Spaceship Neptune Capsule: Όταν κοιτάς από ψηλά...

    Με το Spaceship Neptune Capsule, η Space Perspective (Kennedy Space Center) φιλοδοξεί να κάνει την εμπειρία διαστημικών πτήσεων ακόμα πιο προσιτή! Δημιουργώντας τη μοναδική «επιλογή μηδενικών…

    Spaceship-Neptune-Main
    Με το Spaceship Neptune Capsule, η Space Perspective (Kennedy Space Center) φιλοδοξεί να κάνει την εμπειρία διαστημικών πτήσεων ακόμα πιο προσιτή!
    Δημιουργώντας τη μοναδική «επιλογή μηδενικών εκπομπών» για να φτάσει κανείς στο διάστημα (τεχνικά στη στρατόσφαιρα), η Αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε τον εσωτερικό διάκοσμο του νέου «διαστημόπλοιου» Neptune, το οποίο είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την πιο προσεκτικά σχεδιασμένη διαστημική πτήση, μεταφέροντάς τους επιβάτες τους σε υψόμετρο 100,000 ποδών μέσα σε δύο ώρες. [caption id="attachment_79861" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © Space Perspective 2022[/caption] Η άνοδος στη στρατόσφαιρα πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός γιγαντιαίου μπαλονιού (SpaceBalloon™ από την NASA), απαλλάσσοντας τους επιβαίνοντες από τη δύναμη της επιτάχυνσης (G) και τις ειδικές στολές προστασίας. Ο χλιδάτος εσωτερικός χώρος της κάψουλας εστιάζει στην άνεση: ανακλινόμενα καθίσματα που μπορούν να διαμορφωθούν για ομαδικές εκδηλώσεις ή δείπνα ζευγαριών, μπαρ και φαγητό, πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi (για stories και check-ins), διαδραστικές οθόνες με πληροφορίες για την πορεία της πτήσης και όχι μόνο, παραμετροποιήσιμο ατμοσφαιρικό φωτισμό και τηλεσκόπιο. [gallery ids="79863,79862,79866"] Και ναι, σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης δεν μπορεί να «κρατηθεί» μέχρι να επιστρέψει σε στέρεο έδαφος, υπάρχει και μια «πολυτελής τουαλέτα» με μοναδική πανοραμική θέα (... ψηλά και αγνάντευε, που λένε). Και φτάνουμε στη «λυπητερή»: η εταιρεία χρεώνει 125.000 δολάρια ανά εισιτήριο με επιστρεπτέα προκαταβολή στα 1.000 δολάρια. Την προσφορά έχουν δεχτεί ήδη αρκετοί «early takers», αφού η Space Perspective ισχυρίζεται ότι έχει πουλήσει 600 εισιτήρια μέχρι σήμερα. Ως εκ τούτου, αυτή η προσφορά μπορεί να θεωρηθεί ως ενδιάμεσο βήμα για τον διαστημικό τουρισμό. Αν και υψηλό, το συγκεκριμένο αντίτιμο εξακολουθεί να είναι πιο προσιτό από τις πτήσεις της Virgin Galactic ($450.000 ανά άτομο) και θα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν πολύ περισσότερα χρόνο πάνω από τον πλανήτη. Οι πρώτες πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2024 και ήδη έχουν γίνει κρατήσεις για όλη την πρώτη χρονιά.