστιάζοντας στην αξία, τη βεβαιότητα και τη χρηματοδότηση της εν λόγω εξαγοράς. Η προτεινόμενη συναλλαγή θα αποτελέσει ένα σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα για την εταιρεία και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τους μετόχους της. [caption id="attachment_80037" align="alignnone" width="900"] Image Credit: Twitter AP[/caption] Ο Parag Agrawal (πρώην CTO και νυν CEO της Twitter) δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη, υπογραμμίζοντας ότι το Twitter έχει έναν σκοπό και συνάφεια που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα είναι περήφανος για τις ομάδες που στελεχώνουν την εταιρεία και τη δουλειά που συνεισφέρουν, η οποία σήμερα - 16 χρόνια από την ίδρυσή της - είναι σημαντικότερη από ποτέ. «Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία μιας πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας. Θέλω να το κάνω καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντάς το με νέες δυνατότητες, ανοίγοντας (open sourcing) τους αλγόριθμους της υπηρεσίας για να αυξήσω την εμπιστοσύνη του κοινού, κατατροπώνοντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων. Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες – ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να τις ξεκλειδώσουμε.» αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας ο Elon Musk.