4+1 τρόποι για να πεις: …Καλώς ήρθες Άνοιξη!

    Τα λουλούδια ντύνονται ξανά τα πιο ωραία χρώματά τους, τα πουλιά κελαηδούν χαρούμενα πάνω στα δέντρα κι ο αέρας το σούρουπο, μυρίζει γιασεμί κι αγιόκλημα… Αχ, η Άνοιξη!

    Wedding,Flowers,Decoration,Arch,In,The,Forest.,The,Idea,Of

    Τα λουλούδια ντύνονται ξανά τα πιο ωραία χρώματά τους, τα πουλιά κελαηδούν χαρούμενα πάνω στα δέντρα κι ο αέρας το σούρουπο, μυρίζει γιασεμί κι αγιόκλημα… Αχ, η Άνοιξη!

     

    Από την Αρχαία Ελλάδα και τα «Ανθεστήρια», έως την Ιαπωνία και το Sakura Festival, οι άνθρωποι ανέκαθεν γιορτάζουν και τιμούν τον ερχομό αυτής της μαγευτικής εποχής, με κάθε είδους υπαίθριες διασκεδάσεις. Απολαμβάνοντας στο έπακρο τον ήλιο, τον γαλανό ουρανό και την ανθισμένη εξοχή. Αφού η Άνοιξη σηματοδοτεί την αναγέννηση της πλάσης, μια νέα αρχή, το πέρασμα από τη μελαγχολία του χειμώνα, στην εξωστρέφεια του καλοκαιριού. 

     

    Μήπως ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να κάνεις κι εσύ μια καινούργια, -άκρως ανοιξιάτικη- αρχή; Να πετάξεις από πάνω σου το «γκρι» και να αγκαλιάσεις όλα τα χρώματα ενός αιγαιοπελαγίτικου ηλιοβασιλέματος; 

     

    Ο PlaisioExpert  είναι εδώ για να μοιραστεί μαζί σου 4+1 ξεχωριστούς τρόπους, με τους οποίους μπορείς κι εσύ να πεις: «Καλώς ήρθες Άνοιξη!»

     

    #01 First things, first!

    Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το περιβάλλον γύρω, η ομορφιά και η αρμονία πηγάζουν, πρωτίστως, από μέσα σου. Για αυτό, θα πρέπει πριν από όλα τα άλλα, να ασχοληθείς επιμελώς με τον εαυτό σου και την περιποίησή του. Τόσο σε εξωτερικό, όσο και σε εσωτερικό επίπεδο. Μπορεί να φαίνεται απλοϊκό, αλλά πίστεψέ μας, είναι η «αλφαβήτα» της ανανέωσης. Με μικρά βήματα αυτοφροντίδας, θα δεις την ποιότητα της καθημερινότητάς σου να αλλάζει, καθώς η Άνοιξη θα ξεχειλίζει από μέσα σου.

     

    Special Tips:

    Εκκαθάριση: Μια καλή εκκαθάριση σε ντουλάπα και νεσεσέρ είναι ό,τι πρέπει για να… ξαλαφρώσεις από τα παλιά, πολυκαιρισμένα και περιττά ρούχα ή καλλυντικά. Κάνε χώρο για τα καινούργια που έρχονται! Floral prints και ζωηρά, pastel χρώματα δεν πρέπει να λείψουν από το εποχιακό σου styling.

    Ρουτίνα: Υιοθέτησε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου και σώματος, έτσι ώστε να έχεις πάντα λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα. Must, επίσης, είναι και μια καλή αντιηλιακή προστασία δέρματος, αλλά και μαλλιών. Είπαμε, προσέχουμε για να έχουμε!

    Άσκηση: Βρες έστω και μισή ώρα την ημέρα, για να κάνεις κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα. Κατά προτίμηση σε εξωτερικό χώρο, αφού είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτείς τον καλό καιρό. Θα δεις την ψυχολογία σου -και την φυσική σου κατάσταση- να «παίρνουν τα πάνω τους».  

     

    #02 Η Άνοιξη θέλει καλοπέραση

    Ήρθε, επιτέλους, η ώρα να κάνεις όλα όσα σου στέρησε ο χειμώνας. Πάρε την παρέα, το ταίρι ή… μόνο εσένα και ξεχυθείτε στους ανοιξιάτικους δρόμους. Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει πιο συναρπαστική εποχή για να επισκεφτείς και να γνωρίσεις νέα μέρη. Βρες τον ιδανικό προορισμό, κλείσε εισιτήρια και καλές βόλτες. Ακόμα, όμως, κι αν δεν θες να περιορίζεσαι από τοίχους κατά τη διαμονή σου, οργάνωσε ένα περιπετειώδες camping. Με αυτόν τον τρόπο θα ζήσεις ανάμεσα στη φύση και θα φορτίσεις τις μπαταρίες σου. Επιπλέον, τώρα που ανοίγουν τα θερινά σινεμά, άδραξε την ευκαιρία για δροσερό κρασί και σινεφίλ βράδια κάτω από τα αστέρια. Ό,τι κι αν σημαίνει καλοπέραση για σένα, βρες τους λόγους που αγαπάς τόσο την Άνοιξη και πράξε τα δέοντα!  

    #03 Καινούργιο hobby… σου απλώνει το χέρι

    Τα πάρκα, τα ανοιχτά γήπεδα, η θάλασσα, τα βουνά και τα ποτάμια είναι εκεί και σε περιμένουν να ξεκινήσεις εκείνο το hobby, που πάντα ήθελες. Αλλά δεν έβρισκες χρόνο ή δεν σου το επέτρεπε ο καιρός. Έφτασε η στιγμή να… «φτιάξεις» λίγο extra χρόνο και να εξερευνήσεις τις αμέτρητες επιλογές που σου δίνονται. Μάθε πως παίζεται το badminton, γνώρισε την ελληνική ύπαιθρο κάνοντας πεζοπορίες ή απόλαυσε ένα αναζωογονητικό κολύμπι τα πρωινά της Κυριακής. Αν, τώρα, έχεις στο κοντινό σου περιβάλλον παιδιά, όλα γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικά. Ρώτησέ τα τί δραστηριότητα θα ήθελαν να κάνουν και… ποιος σας πιάνει;  

     

    #04 Από λουλούδι σε λουλούδι!

    Η διάθεση όλων φτιάχνει, βλέποντας και μόνο ένα μπουκέτο, όμορφα λουλούδια. Ναι, οκ, κυκλοφορούν και αλλεργίες, αλλά εδώ μιλάμε για την ψυχική σου ανάταση και την αισθητική υπεροχή του πράγματος. Αφού Άνοιξη χωρίς λουλούδια, δεν γίνεται! Για αυτό, λοιπόν, φόρεσε τα ανοιχτόχρωμά σου ρούχα, για να ταιριάζεις με το σκηνικό και κάνε μια επίσκεψη σε κάποια ανθοκομική έκθεση. Ή σε κάποιο μεγάλο φυτώριο, αν προτιμάς. Θαύμασε τα χρώματα και τα αρώματα, ενώ φυσικά μην φύγεις με άδεια χέρια. Οργάνωσε τις προμήθειές σου, έτσι ώστε να δημιουργήσεις τον προσωπικό σου Κήπο της Εδέμ. Εκμεταλλεύσου ακόμα και τον μικρό χώρο στο μπαλκόνι, για να τον μετατρέψεις σε ιδιωτικό, πολύχρωμο παράδεισο.

    Επίλεξε εποχικά, ανοιξιάτικα λουλούδια όπως πετούνιες, κατιφέδες, πανσέδες, ζέρμπερες και βιολέτες. Έτσι θα έχεις υπέροχη, χρωματική πανδαισία, αλλά και θεσπέσιες μυρωδιές.  

     

    #05 Spring Party για όλους

    Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσεις οποιοδήποτε ευχάριστο γεγονός, αν όχι ένα μεγάλο πάρτι; Έτσι και ο ερχομός της άνοιξης αξίζει μια εντυπωσιακή γιορτή, με τα όλα της! Ιδανικός θα ήταν κάποιος εξωτερικός χώρος, όπως μια αυλή, ένας κήπος ή ακόμα καλύτερα, μια ταράτσα. Κράτησε τη διακόσμηση εντός θέματος, γεμίζοντας τον χώρο με λουλούδια, φαναράκια και φωτάκια, κρεμασμένα ή τοποθετημένα πάνω σε επιφάνειες. Επίσης, φρόντισε τα κοκτέιλ και τα snacks να είναι φτιαγμένα από φρούτα και είδη της εποχής. Για να μην ξεφύγετε καθόλου από το κλίμα. Τώρα το μόνο που σου μένει, είναι να καλέσεις τους φίλους σου. Όμως πρέπει να τους τονίσεις, πως θα πρέπει να έρθουν με το πιο ανοιξιάτικο mood τους.

    Και… Let the party begin! 

     

    Άνοιξη

     

    Η Άνοιξη βρίσκεται γύρω μας, μέσα μας και σε όλους όσους αγαπάμε. Μπορεί η εποχή να πηγαίνει και να έρχεται, είναι όμως στο χέρι μας να μην την αφήνουμε να φεύγει πραγματικά, ποτέ από τη ζωή μας!