Ετοιμάζεις αποστολή; Βρες το σωστό φάκελο!

    Όταν φτάσει η στιγμή για αγορά φακέλου, λες στον πωλητή το κλασικό: «Να ένα φάκελο, να στείλω 2 φωτοτυπίες θέλω.»; Γιατί πολύ απλά, όλοι οι φάκελοι σου φαίνονται ίδιοι; Την επόμενη φορά, πήγαινε…

    fakeloi_header

    Όταν φτάσει η στιγμή για αγορά φακέλου, λες στον πωλητή το κλασικό: «Να ένα φάκελο, να στείλω 2 φωτοτυπίες θέλω.»; Γιατί πολύ απλά, όλοι οι φάκελοι σου φαίνονται ίδιοι;

    Την επόμενη φορά, πήγαινε προετοιμασμένος. Αρκεί να έχεις διαβάσει τα παρακάτω info’s, για να ζητήσεις στοχευμένα αυτό που θες. Και να θυμάσαι: Κάθε αποστολή... έχει το φάκελο της!

    1. Είδος φακέλου

    Έχεις τρεις επιλογές να διαλέξεις, ανάλογα με το τι θες να στείλεις κάθε φορά:

    Φάκελο για αλληλογραφια

    Φάκελος με άνοιγμα στο πλάι

    Διάλεξε να ανοίγει ο φάκελος από το πλάι, όταν θες να τοποθετήσεις πολυσέλιδα έγγραφα. Θες στείλεις την πτυχιακή εργασία στον καθηγητή σου; Να κάνεις μία αίτηση σε κάποιο φορέα; Ή μήπως θες να στείλεις ένα βιβλίο ως δώρο στο συνεργάτη σου; Αυτός ο τύπος φακέλου, θα τα χωρέσει όλα και θα τα οδηγήσει με ασφάλεια στον παραλήπτη τους.

    Φάκελο για αλληλογραφιαΦάκελος με άνοιγμα από πάνω

    Στην περίπτωση που θες να στείλεις μία πρόσκληση για ένα event, ένα γάμο ή γενικότερα μία επίσημη επιστολή, διάλεξε έναν φάκελο που να ανοίγει προς τα πάνω. Όπως και να έχει να θυμάσαι, ότι αυτός ο τύπος φακέλου είναι ιδανικός, όταν θες να στείλεις λίγες σελίδες.

    Φάκελο για αλληλογραφιαΦάκελος με φυσαλίδες στο εσωτερικό

    Θες να στείλεις στη γιαγιά σου, το γυάλινο μικροδωράκι που της πήρες για τη γιορτή της; Μην περιμένεις μέχρι να τη δεις. Τοποθέτησε το σε ένα φάκελο με φυσαλίδες, που μειώνει τη δύναμη σε μία πρόσκρουση και στείλ’ το. Να ξέρεις πως θα το παραλάβει... ατόφιο!

    2. Μέγεθος φακέλου

    Έχεις την επιλογή να διαλέξεις, ακόμα και το πόσες φορές θες να διπλωθεί ένα φύλλο, πριν το στείλεις. Ας ξεκινήσουμε από τα «αυστηρά»:

    Θες το έγγραφο να μείνει... ατσαλάκωτο;
    • Αν η σελίδα είναι Α4 διάλεξε ένα φάκελο 23x23cm.
    • Αν είναι Α5 σε εξυπηρετεί ένας φάκελος μεγέθους 16x23cm.

    Στην περίπτωση όμως που δεν τρέχει και κάτι, εάν διπλώσεις μία ή δύο φορές τα χαρτιά... Οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες. Guarantee. Στο επιβεβαιώνει και η παρακάτω εικόνα άλλωστε:Φάκελο για αλληλογραφιαΦάκελο για αλληλογραφια

    3. Χρώμα φακέλου

    Φάκελο για αλληλογραφιαΤο μόνο κριτήριο που επηρεάζει την επιλογή του χρώματος είναι... η αισθητική σου. Λειτουργικά δεν έχει καμία απολύτως σημασία, ποιο θα επιλέξεις. Γενικότερα, τα χρώματα που κυκλοφορούν είναι το λευκό και το κραφτ. Διάλεξε αυτό που σου κάνει «κλικ» και… είσαι έτοιμος για αποστολή!

    Την επόμενη φορά θα στείλεις γράμμα... like a pro. Με προσοχή και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Χωρίς τσακίσεις, αν δε θες να αλλοιωθεί το αρχείο που αποστέλλεις. Χωρίς σπασίματα, αν στέλνεις εύθραυστα υλικά. Και με κάθε επισημότητα, όπου πρέπει. Τοποθέτησε μέσα τα έγγραφα/αντικείμενα, κλείσε αεροστεγώς με την αυτοκόλλητη ταινία, φτιάξε μία ωραία ετικέτα με τα στοιχεία αποστολέα/παραλήπτη... Και είσαι έτοιμος για αποστολή!