Γυναίκες - Έμπνευση που... ξεχώρισαν!

    Η μαμά,  η αδερφή, η θεία, η γιαγιά, η φίλη, το ταίρι σου, η άγνωστη διπλανή σου... Σήμερα γιορτάζουν όλες οι Γυναίκες του κόσμου! [mks_icon icon="fa-venus" color="#dd3388" type="fa"] Η σημερινή,…

    1500x500_header
    Η μαμά,  η αδερφή, η θεία, η γιαγιά, η φίλη, το ταίρι σου, η άγνωστη διπλανή σου... Σήμερα γιορτάζουν όλες οι Γυναίκες του κόσμου! [mks_icon icon="fa-venus" color="#dd3388" type="fa"]

    Η σημερινή, είναι μία γιορτή με βαθύτερο νόημα. Χωρίς κονφετί, καρδούλες και πολύχρωμα μπαλόνια. Είναι μία ημέρα μνήμης για όλους τους αγώνες που έγιναν κατά καιρούς για τα δικαιώματα των γυναικών. Γιατί βλέπεις… Τη σήμερον ημέρα, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και παρ’ όλες τις προσπάθειες, τα στερεότυπα ακόμα δεν έχουν «σπάσει», οι «ταμπέλες» συνεχίζουν να υφίστανται και πολλές γυναίκες ακόμα «μάχονται» για τα δικαιώματά τους.

    Με αφορμή τη μεγάλη αυτή γιορτή λοιπόν, αποφασίσαμε να σου μιλήσουμε για τέσσερις γυναικείες προσωπικότητες που μας απασχόλησαν έντονα τη χρονιά που πέρασε… Η καθεμία για τους λόγους της!

    Αντιγόνη Ντρισμπιώτη [mks_separator style="solid" height="1"]

    Πρώτα, κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 35km βάδην στο Μόναχο. Και μας κάνει όλους περήφανους! Τέσσερις μέρες μετά, διεκδικεί και την πρώτη θέση στα 20km και μάλιστα, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ. Αυτή είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - η πρώτη αθλήτρια, ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, που κάνει το ντάμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα της, δε γίνεται να ξεχάσουν αυτό το μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό της. Ένα χαμόγελο που φανέρωνε πως, παρά τα πολλά χιλιόμετρα, εκείνη ήταν έτοιμη για το «ραντεβού» της με την ιστορία του στίβου, που την περίμενε στη γραμμή τερματισμού! Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι, λίγες μέρες πριν, υπήρχαν αρκετές αμφιβολίες προς το «πρόσωπό» της… Τόσο από θεσμούς, όσο και από διάφορους χορηγούς, που τη θεωρούσαν μεγάλη σε ηλικία για έναν τέτοιο αγώνα! Κι όμως, παρόλες τις δυσκολίες, με δύναμη ψυχής και θέληση, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και φυσικά, εκτός από το χρυσό μετάλλιο, να κατακτήσει και «χρυσή» θέση στην καρδιά των Ελλήνων. Ναι, μόνη της. Χωρίς τη στήριξη χορηγών. Παρά μόνο με πίστη, επιμονή και στήριξη από την οικογένειά της. Όπως δήλωσε και η ίδια σε συνέντευξή της:

    «Δεν με προσέγγισαν χορηγοί, διότι δεν είχα followers στο Instagram και ήμουν μεγάλη σε ηλικία. “Εντάξει, θα τελειώσει, πόσο έχει ακόμη; Θα σβήσει”, έλεγαν. Αυτό είναι το κίνητρό μου. Ήθελα να αποδείξω ότι έκαναν λάθος».

    Στα 38 της χρόνια λοιπόν, η Αντιγόνη, κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης, αποδεικνύοντας σε όλους ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμποδίσει τα όνειρά σου. Αρκεί μόνο, να πιστέψεις στον εαυτό σου και να μην το «βάζεις κάτω»!

    Χάρις Αλεξίου [mks_separator style="solid" height="1"]

    Έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές, συνθέτες και στιχουργούς. Είναι η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια, σε πωλήσεις δίσκων, σε όλη την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.  Έχει κάνει μοναδικές εμφανίσεις σε κορυφαίες αίθουσες όλου του κόσμου. Δικαιωματικά λοιπόν, η Χάρις Αλεξίου, βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού τραγουδιού από το 1970 μέχρι και σήμερα. Γιατί όμως συζητήθηκε, τόσο πολύ, τη χρονιά που μας πέρασε; Διότι, αποφάσισε να μας (ξανά) αποκαλύψει το ταλέντο της και στην υποκριτική, μέσα από τη δημοφιλή σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro»!  Υποδυόμενη τη «γιαγιά Χάρις», μας έκανε πολλές φορές να γελάσουμε ενώ, στο τελευταίο επεισόδιο, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και την «Προσευχή». Ένα κομμάτι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1995 και αναγεννήθηκε μέσα από τη σειρά, το 2022. Για τα πρακτικά… βρίσκεται ήδη μέσα στα #top20 των Youtube Trends και πραγματικά, δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει, μόλις η σειρά ξεκινήσει να προβάλλεται και παγκοσμίως, μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας «Αναμένουμε για τα καλύτερα!

    Ιωάννα Παλιοσπύρου [mks_separator style="solid" height="1"]

    Απασχόλησε πολύ τα ΜΜΕ όλη τη χρονιά. «Άγγιξε» τις καρδιές όλων μας. Κι επειδή σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές την ιστορία της, δε θα σταθούμε καθόλου σε όσα έγιναν. Αλλά σε όλα όσα έχει να μας μάθει αυτή η νεαρή κοπέλα, μέσα από τη στάση ζωής της. Διότι, η Ιωάννα κατάφερε να μετατρέψει τον «γολγοθά» που περνά, σε δύναμη. Και αυτή τη δύναμη, σε υποστήριξη και έμπνευση για όλους εκείνους που περνάνε δύσκολα. Αφού λοιπόν, ξεπέρασε τον κίνδυνο και έβαλε σε τάξη -όσο μπορούσε- την καινούργια της ζωή, δημιούργησε το δικό της podcast «Ιωάννα, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου». Στην εκπομπή της, φιλοξενεί διάφορα πρόσωπα τα οποία κατάφεραν να «ξαναγεννηθούν» μετά από ένα τραυματικό γεγονός στη ζωή τους. Και που σίγουρα, έχουν να δώσουν τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής. Η Ιωάννα αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι μία πραγματική μαχήτρια. Έτσι, λίγο πριν μπει το 2023, ίδρυσε το «Ioanna Paliospyroy Foundation» - μία «οικογένεια», όπου κάθε εγκαυματίας έχει μία θέση. Ένα μέρος όπου πάντα θα βρίσκει προστασία και στήριξη! Γιατί βλέπεις… η Ιωάννα παρ’ όλο τον αφόρητο πόνο και τις δυσκολίες, τα πολύωρα χειρουργεία και τα προβλήματα υγείας που ξαφνικά απέκτησε, ένιωσε την ανάγκη να βοηθήσει με βάση όλα όσα βίωσε η ίδια. Σκοπός της; Να καλύψει όλα τα κενά της ενημέρωσης και περίθαλψης των εγκαυμάτων στην Ελλάδα.  Μάλιστα, έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα, δείχνοντας στην κάμερα το πραγματικό της πρόσωπο, χωρίς την προστατευτική μάσκα. Αποδεικνύοντας σε όλους ότι…

     «η αγάπη των πολλών νικά το φθόνο και τελικά μπορεί να κάνει θαύματα»!

    Γιούλικα Σκαφιδά [mks_separator style="solid" height="1"]

    Η Γιούλικα Σκαφιδά είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Πέρα από το τεράστιο, υποκριτικό της ταλέντο μας αποδεικνύει συνεχώς και το ότι είναι Άνθρωπος… με το «Α» κεφάλαιο! Δε θα μπορούσε λοιπόν, να μη βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων τη χρονιά που μας πέρασε, ειδικά μετά τη συμμετοχή της στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας δίπλα στη φίλη της που μετακινείται με αμαξίδιο! Σκοπός αυτού του «αχτύπητου δίδυμου» ήταν να μεταφέρει σε όλους ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Όπως έγραψε και η ίδια σε ανάρτησή της:

    «Σε κάθε αγώνα τρέχω για όσους δεν μπορούν. Τώρα θα τρέξω για όσους πίστευαν πως δεν μπορούν, αλλά τελικά τα κατάφεραν και για τους φίλους που τους πήραν από το χέρι και τους έδειξαν το δρόμο».

    Κι έτσι, οι δύο φίλες, κατάφεραν να φτάσουν «χέρι-χέρι» στη γραμμή τερματισμού, φέρνοντας εις πέρας ένα μεγάλο στοίχημα που είχαν θέσει από κοινού και το οποίο τελικά, εκπλήρωσαν με συγκίνηση… Και τους αξίζουν πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ γι’ αυτό! Ακόμα κάτι που δεν μπορούμε να παραλείψουμε για τη Γιούλικα, είναι η προσωπική της προσπάθεια για την υπεράσπιση των κακοποιημένων γυναικών. Ένα θέμα που δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό ακμάζει στη χώρα μας. Μάλιστα, η ίδια έπεσε πρόσφατα θύμα ξυλοδαρμού, πάνω στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί ένα κοντινό της πρόσωπο από τον κακοποιητή του. Όμως, τίποτα δε σταματά τον «αγώνα» της. Έναν αγώνα κατά της αδικίας. Με σκοπό έναν κόσμο καλύτερο, πιο φωτεινό, πιο φιλόξενο… Όπως υπογραμμίζει κάθε φορά και η ίδια στις αναρτήσεις της:

    «Καμία μόνη, ποτέ ξανα»!
    Η γυναίκα δε γιορτάζει μόνο σήμερα! Γιορτάζει κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο. Διότι…

    🔗 Δίνει ζωή από τη ζωή της, 💗 Αγαπάει με όλο της το «είναι», 💪 Είναι η δυνατή σε κάθε κακοτοπιά, 🌸 Ομορφαίνει τον κόσμο μας!

    Εμείς, γιορτάζουμε τις 🔴PlaisioWomen κάαααθε μέρα! Και με αφορμή τη σημερινή γιορτή, θα θέλαμε να πούμε σε ΟΛΕΣ τις γυναίκες:

    Χρόνια πολλά & Ψιιιτ! Να χαμογελάς και να αγαπάς τον εαυτό σου γι’ αυτό που είσαι… Το αξίζεις!

    Ώρα για μία βόλτα στο plaisio.gr! Γιατί... ξέρεις τι; Οι 🔴PlaisioWomen με πολύυυυ αγάπη, ετοίμασαν μία λίστα δώρων και σου προτείνουν μοναδικές προτάσεις για τη γιορτή της γυναίκας... Special δώρα από γυναίκα, σε γυναίκα!