Το «Neuromancer» του William Gibson έρχεται στο Apple TV+

    Δημιουργοί της νέας τηλεοπτικής σειράς είναι οι Graham Roland και J. D. Dillard, ενώ την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Skydance Television, Anonymous Content και DreamCrew Entertainment.

    Neuromancer is a 1984 science fiction novel by American-Canadian writer William Gibson.

     

    Θέλοντας να ενισχύσει το ήδη πλούσιο πορτφόλιο τηλεοπτικών σειρών επιστημονικής φαντασίας (Severance, For All Mankind, Foundation, Monarch: Legacy of Monsters, Silo, Invasion, Extrapolations), το Apple TV+ ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία μίας νέας δραματικής σειράς 10 επεισοδίων, η οποία θα βασίζεται στο γνωστό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Αμερικανο-Καναδού συγγραφέα William Gibson, «Neuromancer».

     

    Η τηλεοπτική προσαρμογή θα γίνει από τους Graham Roland (Tom Clancy's Jack Ryan, Dark Winds) και J.D. Dillard (Devotion, The Outsider, Sleight), σε συμπαραγωγή των Skydance Television και Anonymous Content. Στην παραγωγή συμμετέχει επίσης η DreamCrew Entertainment του Drake, με τον Graham Roland να αναλαμβάνει τον ρόλο του «showrunner» και τον J.D. Dillard να σκηνοθετεί το πιλοτικό επεισόδιο.

     

    Η σειρά ακολουθεί την ιστορία ενός ξοφλημένου αλλά ταλαντούχου σούπερ-χάκερ ονόματι Case. Σ’ ένα μέλλον, που ήδη βρίσκεται επικίνδυνα κοντά, οι άνθρωποι ζουν αναπόσπαστα δεμένοι με τον εικονικό κόσμο του Ηλεκτροσύμπαντος. Η ζωή επιμηκύνεται, το σώμα των ανθρώπων μεταλλάσσεται γενετικά και γεμίζει μικροτσίπ.

     

    Apple TV+ announced today that it will expand its acclaimed slate of science fiction offerings with “Neuromancer,” a new 10-episode drama based on the award-winning novel of the same name by William Gibson.
    Copyright © 2024 Apple Inc. All rights reserved.


    Ύστερα από μια «άτυχη επιχείρηση» — καθώς πιάστηκε να κλέβει από τον εργοδότη του — ο Case δέχεται μία σκληρή τιμωρία: το κεντρικό νευρικό σύστημά του καταστρέφεται με μυκοτοξίνες, αφήνοντας τον ανίκανο να έχει πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών του Κυβερνοχώρου, μια βάση χωρικών δεδομένων εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται «Matrix» (ναι, καλά διαβάσατε). Ανήμπορος πλέον να βρει δουλειά, είναι αυτοκτονικός και στην κορυφή της μαύρης λίστας ενός εμπόρου ναρκωτικών, εν ονόματι Wage. Ο νεαρός πρωταγωνιστής σώζεται από την Molly Millions, μία επαυξημένη «razorgirl» και μισθοφόρο για έναν Αμερικανό πρώην αξιωματικό του στρατού με το όνομα Armitage, ο οποίος προσφέρεται να τον θεραπεύσει, με αντάλλαγμα τις υπηρεσίες του ως χάκερ. Ο Case αρπάζει την ευκαιρία να ξανακερδίσει τη ζωή του ως «cyber-cowboy», αλλά ούτε εκείνος ούτε η Molly γνωρίζουν τι σχεδιάζει πραγματικά ο Armitage...

     

    «Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτό το εμβληματικό δημιούργημα στο Apple TV+. Από τότε που γίναμε φίλοι πριν από σχεδόν 10 χρόνια, αναζητούσαμε κάτι για να συνεργαστούμε, οπότε αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί την πραγματοποίηση ενός ονείρου. Το Neuromancer έχει αποτελέσει έμπνευση για την επιστημονική φαντασία που ακολούθησε και ανυπομονούμε να φέρουμε το τηλεοπτικό κοινό στον καθοριστικό κυβερνοπάνκ κόσμο του William Gibson», δήλωσαν οι Graham Roland και J.D. Dillard.

     

    Όντας ένα από τα πιο γνωστά έργα του cyberpunk είδους και το πρώτο μυθιστόρημα που εξέδωσε ο William Gibson, το «Neuromancer» (1984) έχει διακριθεί με βραβείο Nebula, βραβείο Philip K. Dick και βραβείο Hugo. Αποτελεί δε το πρώτο μέρος της τριλογίας Sprawl, την οποία ολοκληρώνουν τα «Count Zero» (1986) και «Mona Lisa Overdrive» (1988).