Τρίκαλα Κορινθίας | Όλα όσα πρέπει να κάνεις!

    Υπάρχει άραγε ένας προορισμός που να τα έχει όλα; Ηρεμία, καλό φαγητό, μαγικά τοπία, ονειρεμένη θέα… Υπάρχει και μάλιστα απέχει μόλις 144km από την Αθήνα και 119km από την Πάτρα. Φυσικά, μιλάμε για…

    Trikala-Corinthias
    Υπάρχει άραγε ένας προορισμός που να τα έχει όλα; Ηρεμία, καλό φαγητό, μαγικά τοπία, ονειρεμένη θέα… Υπάρχει και μάλιστα απέχει μόλις 144km από την Αθήνα και 119km από την Πάτρα.

    Φυσικά, μιλάμε για τα Τρίκαλα Κορινθίας. Έναν «must» προορισμό για κάθε τριήμερο μέσα στο χρόνο. Για ένα οποιοδήποτε ΣΚ. Ή και -γιατί όχι- για μία απλή μονοήμερη! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις, πριν ετοιμάσεις βαλίτσες, θα τα βρεις αναλυτικά παρακάτω. Αρχικά, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι το μεγαλύτερο χωριό στην Ανατολική πλευρά της Ζήρειας. Είναι χτισμένα πάνω στα ερείπια του αρχαίου Μυσαίου και χωρίζονται σε τρεις συνοικίες: Τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Αν είσαι από αυτούς που λατρεύουν να περπατούν στη φύση, να ανακαλύπτουν μοναδικά μονοπάτια και να σταματούν στα μέσα της διαδρομής για παγωμένο, τρεχούμενο νεράκι από την πηγή στην άκρη του δρόμου, τότε με τίποτα μη χρησιμοποιήσεις μεταφορικό μέσο για να πας από τη μία συνοικία στην άλλη… εκτός κι αν πρόκειται για ποδήλατο! Φυσικά, οι δραστηριότητες που προσφέρουν τα Τρίκαλα Κορινθίας – για τολμηρούς ταξιδιώτες και όχι μόνο – κάνουν την κάθε μέρα να περνάει χωρίς καν να το καταλάβεις. Όχι, καμία υπερβολή. Πίστεψέ μας, έχεις πολλά πράγματα να κάνεις που αν καθόμασταν να στα απαριθμήσουμε όλα, ένα τριήμερο εκεί θα σου φαινόταν το λιγότερο… αστείο! Γι’ αυτό έχουμε να σου προτείνουμε τις top 3 δραστηριότητες που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις.

    1. Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

    Μόλις 10km από τα Τρίκαλα βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας. Διαθέτει μία πίστα baby lift ύψους 100m, έναν συρόμενο αναβατήρα 400m και ένα ξύλινο chalet για ξεκούραση, ζεστασιά και… ζεστή σοκολάτα! Σε περίπτωση που δεν έχεις δικό σου εξοπλισμό, εκεί θα βρεις προς ενοικίαση ό,τι χρειάζεσαι για να περιπλανηθείς με άνεση στο χιονισμένο οροπέδιο της περιοχής.

     2. Πεζοπορία

    Είσαι λάτρης της πεζοπορίας; Όπου κι αν βρεθείς, αναζητάς μονοπάτια που οδηγούν σε κάτι μαγικό; Τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις μία από τις πιο μαγευτικές διαδρομές πεζοπορίας: Βαρνέβο - Φλαμπουρίτσα, η οποία ξεκινάει από το 6ο χλμ. του δρόμου Τρικάλων - Ζήρειας και καταλήγει στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Η χλωρίδα που θα συναντήσεις και η κοιλάδα που θα εμφανιστεί μπροστά σου είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια!

     3. Λίμνη Δόξα

    Είτε είσαι με το ταίρι σου, είτε με παρέα, ξεκινήστε το πρωί με ζεστό καφεδάκι στο χέρι. Βάλτε GPS και κατευθυνθείτε με το αμάξι προς τη λίμνη Δόξα (δε γίνεται με τίποτα να μην πας!). Μπορείς να εξερευνήσεις την περιοχή κάνοντας ιππασία, ποδηλασία ή και πεζοπορία. Και για τους πιο «extreme» τύπους της παρέας, έχουμε να προτείνουμε κάτι πολύ καλό… Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία οδήγησης μέχρι τη λίμνη πάνω σε ένα ATV-Buggy! «Βούτηξε» άφοβα στα λασπωμένα εδάφη τη διαδρομής. Και απόλαυσε τα άγρια δάση με θέα τη θάλασσα σε όλη τη διαδρομή μέχρι να φτάσεις. Δύο πολύτιμες συμβουλές με αγάπη από εμάς για εσένα: Πρώτον, ντύσου με τα πιο ζεστά σου ρούχα και δεύτερον… φρόντισε να έχεις μαζί «on the go» κάμερα και selfie stick (θα σου χρειαστούν)!

     Καλά όλα αυτά, όμως τί γίνεται με τη διαμονή;

    Να είσαι βέβαιος ότι η διαμονή σου στα Τρίκαλα Κορινθίας δε θα σε δυσκολέψει καθόλου. Ίσα-ίσα που δε θα ξέρεις ποιο από τα διαθέσιμα καταλύματα να επιλέξεις. Με το στοιχείο της πέτρας και του ξύλου να κυριαρχεί, το χωρίο των Μεσαίων Τρικάλων παρέχει τη μεγαλύτερη υποδομή σε ξενώνες. Οι τιμές κυμαίνονται σε διάφορα επίπεδα. Επομένως, όποιο κι αν είναι το budget σου σίγουρα θα βρεις ένα δωμάτιο που θα καλύπτει τις ανάγκες σου… και με το παραπάνω! Κρατήσαμε για το τέλος αυτό που περίμενες τόση ώρα να ακούσεις. Το φαγητό που θα γευτείς στα Τρίκαλα Κορινθίας είναι... «από άλλο πλανήτη»! Ειδικά αν είσαι λάτρης του κρέατος και κυρίως… καλοφαγάς. Κάθισε να φας σε όποιο ταβερνάκι σου κάνει «κλικ» πηγαίνοντας από το ένα χωριό στο άλλο, χωρίς να το πολύ σκεφτείς.

    ...Και θα μας θυμηθείς!