Yuri
    Οκτ 26, 4:22μμ

    Δημιουργικές DIY κατασκευές για το Halloween

    Στην Ελλάδα το Halloween είναι άλλη μία ευκαιρία για θεματικά πάρτι με στολισμό, δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά και ευφάνταστες Halloween DIY κατασκευές. Πάρε μερικές ιδέες!

    halloween-hero

    Mην το σνομπάρεις άλλο. Είμαστε όλοι κάτοικοι του ίδιου παγκόσμιου χωριού και ναι, το Halloween, μπορεί να προσφέρει χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ναι, είναι ξενόφερτη γιορτή, όμως έχει πλάκα και επειδή είναι πολύ πιθανό τα παιδιά όταν ακούσουν "trick or treat" να μάς ρωτήσουν περί τίνος πρόκειται, ας είμαστε παραπάνω από έτοιμοι να τους απαντήσουμε.

     

    Το Halloween, έχει κέλτικες καταβολές και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου. Στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και σε άλλες χώρες πλέον, τα παιδιά μεταμφιέζονται συνήθως σε κάτι τρομακτικό, βγαίνουν στις γειτονιές, μαζεύουν κεράσματα και κάνουν φάρσες.

     

    Στην Ελλάδα το Halloween είναι άλλη μία ευκαιρία για θεματικά πάρτι με στολισμό, δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά και ευφάνταστες Halloween DIY κατασκευές. Και επειδή όταν μιλάμε για δημιουργικότητα το μυαλό πάει στο Πλαίσιο, εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις τις πιο ξεχωριστές κατασκευές!

     


     

     

    #1 Ιστός Αράχνης

     

    Θεωρείται εύκολη κατασκευή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τρία ξυλάκια, κατά προτίμηση σε μαύρο άσπρο και πορτοκαλί χρώμα (έτοιμα βαμμένα) ή αν θες να το πας full-on DIY, σκέτα, για να τα βάψεις όπως θες εσύ. Μια κόλλα σιλικόνης σου είναι απαραίτητη όπως επίσης, κορδόνι μαύρο, άσπρο, πορτοκαλί και αραχνούλες (θα πούμε παρακάτω πως μπορείς να τις φτιάξεις).

     

    #2 Τέρατα από ρολά υγείας

     

    Τώρα ξέρεις τι να κάνεις με τα τελειωμένα χαρτιά υγείας. Τα χρωματίζεις, κολλάς ματάκια και γεμίζεις με χρωματιστό χαρτί. Μπορείς να στολίσεις το τραπέζι γράφοντας το όνομα του καθενός από την παρέα, μπροστά από το πιάτο του.

     

    Halloween DIY Spiders and Monsters

     


     

    #3 Βοτσαλο-τερατάκια

     

    Βρες ό,τι πέτρες ή βότσαλα ξέμειναν σε τσάντες και βαλίτσες από τις καλοκαιρινές διακοπές και ζωγράφισε πάνω τους φαντάσματα, τέρατα ή ό,τι άλλο θες, με μαρκαδόρους. Εννοείται μπορούν να έχουν τρία μάτια και κοφτερά δόντια! Χρειάζεσαι πινέλα και τέμπερες για να τις απογειώσεις!  

     

    Halloween DIY Pebbles

     


     

    #4 Τρομακτική κολοκύθα

     

    Θα βρεις παντού κολοκύθες αυτές τις μέρες, Διάλεξε μικρές ή μεγάλες, κατά προτίμηση με κοτσάνι. Δέσε μαύρη κορδέλα στο κοτσάνι, κόλλα πουά washi tape και ματάκια. Κάνε το στόμα με μαύρο μαρκαδόρο και έτοιμη! Δεν χρειάζεται καν να την κόψεις!

     

    Halloween DIY Pumpkin

     


     

    #5 Γλειφιτζούρι αράχνη

     

    Πως να μετατρέψεις ένα γλειφιτζούρι, σε αράχνη; Εύκολα! Ντύνεις με μαύρο χαρτί το γλειφιτζούρι και το δένεις με μαύρα συρματάκια σχηματίζοντας ποδαράκια αράχνης. Κολλάς και ματάκια και έτοιμη! Θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι στα αξεσουάρ παιδικής χειροτεχνίας.       

     

    Halloween DIY Spider Lollipop

     


     

    #6 Υγιεινά τερατο-κεράσματα

     

    Όταν τα μικρά τερατάκια σε ρωτήσουν "φάρσα ή κέρασμα" αιφνιδίασε τα με υγιεινά μανταρίνια, στα οποία όμως δεν θα μπορούν να αντισταθούν αφού θα είναι ζωγραφισμένα τρομαχτικές μίνι κολοκύθες

     

    Halloween DIY Citrus

     


     

    Aυτές βέβαια είναι μόνο κάποιες ιδέες για δημιουργίες Halloween. Στο Πλαίσιο, η φαντασία σου θα βρει υλικό για απίστευτες δημιουργίες χειροτεχνίας, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.